Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto keskusteli poliittisten ryhmien yhteistyöstä

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa 23.10. pidettiin kyselytunti, jossa käsiteltiin poliittisten ryhmien yhteistyötä sekä lääkäreiden vaihtuvuutta terveyskeskuksissa. Valtuusto päätti myös uudesta päiväkoti- sekä koulurakennuksesta Kaarelaan ja hyväksyi kaavamuutoksen Vartiokylään.

Kyselytunnilla käsiteltiin ensin Kaisa Hernbergin (vihr.) kysymystä poliittisten ryhmien rakentavasta yhteistyöstä. Hernberg kysyi, ”miten aiotte varmistaa, että eri poliittisten ryhmien rakentava yhteistyö on mahdollista ja sujuvaa nyt tunneliratkaisun jälkeen ja etteivät tähän liittyvät kiistat haittaa muiden hankkeiden etenemistä?”. Kysymykseen vastasi pormestari Jan Vapaavuori.

Toinen kysymys oli Petrus Pennasen (pp.) kysymys lääkärien suuresta vaihtuvuudesta terveyskeskuksissa: ”Onko Helsingin mahdollista edistää viroissa pysymistä, esimerkiksi määrittämällä potilassuhteiden kesto hyvinvointisuunnitelmassa seurattavaksi asiaksi ja perustamalla erikoistuville lääkäreille virkoja, jotka olisivat voimassa esimerkiksi erikoislääkäriksi valmistumiseen asti?” Kysymykseen vastasi sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa.

Kaarelaan uusi rakennus päiväkodille ja koululle

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Kaarelan raitin päiväkodin ja Kannelmäen peruskoulun Kaarelan raitin toimipisteen hankesuunnitelman. Hankkeen enimmäislaajuus on 3 300 brm² ja rakennuskustannusten enimmäishinta on 15 300 000 euroa.

Hankesuunnitelma koskee Kaarelan raitin päiväkodin ja Kannelmäen peruskoulun Kaarelan raitin toimipisteen yhteistä uudisrakennusta. Uudisrakennus korvaa nykyisen Kannelmäen peruskoulun Kaarelan raitin toimipisteen tilat sekä Hakuninmaan ja Vuorilinnan päiväkotien tilat.

Valtuusto hyväksyi Vartiokylän kaavamuutoksen

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Vartiokylän Myllypuron asemakaavan muutoksen. Asemakaavan muutos koskee tonttia osoitteessa Myllymatkantie 1 sekä viereistä viheraluetta ja ympäröivää katualuetta.

Kaavaratkaisu mahdollistaa alueen tehokkaamman maankäytön ja lisää asuntotarjontaa metroaseman sekä Jokeri 2-raitiotielinjan ja Metropolian uuden kampuksen läheisyydessä. Uuden kaavan yhteyteen on laadittu myös liikennesuunnitelma.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täällä

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki etsii tuhansia kesätyöntekijöitä – uusia tehtäviä liittyen Helsinki Biennaaliin ja kaupungin toimivuuden arviointiin21.1.2020 13:07:54 EETTiedote

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu haku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 24. helmikuuta ja päättyy 9. maaliskuuta klo 16. Kesäväkeä etsitään myös kaupungin omistamiin yhtiöihin ja lisäksi ensimmäistä kertaa Helsinki Biennaaliin sekä kaupungin toiminnan laaduntarkkailuun liittyen. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 4 000.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Länsi-Pakilan koulujen ja päiväkotien hankesuunnitelman15.1.2020 21:07:04 EETTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee Pakilan ala- ja yläasteen tilojen laajaa perusparannusta, nuorisotiloja sekä nykyisille päiväkodeille Havukka ja Pakila rakennettavaa uudisrakennusta. Rakennukset suunnitellaan mahdollisimman laajaan asukaskäyttöön soveltuviksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme