Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuuston kyselytunnit tulkataan viittomakielelle

Jaa
Helsingin kaupunginvaltuuston kyselytunnit tulkataan tänä vuonna viittomakielelle suomeksi. Tulkkaamista pilotoitiin vuosina 2020–2022 kaksi kertaa, ja kokeilun perusteella Helsinki on päättänyt välittää tämän vuoden kaikki viisi kyselytuntia myös viittomakielellä.

Kyselytunneista ensimmäinen järjestetään keskiviikkona 1. helmikuuta. Kyselytuntien tulkkaaminen viittomakielelle parantaa valtuustolähetysten saavutettavuutta Helsinki-kanavalla.

Kyselytunnin aiheina 1. helmikuuta ovat Sirpa Asko-Seljavaaran kysymys Hämeentien väliaikaisesta avaamisesta autoille Hakaniemen rakennustöiden ajaksi, Ozan Yanarin kysymys S2-kielen opetuksen tarpeen arvioinnista ja Nora Grotenfeltin kysymys STOP Vakava leikki -mielenilmauksen yhteydessä kerättyjen varhaiskasvatuksen olosuhteita parantavien toimenpiteiden toteutusmahdollisuuksista.

Lisäksi valtuusto käsittelee mm. Laakson yhteissairaalan hankesuunnitelman muuttamista ja hankkeen enimmäishinnan korottamista sekä Vuosaaren Broändan asemakaavan muutosta.

Valtuuston kokous alkaa kello 18. Kokousta voi seurata Helsinki-kanavalla tai paikan päällä valtuustosalin yleisölehteriltä (sisäänkäynti osoitteesta Sofiankatu 3). Median edustajat voivat seurata kokousta toimittajien lehterillä (käyntiosoite Aleksanterinkatu 20). Viittomakielistä tulkkausta kyselytunnista voi seurata Helsinki-kanavan lähetyksessä eli viittomakielinen tulkkaus ei näy valtuustosalin yleisölehterille.

Kokousta seuraavat toimittajat voivat lähettää yhteystietonsa kokouksen päätöstiedottajille, mikäli haluavat saada mahdolliset kokouksen aikana kokousjärjestelmään jätetyt valtuutettujen ehdotukset sähköpostiin.

Kokouksen päätöstiedottajat:
johanna.snellman@hel.fi
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme