Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuuston päätökset 12.12.

Jaa

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Meilahden huvila-alueen asemakaavan muutoksen, joka selkiyttää huviloiden vuokra-alueiden täydennysrakentamisen periaatteita. Kaava mahdollistaa myös alueen kävely- ja pyörätieverkoston kehittämisen. Kaavaratkaisun yhteydessä on laadittu liikennesuunnitelma, jonka mukaan Zaidankadun ja Merikannontien välille linjataan baana pyöräilyä varten.

Asemakaavan muutos koskee aluetta, joka sijaitsee Paciuksenkadun ja meren väliin jäävällä alueella. Suurin osa kaava-alueesta on valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä ja sen luonnonympäristön ja maiseman arvot ovat huomattavat. Alueella sijaitsee Suomen valtion hallintoon ja historiaan liittyviä rakennuksia, kuten tasavallan presidentin virka-asunto Mäntyniemi, pääministerin virka-asunto Kesäranta sekä Urho Kekkosen museo. Alue on myös kantakaupungin merkittävä lähivirkistysalue.

Asemakaavan tavoitteena on säilyttää ja suojella alueen kulttuurihistorialliset ja puutarhataiteelliset arvot sekä ottaa ne huomioon alueen kehittämisessä. Alueen monipuoliseen virkistyskäyttöön ja huviloiden asuinkäyttöön ei tehdä muutoksia, mutta keskeisillä paikoilla sijaitsevien rakennusten kulttuuri- ja kahvilakäyttö tulee mahdolliseksi. Samoin mahdollista on pienimuotoinen ja ympäristöä häiritsemätön liiketoiminta kaikilla asuinkäytössä olevilla vuokra-aloilla ja tonteilla.

Helsingin kaupunki omistaa kaava-alueen maan lukuun ottamatta valtion omistamia Kesärantaa, Mäntyniemeä jaTamminiemeä sekä HUS:n omistamaa Iho- ja allergiasairaalan aluetta. Kaavaratkaisu on tehty kaupungin aloitteesta.

Myllypuron peruskoulua laajennetaan

Valtuusto hyväksyi myös asemakaavan muutoksen, joka koskee Myllypuron peruskoulun tontteja, niiden välissä kulkevaa Myllyväenpolkua ja nykyisen yläastetontin eteläpuolella olevaa puistoaluetta. Kaavaratkaisu mahdollistaa peruskoulun ylätalon laajentamisen ja Myllyväenpolun siirtämisen laajennuksen alueelta uuteen sijaintiin. Entinen Myllypuron yhteiskoulu päätettiin suojella. Koulurakennus on valmistunut vuonna 1967. Suojelun perusteena on rakennukseen liittyvien historiallisten ja rakennustaiteellisten arvojen turvaaminen.

Kaavaratkaisun myötä koulua on mahdollista laajentaa kasvavan oppilasmäärän tarpeiden mukaisesti. Rakennusoikeuden määrä kasvaa yhteensä noin 250 k-m².

Toimenpiteet arviointikertomuksen johdosta

Kaupunginvaltuusto sai tiedoksi kaupunginhallituksen selvityksen vuoden 2017 arviointikertomuksen johdosta suoritetuista toimenpiteistä. 

Kaupunginvaltuuston alaisuudessa toimiva tarkastuslautakunta arvioi vuosittain, ovatko valtuuston kaupungille ja kaupunkikonsernille asettamat toiminnan ja talouden tavoitteet toteutuneet. Lisäksi lautakunnan tehtävänä on arvioida, onko kaupungin toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla. 

Arviointiin liittyvät havainnot esitetään valtuustolle vuosittain laadittavassa arviointikertomuksessa.Käsitellessään arviointikertomusta 20.6. valtuusto kehotti kaupunginhallitusta antamaan joulukuun 2018 loppuun mennessä valtuustolle selvityksen siitä, mihin toimenpiteisiin toiminnasta vastaavat henkilöt ja tilivelvolliset ovat ryhtyneet arviointikertomuksen johdosta.

Nyt valtuustolle esitetyssä selvityksessä on kooste arviointikertomuksen johdosta suoritetuista toimenpiteistä, kuten sitovien toiminnan tavoitteiden arvioinnista, henkilöstön hyvinvoinnista ja sairauspoissaolojen hallinnasta, asunnottomuuden vähentämisestä sekä lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksista. Toimialojen ja liikelaitosten selvitykset on koottu muistioksi, joka on luettavissa tässä.

Syyskauden viimeisessä kokouksessaan valtuusto käsitteli myös valtuutettu Suldaan Said Ahmedin aloitetta anonyymin työnhaun käyttöönottamiseksi ja valtuutettu Amanda Pasasen aloitetta kestävän hyvinvoinnin mittaamisen selvittämisestä.

Kaupunginvaltuuston kaikki päätökset julkaistaan täällä

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran 16.1.2019 klo 18.00.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
puh. 050 5933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ilmastonmuutos on helsinkiläisten suurin huolenaihe22.3.2019 10:41:54 EETTiedote

Uuden turvallisuustutkimuksen mukaan kaksi kolmannesta helsinkiläisistä on huolestunut ilmastonmuutoksesta. Heidän osuutensa on kasvanut selvästi kolmen vuoden takaiseen vastaavaan tutkimukseen nähden. Sen sijaan esimerkiksi terrorismi huolestuttaa vastaajia nyt vähemmän. Vieraskieliset helsinkiläiset ovat kantaväestöä enemmän huolissaan terrori-iskuista, sodista ja konflikteista sekä taloustilanteestaan.

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailun pilotit käynnistymässä18.3.2019 13:46:46 EETTiedote

Lokakuussa 2018 julkistetussa Tukkutorin ja Teurastamon innovaatiokilpailussa haettiin palvelujen ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja ratkaisuja. Kilpailuehdotuksia kertyi noin 60, joista pilotoitavaksi valikoitui seitsemän parhaaksi arvioitua. Lisäksi ideasarjassa palkittiin neljä ehdotusta. Pilottitoteutukset ovat parhaillaan käynnistymässä ja jatkuvat toukokuun loppuun asti.

Apulaispormestari Vesikansa puhui New Yorkissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä15.3.2019 11:44:04 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa puhui torstaina 14. maaliskuuta New Yorkissa järjestetyssä Helvi Sipilä -seminaarissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille. Vesikansa korosti puheenvuorossaan erityisesti nuorten itsensä osallisuutta maksuttoman ehkäisyn aloittamisessa ja myös sen toteutuksessa. Vesikansa nosti puheenvuorossaan esiin poliittisten nuorisojärjestöjen roolin ensin kuntalaisaloitteen tekemisessä maksuttomasta ehkäisystä nuorille ja myöhemmin niiden tärkeän roolin valtuustoaloitteen käsittelyssä. -On innostavaa päästä kertomaan Helsingin kokemuksista. Puheenvuoron jälkeen yleisöstä löytyi ihmisiä, joita kiinnosti nostaa mallia esiin myös heidän omissa yhteisöissään, Sanna Vesikansa kertoo. Helvi Sipilä -seminaari on perinteikäs suomalaisten naisjärjestöjen järjestämä oheistapahtuma YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan istunnon aikana. Vajaan viikon kestävän matkan aikana Vesikansa on myös tavannut New Yorkin apul

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme