Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuuston kyselytunti tulkataan viittomakielisille

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuuston 7. syyskuuta järjestettävä kyselytunti tulkataan viittomakielelle. Perinteisesti valtuuston kokoukset käydään virallisilla kielillä suomeksi ja ruotsiksi. Valtuutettujen aloitteesta on päätetty järjestää kokeilu kyselytuntien viittomakielisestä tulkkauksesta.

Valtuutettu Said Ahmed Suldaanin (vas) ja 28 muun kaupunginvaltuutetun allekirjoittama aloite valtuuston kokousten viittomakielisestä tulkkauksesta käsiteltiin valtuustossa syksyllä 2019. Nyt järjestettävä viittomakielelle tulkattu kyselytunti on toinen kokeilu. Ensimmäisen kerran viittomakielistä tulkkausta kokeiltiin helmikuussa 2020 kyselytunnin yhteydessä.

Kyselytunnin aiheina ovat Helsingin yhteiskuntavastuu kohtuuhintaisen sähkön ja lämmön tarjoamisessa, riittävän ja kohtuuhintaisen energian varmistamiseksi tehtävät toimet, sähkönhinnan nousun vaikutus helsinkiläisiin, Helsingin energiansäästön tehostaminen ja Helsingin energiansäästötoimenpiteet.

Toimittajat voivat seurata kokousta valtuustosalin toimittajien lehterillä (käyntiosoite Aleksanterinkatu 20) tai suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalta (www.helsinkikanava.fi). Valtuuston kokous alkaa kello 18. Valtuuston esityslistaan voi tutustua täällä.

Kokousta seuraavia toimittajia pyydetään lähettämään yhteystietonsa kokouksen päätöstiedottajille, mikäli haluavat saada sähköpostitse mahdolliset kokouksen aikana kokousjärjestelmään jätetyt valtuutettujen ehdotukset.

Päätöstiedottajat 7. syyskuuta kokouksessa: Maisa Hopeakunnas (maisa.hopeakunnas@hel.fi) ja Ilona Turtola (ilona.turtola@hel.fi).

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin väestönkasvu elpyy pandemian jälkeen – 700 000 asukkaan väestöraja ylittynee vuonna 202824.11.2022 12:05:29 EET | Tiedote

Helsingin väestönkasvun ennustetaan jäävän vielä tänä vuonna koronapandemiaa edeltäviä vuosia alemmalle tasolle, 3 900 henkilöön. Vuodesta 2023 eteenpäin kasvun ennustetaan olevan 6 600 henkilöä vuodessa eli koronapandemiaa edeltävällä tasolla. Vuonna 2030 Helsingissä on asukkaita 716 000 ja ennustekauden lopulla vuonna 2060 väestöä on 870 000 henkilöä. Tiedot selviävät Helsingin kaupunginkanslian uudesta julkaisusta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme