Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuuston päätökset 30.5.2018

Jaa

Kaupunginvaltuusto hyväksyi hankesuunnitelman uusien raitiovaunujen hankinnasta. Hanke sisältää enintään kymmenen 28 metriä pitkää matalalattiaista raitiovaunua ja sen kokonaiskustannus on 30 miljoonaa euroa vuoden 2017 kustannustasossa laskettuna.

Raitioliikenteen suosio on kasvanut ja nykyisen palvelutason vaatimuksia vastaavan esteettömän matalalattiaisen kaluston tarve on lisääntynyt. Nyt käytössä olevasta kalustosta vanhojen korkealattiaisten vaunujen laajamittaista peruskorjausta ei pidetä tarkoituksenmukaisena, sillä korjauksista huolimatta niillä olisi suhteellisen lyhyt odotettavissa oleva käyttöikä. Ne eivät myöskään vastaisi esteettömyyden ja muun palvelutason vaatimuksia.

Helsingin Seudun Liikenne (HSL) arvioi, että kantakaupungin raitioliikenteen vuoromäärä tulee kasvamaan vuoteen 2024 mennessä enemmän kuin mitä oli arvioitu kolme vuotta sitten valmistuneessa linjastosuunnitelmassa. Elokuussa 2017 toteutetut linjastomuutokset kantakaupungin linjoilla ovat jo nyt lisänneet raitioliikenteen matkustajamääriä. Kaupunkiraideliikenteen palvelut tulevat laajenemaan Jätkäsaaressa, Hernesaaressa ja Ilmalassa uusille asuinalueille. Lisäksi poikittaisia liikenneyhteyksiä kehitetään.

Raitioliikenteen suosion lisääntymisen myötä tarve raitiovuorojen lisäämiseen kasvaa vuonna 2015 arvioituun nähden. HSL:n laatiman arvion mukaan kantakaupungin raitioliikenteen vuoromäärä nousee 105 vuoroon arkipäivässä vuoteen 2024 mennessä. Kasvavan liikenteen hoitamiseksi ja vanhaa korkealattiaista kalustoa poistettaessa liikenteestä tarvitaan nykyistä enemmän matalalattiaisia raitiovaunuja.

Kyselytunnin aiheina saniteettitilat ja metroliikenteen toimivuus

Valtuuston kyselytunnilla käsiteltiin valtuutettu Sirpa Asko-Seljavaaran kysymys saniteettitilojen puutteesta Helsingin keskustassa sekä valtuutettu Dan Koivulaakson kysymys toimivan metroliikenteen turvaamisesta. Kysymyksiin vastasivat pormestari Jan Vapaavuori ja apulaispormestari Pia Pakarinen. Kysymykset ja niiden yhteydessä käydyt keskustelut ovat nähtävillä Helsinki-kanavan videotallenteissa.

Valtuuston kokousten yhteydessä järjestetään suullisia kyselytunteja, joiden aikana valtuutetuilla on tilaisuus esittää pormestarille ja apulaispormestareille kysymyksiä näiden toimialoihin liittyvissä kysymyksissä. Niihin valtuutettujen esittämiin kysymyksiin, jotka eivät päädy suulliseen kyselytuntikäsittelyyn, laaditaan kirjallinen vastaus. Kysymykset ja vastaukset julkaistaan kaupungin sivuilla.

Valtuutettujen aloitteet

Valtuusto käsitteli kokouksessaan myös 21 valtuutettujen tekemää aloitetta sekä yhden valtuustoryhmän tekemän aloitteen. Kaikki aloitteet sekä niihin laaditut aloitevastaukset ovat luettavissa kaupunginvaltuuston esityslistalta.

Helsingin kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran 13.6.2018.

Kaupunginvaltuuston kaikki päätökset julkaistaan täällä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
puh. 050 5933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ilmastonmuutos on helsinkiläisten suurin huolenaihe22.3.2019 10:41:54 EETTiedote

Uuden turvallisuustutkimuksen mukaan kaksi kolmannesta helsinkiläisistä on huolestunut ilmastonmuutoksesta. Heidän osuutensa on kasvanut selvästi kolmen vuoden takaiseen vastaavaan tutkimukseen nähden. Sen sijaan esimerkiksi terrorismi huolestuttaa vastaajia nyt vähemmän. Vieraskieliset helsinkiläiset ovat kantaväestöä enemmän huolissaan terrori-iskuista, sodista ja konflikteista sekä taloustilanteestaan.

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailun pilotit käynnistymässä18.3.2019 13:46:46 EETTiedote

Lokakuussa 2018 julkistetussa Tukkutorin ja Teurastamon innovaatiokilpailussa haettiin palvelujen ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja ratkaisuja. Kilpailuehdotuksia kertyi noin 60, joista pilotoitavaksi valikoitui seitsemän parhaaksi arvioitua. Lisäksi ideasarjassa palkittiin neljä ehdotusta. Pilottitoteutukset ovat parhaillaan käynnistymässä ja jatkuvat toukokuun loppuun asti.

Apulaispormestari Vesikansa puhui New Yorkissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä15.3.2019 11:44:04 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa puhui torstaina 14. maaliskuuta New Yorkissa järjestetyssä Helvi Sipilä -seminaarissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille. Vesikansa korosti puheenvuorossaan erityisesti nuorten itsensä osallisuutta maksuttoman ehkäisyn aloittamisessa ja myös sen toteutuksessa. Vesikansa nosti puheenvuorossaan esiin poliittisten nuorisojärjestöjen roolin ensin kuntalaisaloitteen tekemisessä maksuttomasta ehkäisystä nuorille ja myöhemmin niiden tärkeän roolin valtuustoaloitteen käsittelyssä. -On innostavaa päästä kertomaan Helsingin kokemuksista. Puheenvuoron jälkeen yleisöstä löytyi ihmisiä, joita kiinnosti nostaa mallia esiin myös heidän omissa yhteisöissään, Sanna Vesikansa kertoo. Helvi Sipilä -seminaari on perinteikäs suomalaisten naisjärjestöjen järjestämä oheistapahtuma YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan istunnon aikana. Vajaan viikon kestävän matkan aikana Vesikansa on myös tavannut New Yorkin apul

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme