Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto vahvisti luovutusperiaatteet Garden Helsinki -hankkeelle varatulle alueelle

Jaa

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 11.9. myös Etu-Töölön lukion perusparannuksen ja uuden rakennuksen Roihuvuoren ala-asteelle ja päiväkoti Vaapukalle. Kyselytunnilla oli esillä HSL-lippujen hinnat, maksuttomat oppimateriaalit ja puhdistamattomat lumet talvisen lumiaurauksen yhteydessä.

Kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti, jossa käsiteltiin kolmea eri kysymystä. Varavaltuutettu Nuutti Hyttinen esitti kysymyksen Helsingin seudun liikenteen HSL:n lippujen hintojen nousupaineesta ja valtuutettu Daniel Sazonov kysyi puhdistamattomista lumista talvisen lumiaurauksen yhteydessä. Molempiin kysymyksiin vastasi kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki. 

Valtuutettu Björn Månsson kysyi toisen asteen maksuttoman oppimateriaalin pilottiprojektista. Kysymykseen vastasi kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen.

Valtuusto vahvisti luovutusperiaatteet Garden Helsinki -hankkeelle varatulle alueelle

Kaupunginvaltuusto vahvisti luovutusperiaatteet Taka-Töölöstä Garden Helsinki -hankkeelle varatulle alueelle, joka käsittää KTYA-korttelialueen sekä siihen liittyvät maanalaiset alueet.

Periaatteissa määritellään luovutusmuoto ja luovutuksen kohteet, vuokran määräytyminen, osto-oikeus ja myyntiperiaatteet, vapaarahoitteisen ja sääntelemättömän vuokra-asuntotuotannon käyttörajoite sekä muut ehdot.

Kaupunginhallitus on päättänyt kesäkuussa 2019 alueen varaamisesta Projekti GH:lle Garden Helsinki -hanketta varten.

Etu-Töölön lukioon tulossa peruskorjaus

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Etu-Töölön lukion perusparannuksen hankesuunnitelman. Etu-Töölön lukion rakennukseen osoitteessa Arkadiankatu 26 on suunniteltu laaja toiminnallinen ja tekninen perusparannus, jossa ajanmukaistetaan tiloja oppimisen vaatimusten mukaisiksi, uusitaan talotekniset asennukset ja parannetaan energiataloutta. Hankkeen kustannusarvio on 17 500 000 euroa. Perusparannuksen on tarkoitus alkaa kesäkuussa 2020 ja valmistua joulukuussa 2021.

Roihuvuoren ala-asteelle ja päiväkoti Vaapukalle uusi rakennus

Kaupunginvaltuusto hyväksyi päiväkoti Vaapukan ja Roihuvuoren ala-asteen Marjaniemen toimipaikan uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Uudisrakennuksen tarkoituksena on korvata nykyiset päiväkoti Vaapukan, päiväkoti Lakan ja päiväkoti Mustikan tilat sekä Roihuvuoren ala-asteen Sinivuokonpolun tilapäiset tilat. Päiväkotien sekä Roihuvuoren ala-asteen koulun tilatarpeiden yhdistäminen uudisrakennukseksi on todettu useita erillishankkeita toimivammaksi ja kustannustehokkaammaksi ratkaisuksi.

Hankkeen kustannusarvio on 14 000 000 euroa. Rakentamisen on tarkoitus alkaa huhtikuussa 2020 ja valmistua kesäkuussa 2021.

Kaikki kaupunginvaltuuston 11.9. kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27821

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kansainvälinen, elävä ja kiehtova – Helsinki linjasi suuntaviivat tapahtumakaupungin kehittämiselle13.11.2019 14:45:00 EETTiedote

Millaista tapahtumakaupunkia Helsingistä kehitetään ja mitä tapahtumilla tavoitellaan? Miten tapahtumajärjestäjiä tuetaan? Helsinki haluaa olla toimiva alusta ja mahdollistaja monipuoliselle ja uutta luovalle kaupunkikulttuurille. Tänään julkistettu Helsingin tapahtumien tiekartta ja siihen liittyvä konkreettinen toimenpidesuunnitelma kiteyttää tapahtumallisuuden roolin, tavoitteet ja kehittämisen tasolle, joka tukee kaupunkistrategian onnistumista.

Helsingin kaupunginhallitus esittää Vantaan ratikasta annetun lausunnon hyväksymistä11.11.2019 18:03:53 EETTiedote

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Vantaan ratikasta annetun lausunnon hyväksymistä sekä Kalasataman Nihtin asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Kaupunginhallitus päätti myös antaa lausuntonsa sosiaali- ja terveysministeriölle ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista annetun lain muuttamista koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta.

Kutsu medialle: Kehittyvä kerrostalo -seminaari 14.11.20198.11.2019 14:56:59 EETKutsu

Kehittyvä kerrostalo -seminaari Aika: 14.11.2019 kello 8.45–12 Paikka: Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11–13 Kasvavan Helsingin kestävä rakentaminen perustuu tiiviiseen kaupunkirakenteeseen ja hyviin joukkoliikenneyhteyksiin – Helsingin asunnoista 86 prosenttia on kerrostaloissa. Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelman tavoitteena on yhteistyöllä lisätä kerrostaloasumisen laatua, houkuttelevuutta ja yksilöllisiä ratkaisuja. Media on tervetullut Kehittyvä kerrostalo -seminaariin Helsingin kaupungintalolle (Pohjoisesplanadi 11–13) torstaina 14. marraskuuta 2019 kello 8.45–12. Seminaarissa kuullaan kokemuksia toteutuneista kerrostaloasumisen kehittämishankkeista sekä uusista hankeideoista. Teemoja ovat muun muassa puurakentaminen, muuntojoustavuus, energiatehokkuus ja terveellisyys. Seminaarin ohjelma liitteenä. Ilmoittautuminen: Anne Hämäläinen, Helsingin kaupunginkanslia, viestintä, anne.hamalainen@hel.fi, puh. 040 849 6065 www.kerrostalo.hel.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme