Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuuston päätökset 11.4.

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Jätkäsaaren Bunkkerin kiinteistön myymisen SRV Rakennus Oy:lle. Sopimuskokonaisuuteen sisältyy liikunta- ja uimahallitilojen toteuttaminen Bunkkeriin.

Liikunta- ja uimahallitilat tulevat palvelemaan Jätkäsaaren asukkaiden ja peruskoulun lisäksi myös eteläisen ja läntisen Helsingin asukkaita. Tällä on huomattava merkitys koko kaupungin liikuntapalveluille. Liikuntatilojen on suunniteltu valmistuvan vuonna 2021 ja uimahallin vuonna 2022. Lisäksi Bunkkeriin rakennetaan asuntoja.

Bunkkeri on valmistunut kappaletavaravarastoksi vuonna 1972. Valtuuston hyväksymä kauppahinta on noin 22,7 miljoonaa euroa. 

Lähetekeskustelu ensi vuoden talousvalmistelusta

Kaupunginvaltuusto kävi vakiintuneen suunnittelukäytännön mukaisesti tulevan vuoden talousarviota koskevan lähetekeskustelun. Talousarvioehdotus vuodelle 2019 ja taloussuunnitelma vuosille 2019–2021 julkaistaan pormestarin ehdotuksena lokakuussa 2018. Talousarvioraami tullaan käsittelemään kaupunginhallituksessa toukokuussa 2018. Raamin lähtökohtana ovat valtuustokauden strategian taloustavoitteet sekä ennusteet yleisestä taloudellisesta tilanteesta. Helsingin siirtyminen toimialamalliin tarkoittaa aiempaa selkeämmin raamibudjetointia. Kaupunginvaltuusto päättää toimialoille kokonaisraamit.

Kyselytunnilla keskustelu asumisen hinnasta 

Valtuuston kyselytunnilla käsiteltiin valtuutettu Maija Anttilan kysymys asumisen hinnasta ja asuntopulasta kaupungissa. Valtuutettu Emma Kari esitti kysymyksen siitä, miten kivihiilen polton lopettamiseen valmistaudutaan. Kyselytunnin keskustelut sekä koko valtuuston kokous on nähtävillä Helsinki-kanavan videotallenteessa.

Kaupunginvaltuuston kokouksen kaikki päätökset julkaistaan täällä.

Linkki suoraan päätöstiedotteeseen. 

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi .

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
puh. 050 5933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita14.2.2019 00:06:56Tiedote

Kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin keskiviikkoiltana 13.2. laaja aloitekäsittely, jonka aikana käsiteltiin 15 valtuutettujen tekemää aloitetta. Erityisesti valtuutettu Atte Harjanteen aloite liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamiseksi kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä johti pitkään keskusteluun. Tiukan äänestyksen jälkeen asia palautettiin valmisteluun ja kaupungilta edellytetään suunnitelmaa tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Helsingin Mukana-ohjelma hakee systeemisiä ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn12.2.2019 09:00:14Tiedote

Syrjäytyminen on usein kasauma vastoinkäymisiä ja huonoja lähtökohtia. Nuoren ihmisen kohdalla riskit voivat sekoittua viheliäiseksi vyyhdiksi, josta on vaikea erottaa, mikä tekijä oli sen alullepanija. Helsinki käynnistää laajan ja kokonaisvaltaisen Mukana-ohjelman, joka tähtää lasten ja nuorten syrjäytymisen, sen ylisukupolvisen periytymisen ja alueellisen eriytymisen vähenemiseen Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme