Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuuston päätökset

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti Oulunkylän Käskynhaltijantien ympäristön asemakaavasta ja asemakaavan muuttamisesta. Kaavatyöllä mahdollistetaan Helsingin edellytykset pikaraitiotie Raide-Jokerin rakentamiselle Käskynhaltijantielle.

Tulevan Raide-Jokerin pysäkkien tuntumassa lisätään julkiseen liikenteeseen tukeutuvaa asuntorakentamista. Myös kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä parannetaan. Tavoitteena on luoda Käskynhaltijantiestä viihtyisää, tiivistä ja elävää katuympäristöä jossa Raide-Jokarin pysäkkien kohdalta aukeavat turvalliset viheryhteydet ympäröiville asuinalueille. Kaavaratkaisun myötä asukasmäärä voi kasvaa noin 1 800 asukkaalla.  

Asemakaavan toteuttamisen kustannukset ovat vuoden 2016 tehdyn arvion mukaan 10,9 miljoonaa euroa (puisto- ja virkistysalueet 1 miljoonaa euroa, kunnallistekniikka 2,9 miljoonaa euroa sekä katualueet ja aukiot 7 miljoonaa euroa). Lisäksi kaava-alueelle kohdistuvat raitiotien kustannukset ovat noin 4,5 miljoonaa euroa Raide-Jokerin vuonna 2015 tehdyn hankesuunnitelman mukaisesti.

Kyselytunnilla yhteistyö tutkimuskentän kanssa sekä
erityisen tuen tarpeessa olevat lapset

Valtuuston kyselytunnilla oli esillä valtuutettu Atte Harjanteen kysymys aiheesta yhteistyö yliopistojen, korkeakoulujen ja opiskelijaverkoston kanssa sekä valtuutettu Petra Malinin kysymys aiheesta palveluiden järjestäminen erityisen tuen tarpeessa oleville lapsille.

Kaupunginvaltuuston kaikki päätökset julkaistaan täällä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran viikon kuluttua keskiviikkona 15.11.2017 klo 16 (huom. poikkeuksellinen kokouksen alkamisaika).

 

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
Puh. 050 5933426
paula.katajamaki@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme