Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuuston kyselytunti tulkataan viittomakielisille

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuuston 7. syyskuuta järjestettävä kyselytunti tulkataan viittomakielelle. Perinteisesti valtuuston kokoukset käydään virallisilla kielillä suomeksi ja ruotsiksi. Valtuutettujen aloitteesta on päätetty järjestää kokeilu kyselytuntien viittomakielisestä tulkkauksesta.

Valtuutettu Said Ahmed Suldaanin (vas) ja 28 muun kaupunginvaltuutetun allekirjoittama aloite valtuuston kokousten viittomakielisestä tulkkauksesta käsiteltiin valtuustossa syksyllä 2019. Nyt järjestettävä viittomakielelle tulkattu kyselytunti on toinen kokeilu. Ensimmäisen kerran viittomakielistä tulkkausta kokeiltiin helmikuussa 2020 kyselytunnin yhteydessä.

Kyselytunnin aiheina ovat Helsingin yhteiskuntavastuu kohtuuhintaisen sähkön ja lämmön tarjoamisessa, riittävän ja kohtuuhintaisen energian varmistamiseksi tehtävät toimet, sähkönhinnan nousun vaikutus helsinkiläisiin, Helsingin energiansäästön tehostaminen ja Helsingin energiansäästötoimenpiteet.

Toimittajat voivat seurata kokousta valtuustosalin toimittajien lehterillä (käyntiosoite Aleksanterinkatu 20) tai suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalta (www.helsinkikanava.fi). Valtuuston kokous alkaa kello 18. Valtuuston esityslistaan voi tutustua täällä.

Kokousta seuraavia toimittajia pyydetään lähettämään yhteystietonsa kokouksen päätöstiedottajille, mikäli haluavat saada sähköpostitse mahdolliset kokouksen aikana kokousjärjestelmään jätetyt valtuutettujen ehdotukset.

Päätöstiedottajat 7. syyskuuta kokouksessa: Maisa Hopeakunnas (maisa.hopeakunnas@hel.fi) ja Ilona Turtola (ilona.turtola@hel.fi).

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Eurooppalaiset kaupungit haluavat yhdessä edistää kestävää kasvua28.9.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Yhteistyö, ihmiskeskeisyys, kestävyys ja hyvä elämänlaatu ovat niitä yhteisiä arvoja, jotka ovat tehneet Euroopan suurkaupunkialueista merkittäviä globaalien haasteiden ratkaisijoita. Nämä periaatteet kiinnostavat myös monia ulkomaisia yhtiöitä, sijoittajia ja osaajia. Eurooppalaisista suurkaupunkialueista koostuva verkosto on aloittamassa nyt ainutlaatuista yhteistyötä, jonka tarkoituksena on turvata yhteisiä eurooppalaisia arvoja sekä tukea kestävää kasvua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme