Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto keskusteli kyselytunnilla lastensuojelusta, työvoimapulasta ja kaupunkikulttuurista

Jaa

Kaupunginvaltuusto keskusteli 27. huhtikuuta kokouksensa kyselytunnilla lastensuojeluilmoitusten käsittelyprosesseista Helsingissä, varhaiskasvatuksen, sosiaalipalveluiden ja terveydenhuollon työvoimapulasta sekä kaupunkikulttuurin elvyttämisestä.

Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki
Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki

Valtuutettu Mari Rantasen kysymys koski sitä, millaisiin toimiin Helsinki on ryhtynyt lastensuojeluilmoitusten käsittelyprosesseissa vuoden 2012 jälkeen ja mitä lastensuojelussa voi tehdä paremmin.

Valtuutettu Johanna Nuorteva kysyi varhaiskasvatuksen, sosiaalipalveluiden ja terveydenhuollon työvoimapulasta. Hän kysyi, mitä toimenpiteitä henkilöstön saatavuuden eteen on jo tehty ja mitä tälle vuodelle on suunnitteilla.

Valtuutettu Laura Kolbe kysyi kaupunkikulttuuriin liittyen, mihin toimenpiteisiin kaupunki aikoo ryhtyä, jotta Senaatintorille palautettaisiin sen asema kaupungin ykköstorina, keskeisenä tapahtumatilana ja viihtyisänä, houkuttelevana urbaanina keitaana.

Valtuutettujen esittämiin kysymyksiin vastasivat pormestari Juhana Vartiainen sekä apulaispormestarit Nasima Razmyar, Daniel Sazonov ja Anni Sinnemäki.

Kokouksessaan kaupunginvaltuusto hyväksyi myös HUS-yhtymän perussopimuksen. Aiheesta voi lukea lisää täältä.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki
Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinkiläiset kokevat kotikaupunkinsa edelleen turvalliseksi12.5.2022 09:56:47 EEST | Tiedote

Vuoden 2021 lopussa toteutetussa laajassa turvallisuuskyselyssä Helsinki koettiin yhä pääosin turvalliseksi kaupungiksi. Lähes yhdeksän kymmenestä vastaajasta oli kyselyssä sitä mieltä, että kaupunki on yleisesti turvallinen tai vähintään melko turvallinen. Omalla asuinalueellaan 92 prosenttia vastaajista kokee olonsa yleisesti ottaen turvalliseksi, ja 76 prosentin mukaan oma asuinalue on turvallinen myös myöhään viikonloppuiltaisin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme