Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuuston päätökset 30.5.2018

Jaa

Kaupunginvaltuusto hyväksyi hankesuunnitelman uusien raitiovaunujen hankinnasta. Hanke sisältää enintään kymmenen 28 metriä pitkää matalalattiaista raitiovaunua ja sen kokonaiskustannus on 30 miljoonaa euroa vuoden 2017 kustannustasossa laskettuna.

Raitioliikenteen suosio on kasvanut ja nykyisen palvelutason vaatimuksia vastaavan esteettömän matalalattiaisen kaluston tarve on lisääntynyt. Nyt käytössä olevasta kalustosta vanhojen korkealattiaisten vaunujen laajamittaista peruskorjausta ei pidetä tarkoituksenmukaisena, sillä korjauksista huolimatta niillä olisi suhteellisen lyhyt odotettavissa oleva käyttöikä. Ne eivät myöskään vastaisi esteettömyyden ja muun palvelutason vaatimuksia.

Helsingin Seudun Liikenne (HSL) arvioi, että kantakaupungin raitioliikenteen vuoromäärä tulee kasvamaan vuoteen 2024 mennessä enemmän kuin mitä oli arvioitu kolme vuotta sitten valmistuneessa linjastosuunnitelmassa. Elokuussa 2017 toteutetut linjastomuutokset kantakaupungin linjoilla ovat jo nyt lisänneet raitioliikenteen matkustajamääriä. Kaupunkiraideliikenteen palvelut tulevat laajenemaan Jätkäsaaressa, Hernesaaressa ja Ilmalassa uusille asuinalueille. Lisäksi poikittaisia liikenneyhteyksiä kehitetään.

Raitioliikenteen suosion lisääntymisen myötä tarve raitiovuorojen lisäämiseen kasvaa vuonna 2015 arvioituun nähden. HSL:n laatiman arvion mukaan kantakaupungin raitioliikenteen vuoromäärä nousee 105 vuoroon arkipäivässä vuoteen 2024 mennessä. Kasvavan liikenteen hoitamiseksi ja vanhaa korkealattiaista kalustoa poistettaessa liikenteestä tarvitaan nykyistä enemmän matalalattiaisia raitiovaunuja.

Kyselytunnin aiheina saniteettitilat ja metroliikenteen toimivuus

Valtuuston kyselytunnilla käsiteltiin valtuutettu Sirpa Asko-Seljavaaran kysymys saniteettitilojen puutteesta Helsingin keskustassa sekä valtuutettu Dan Koivulaakson kysymys toimivan metroliikenteen turvaamisesta. Kysymyksiin vastasivat pormestari Jan Vapaavuori ja apulaispormestari Pia Pakarinen. Kysymykset ja niiden yhteydessä käydyt keskustelut ovat nähtävillä Helsinki-kanavan videotallenteissa.

Valtuuston kokousten yhteydessä järjestetään suullisia kyselytunteja, joiden aikana valtuutetuilla on tilaisuus esittää pormestarille ja apulaispormestareille kysymyksiä näiden toimialoihin liittyvissä kysymyksissä. Niihin valtuutettujen esittämiin kysymyksiin, jotka eivät päädy suulliseen kyselytuntikäsittelyyn, laaditaan kirjallinen vastaus. Kysymykset ja vastaukset julkaistaan kaupungin sivuilla.

Valtuutettujen aloitteet

Valtuusto käsitteli kokouksessaan myös 21 valtuutettujen tekemää aloitetta sekä yhden valtuustoryhmän tekemän aloitteen. Kaikki aloitteet sekä niihin laaditut aloitevastaukset ovat luettavissa kaupunginvaltuuston esityslistalta.

Helsingin kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran 13.6.2018.

Kaupunginvaltuuston kaikki päätökset julkaistaan täällä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
puh. 050 5933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusille asuinalueille tulee muovinkeräysjärjestelmät21.6.2018 10:05Tiedote

Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa alkaa alueellinen kiinteistökohtainen muovinkeräys ensi syksynä. Muovipakkausten keräysmahdollisuus on ollut erityisesti toivottua alueen asukaspalautteessa. Alueiden jätteenkeräysjärjestelmiin tehdään muutoksia, jotka mahdollistavat muovinkeräyksen etupainotteisesti velvoittavaan lainsäädäntöön nähden. Muovipakkausten erilliskeräys ei ole vielä velvoitteena HSY:n jätehuoltomääräyksissä eikä EU:n jätedirektiivissä, mutta esimerkiksi EU tullee edellyttämään muovipakkausten kierrätysasteen nostoa lähivuosina.

Asuntotuotantoa mahdollistava asemakaavavaranto on kasvanut pääkaupunkiseudulla20.6.2018 14:09Tiedote

Asemakaavavaranto, joka mahdollistaa asuntotuotannon, on kasvanut pääkaupunkiseudulla 2010-luvulla. Vuoden 2018 alussa voimassa olleissa seudun asemakaavoissa oli käyttämätöntä rakennusoikeutta hieman yli 7,7 miljoonaa kerrosneliömetriä. Määrä oli 1,2 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2011. Vuoden 2017 aikana varannon kasvua kertyi pääkaupunkiseudulla yli 200 000 kerrosneliömetriä. Pääkaupunkiseudun reipas asuntotuotantovauhti ei siis ainakaan vielä ole kääntänyt asuntovarannon määrää laskuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme