Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuuston kyselytunnilla keskusteltiin kaupungin edunvalvonnasta ja Sörnäisten vankilan jatkokäytöstä

Jaa
Kaupunginvaltuusto kokoontui 10.5. Kyselytunnin aiheita olivat Helsingin edunvalvonta sosiaali- ja terveydenhuollon asioissa, kaupungin tavoitteet hallitusneuvotteluihin sekä Sörnäisten vankilan käyttötarkoitus tulevaisuudessa. Valtuusto merkitsi tiedoksi myös Asumisen ja maankäytön ohjelman seurantaraportin.
Kuva: Helsingin kaupunki / Paavo Jantunen
Kuva: Helsingin kaupunki / Paavo Jantunen

Kaupunginvaltuutettu Minna Lindgren (vihr.) kysyi Helsingin edunvalvonnasta sosiaali- ja terveydenhuollon rahoituksessa sekä Helsingin mahdollisuuksista lisärahoitukseen hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Kysymykseen vastasi sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan apulaispormestari Daniel Sazonov (kok.).

Valtuutettu Silja Borgarsdóttir Sandelin (r.) kysyi, mitkä ovat Helsingin tavoitteet hallitusneuvotteluissa. Kysymykseen vastasi pormestari Juhana Vartiainen (kok.).

Valtuutettu Eveliina Heinäluoman (sd.) kysymys koski Sörnäisten vankilan sulkemista ja rakennuksen käyttötarkoitusta tulevaisuudessa. Kysymykseen vastasi pormestari Juhana Vartiainen (kok.).

Koko valtuustossa käyty keskustelu on katsottavissa Helsinki-kanavalla 11.5. alkaen.

Valtuusto käsitteli Asumisen ja maankäytön ohjelman seuranraporttia

Kaupunginvaltuusto merkitsi tiedoksi Asumisen ja maankäytön-ohjelman seuranraportin vuodelta 2023. Seurantaraportista käy ilmi, että asuntorakentaminen Helsingissä tasaantui edeltävien vuosien huippulukemista. Asuntorakentamisen suurin keskittymä on Pasila, jossa asuntoja rakentuu Ratapihakortteleihin ja Postipuistoon.

Säännelty asuntotuotanto jäi vuonna 2022 tavoitteistaan. ARA-vuokra-asuntoja oli valmistuneista asunnoista noin 14 prosent­tia.

Vuonna 2023 kaupunkiuudistusalueiden yhteiseksi tavoitteeksi otettiin tur­vallisuuden tunteen parantaminen kaupunkiympäristöä ja palveluita kehittä­mällä.

Lisätietoja: AM-ohjelman seurantaraportti

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 040 509 64 10
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Helsingin kaupunki / Paavo Jantunen
Kuva: Helsingin kaupunki / Paavo Jantunen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseudulla syntyy maailmaa muuttavia innovaatioita6.6.2023 15:01:00 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun kaupungit kehittävät ratkaisuja tämän päivän suuriin kestävyyshaasteisiin yhteisellä innovaatio-ohjelmalla. HEVinnovations on Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien yhteinen ohjelma, joka vahvistaa alueen innovaatiotoimintaa ja -verkostoja. Ohjelmaan valitaan vuosittain hankkeita, jotka kehittävät alueen ekosysteemejä, älykkäitä ja kestäviä kaupunkiratkaisuja sekä oppimisympäristöjä ja digitaalisia ratkaisuja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme