Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki etsii noin 4 000 kesätyöntekijää

Jaa

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu kesätyöhaku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 5.3.2018 ja päättyy 19.3.2018 klo 16. Kesätyöntekijöitä ja kesäsijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin noin 4 000. Lisäksi kesäväkeä etsitään kaupungin omistamiin yhtiöihin.

Kesätyöntekijöitä Kustaankartanon palvelukeskuksessa vuonna 2017. (Kuva: Helsinkirekryn kesätoimittaja Tuuli Hiidensalo)
Kesätyöntekijöitä Kustaankartanon palvelukeskuksessa vuonna 2017. (Kuva: Helsinkirekryn kesätoimittaja Tuuli Hiidensalo)


Helsingin tarjoamia kesätöitä haetaan sähköisesti kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta osoitteessa Helsinkirekry.fi > Avoimet työpaikat > Kesätyöt ja kesäsijaisuudet. Hakuaika näkyy kunkin tehtävän kohdalla erikseen. Sivustoa kannattaa seurata aktiivisesti, sillä uusia paikkoja tulee hakuun lähes viikoittain kevään mittaan. Kaupungin yhtiöissä avoimena oleviin kesätyöpaikkoihin haetaan kunkin tahon omien sivustojen kautta.

Kesätyöntekijöitä palkataan muun muassa hoitoalalle, puistotyöntekijöiksi, erilaisiin toimistotehtäviin, suunnittelijaharjoittelijoiksi, rakennusapumiehiksi ja liikuntapaikanhoitotehtäviin. Alan opiskelijoita ja ammattilaisia kaupunki hakee erityisesti sosiaali- ja terveystoimialan palvelukseen vuosilomansijaisiksi.

Helsingin tarjoamat kesätyöpaikat suosittuja

Helsingin kaupungin kesätyöpaikat ovat suosittuja ja tänäkin vuonna odotetaan runsasta hakijamäärää. Viime vuonna hakemuksia kertyi yhteensä yli 36 000, joista 16–17-vuotiaiden osuus oli noin 22 000. Kesätyöpaikan saaneita oli miltei 4 500.

Eniten hakemuksia jätettiin pelitoiminnan apuohjaajan, kahviotyöntekijän, asiakasneuvojan, kirjastoapulaisen, kiinteistöhuoltoharjoittelijan ja varhaiskasvatusavustajan tehtäviin. Kesätöitä tehtiin kaikkiaan peräti 199 eri nimikkeellä.

Kaupungin yhtiöiden kesätyöpaikat monipuolistavat valikoimaa entisestään

Myös kaupungin omistamien yhtiöiden puolella oli viime vuonna lukuisia suosittuja tehtäviä, kuten esimerkiksi Palmian kesäapulaisen, Helenin ulkoaluehoitajan, Helsinki Marketingin Helsinki Help -matkailuneuvojan ja Korkeasaaren kesämyyjän tehtävät.

Yhtiöt tarjoavat tänäkin vuonna satoja kesätyöpaikkoja. Ravintola-, kiinteistö-, siivous- ja turvapalveluja tarjoava Palmia palkkaa yli 100 kesätyöntekijää. Avoimia kesätyöpaikkoja on muun muassa turvapalveluissa ja erilaisissa kiinteistöhuollon sekä siivouksen tehtävissä. Kesäapulaisiksi palkataan 16 vuotta täyttäneitä, eikä aiempaa työkokemusta vaadita. Kesäsijaisuuksiin valittavilta henkilöiltä odotetaan työelämän tai alan kokemusta.

Helen-konsernissa on avoinna noin 80 kesätyöpaikkaa monipuolisissa tehtävissä voimalaitoksilla, kunnossapidossa ja suunnittelussa sekä asiakaspalvelu- ja asiantuntijatehtävissä. Kesätyöpaikkoja tarjotaan eri alojen ja koulutusasteiden opiskelijoille keskimäärin kolmen kuukauden ajaksi. Muutamia kesätyöpaikkoja on myös alle 18-vuotiaille. Helsingin Satama puolestaan palkkaa 35 toimisto- ja satamatyöntekijää noin 2–4 kuukauden ajaksi.

Helsinki Marketing etsii 22 Helsinki Helppiä opastamaan matkailijoita kesäisen kaupungin kaduilla. Matkailuneuvontapisteisiin keskustaan ja Helsinki-Vantaan lentoasemalle palkataan noin kymmenen henkilöä kesätyöntekijöiksi eripituisiin osa-aikaisiin ja täyspäiväisiin työsuhteisiin.

Lisäksi Korkeasaaren eläintarhan säätiö palkkaa noin 30 kesätyöntekijää asiakaspalvelutehtäviin, ympäristön- ja kiinteistönhoitotehtäviin sekä eläintenhoitajiksi. Kesätyöntekijöiden tulee olla täysi-ikäisiä ja eläintenhoitotehtäviin edellytetään soveltuvaa koulutusta tai suoritettuja opintoja. Kesätyöntekijöitä haetaan eripituisiin kokopäiväisiin ja osa-aikaisiin työsuhteisiin. 

Töitä tuhannelle myös ilman työkokemusta

Helsingin kaupunki on jo kuudetta vuotta kumppanina Vastuullinen Kesäduuni -kampanjassa. Taloudellisen tiedotustoimisto TATin luotsaama kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja.

Noin tuhat kaupungin kesätyöpaikoista on kohdennettu näille ensimmäistä työpaikkaa etsiville hakijoille. 16–17-vuotiaille suunnatut kesätyöt sekä 16–20-vuotiaille kohdennetut Siisti kesä -hankkeen työpaikat ovat haussa muita kesätöitä tiiviimmällä hakukaudella 5.–19. maaliskuuta.

Siisti kesä -hankkeeseen palkataan nuoria, joilla on jo työkokemusta sekä sellaisia, joilla sitä ei vielä ole. Hankkeen noin 300 kesätyöntekijää pitävät puistot, aukiot, kadunvarret sekä liikunta- ja uimapaikat puhtaina.

Kesäseteli tukee 9.-luokkalaisten kesätyöllistymistä

Kaupunki korvaa Kesäsetelillä 300 euroa 3.6.–13.8. välisenä aikana työllistetyn 9.-luokkalaisen nuoren palkasta. Kesäseteli jaetaan kaikille Helsingin koulujen 9.-luokkalaisille, yhteensä 5 203 kappaletta. Numeroidun ja henkilökohtaisen setelin saa jokainen Helsingissä 9.-luokkaa käyvä nuori.

Setelin kanssa helsinkiläinen nuori voi hakea työpaikkaa yrityksestä, yhdistyksestä, säätiöstä tai seurakunnalta. Kesäsetelin avulla syntyi viime vuonna 1000 uutta kesätyöpaikkaa.

Helsingin kaupunki edellyttää Kesäseteli-työnantajan noudattavan Vastuullinen kesäduuni 2018 -kampanjan periaatteita.


Helsingin kaupunki osallistuu Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan työnantajana ja jatkaa kampanjan kumppanina kesätyökaudella 2018.

Laura Itävaara
viestintäkoordinaattori
Helsingin kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. (09) 310 36336, 050 547 5706
laura.itavaara@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rekrytointikonsultti Katja Sorvali, Helsingin kaupunginkanslia, henkilöstöosasto, puh. 040 334 0368, s-posti: katja.sorvali@hel.fi

Kesäsetelin osalta: suunnittelija Marika Westman, nuorisoasiainkeskus, puh. 041 512 1702, s-posti: marika.westman@hel.fi

Kuvat

Kesätyöntekijöitä Kustaankartanon palvelukeskuksessa vuonna 2017. (Kuva: Helsinkirekryn kesätoimittaja Tuuli Hiidensalo)
Kesätyöntekijöitä Kustaankartanon palvelukeskuksessa vuonna 2017. (Kuva: Helsinkirekryn kesätoimittaja Tuuli Hiidensalo)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ravinnepäästöjen kompensaatiolla lisää vauhtia Itämeren suojeluun18.1.2019 12:15Tiedote

Paikallistason Itämeri-paneeli esittää, että Suomessa otettaisiin käyttöön ravinnepäästökompensaatio keinoksi, jolla vähennetään Itämeren rehevöitymistä. Paneeli pitää merkittävänä Suomen hallituksen päätöstä esittää Itämeren suojeluun lisärahoitusta ja käynnistää uusi ohjelma Itämeren ja sisävesien tilan parantamiseksi. Näin toteaa Itämeri-paneeli ensimmäisissä kahdessa kannanotoissaan, joista paneeli päätti kokouksessaan 28.11.2018.

Ulkomaalaistaustaiset pääkaupunkiseudulla: eroavatko Helsingin, Espoon ja Vantaan tiet?18.1.2019 10:50Tiedote

Vuoden 2018 alussa ulkomaalaistaustaisia oli Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla yhteenlaskettuna 185 131 henkeä. Heistä 34 366 on syntynyt Suomessa. Ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla lähes saman kokoinen. Heitä on Helsingissä 15,5, Espoossa 16,1 ja Vantaalla 18,0 prosenttia kaupungin koko väestöstä. Määrällisesti tarkasteltuna Helsingissä (99 996) oli kuitenkin vuoden 2018 alussa enemmän ulkomaalaistaustaisia kuin Espoossa (44 935) ja Vantaalla (40 200) yhteensä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme