Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki on Suomen digimenestyjä 2020

Jaa

Helsingin kaupunki on voittanut 31. lokakuuta 2019 Suomen julkisen sektorin Digimenestyjät 2020 –kilpailun. Digimenestyjät 2020 perustuu tutkimukseen, joka on katsaus kansalaisnäkökulmasta Suomen julkisen sektorin digitaaliseen kypsyyteen. Palkinnon jakoi liikkeenjohdon konsulttitalo BearingPoint.

Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama otti vastaan Suomen digimenestyjä 2020 -palkinnon. Kuva: BearingPoint.
Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama otti vastaan Suomen digimenestyjä 2020 -palkinnon. Kuva: BearingPoint.

Julkisen sektorin toimijoita arvosteltiin kisassa viidessä eri kategoriassa. Tutkimuksen kriteereinä olivat löydettävyys, digitaalisen palvelun valinta, digitaalinen palvelukokemus, digitaalinen asiakaspalvelu sekä sosiaalinen media. Helsingin kaupunki oli paras sekä kaupunkien sarjassa että voitti koko Digimenestyjät-tutkimuksen. Palkinnon otti vastaan kaupungin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama.

”Kiitos palkinnosta menee koko organisaatiolle, joka on tehnyt vuosia pitkäjänteistä työtä kaupungin digipalveluiden kehittämiseksi. Katseemme on jo tulevassa. Helsingin tavoitteena on olla maailman toimivin ja parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki. Pyrimme siihen, että Helsinki voi tulevaisuudessa ennakoida paremmin ihmisten yksilölliset tiedon- ja palvelutarpeet ja palvella henkilökohtaisemmin. Digitalisaation tavoitteena on tuottaa kaupunkilaisille parempia palveluja ja helpottaa heidän arkea. Tämä palkinto kertoo, että olemme oikealla tiellä”, Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama iloitsee.

Helsinki tasaisen varma kaikilla digitalisaation osa-alueilla

Palvelujen löydettävyyttä lukuun ottamatta Helsinki oli kaikissa tarkastelluissa kriteeristöissä kolmen parhaan joukossa. Helsinki tarjoaa muun muassa asukkailleen tutkimuksen mukaan toiseksi parhaan digitaalisen palvelukokemuksen ja digitaalisen asiakaspalvelun. Helsingin vahvuus kisassa oli kuitenkin tasaisen varma suorittaminen tutkimuksen kaikilla osa-alueilla. Kiitosta Helsinki sai erityisesti erityisryhmien huomioimisesta aputoimintojen vaivattoman käytön avulla, palveluiden etenemisen sujuvuudesta sekä yleisestä palvelualttiudesta.

”Helsinki on panostanut viime vuosina digitaalisuuteen vahvasti ja tutkimuksessa ainoastaan Helsingillä ja Tullilla oli erilliset digistrategiat. Helsinki on myös muun muassa nimittänyt itselleen digijohtajan yhtenä ensimmäisistä Suomen julkisen puolen toimijoista. Panostukset digitalisaatioon näkyvät tuloksessa”, BearingPointin Antti Maunula toteaa palkinnon perusteeksi.

Palkinnot jaettiin G Live Labissa Helsingissä. Tutkimuksessa oli mukana 42 julkisen sektorin organisaatiota: suuria kaupunkeja, sairaanhoitopiirejä, julkisen liikenteen tarjoajia sekä valtion organisaatioita. Helsingin lisäksi viiden kärkeen sijoittuivat yhteispisteissä Espoon kaupunki, Kela, HSL ja Posti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestin välitti:
viestintäasiantuntija Tero Lahti, puh. 040 3344801, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama otti vastaan Suomen digimenestyjä 2020 -palkinnon. Kuva: BearingPoint.
Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama otti vastaan Suomen digimenestyjä 2020 -palkinnon. Kuva: BearingPoint.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kansainvälinen, elävä ja kiehtova – Helsinki linjasi suuntaviivat tapahtumakaupungin kehittämiselle13.11.2019 14:45:00 EETTiedote

Millaista tapahtumakaupunkia Helsingistä kehitetään ja mitä tapahtumilla tavoitellaan? Miten tapahtumajärjestäjiä tuetaan? Helsinki haluaa olla toimiva alusta ja mahdollistaja monipuoliselle ja uutta luovalle kaupunkikulttuurille. Tänään julkistettu Helsingin tapahtumien tiekartta ja siihen liittyvä konkreettinen toimenpidesuunnitelma kiteyttää tapahtumallisuuden roolin, tavoitteet ja kehittämisen tasolle, joka tukee kaupunkistrategian onnistumista.

Helsingin kaupunginhallitus esittää Vantaan ratikasta annetun lausunnon hyväksymistä11.11.2019 18:03:53 EETTiedote

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Vantaan ratikasta annetun lausunnon hyväksymistä sekä Kalasataman Nihtin asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Kaupunginhallitus päätti myös antaa lausuntonsa sosiaali- ja terveysministeriölle ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista annetun lain muuttamista koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta.

Kutsu medialle: Kehittyvä kerrostalo -seminaari 14.11.20198.11.2019 14:56:59 EETKutsu

Kehittyvä kerrostalo -seminaari Aika: 14.11.2019 kello 8.45–12 Paikka: Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11–13 Kasvavan Helsingin kestävä rakentaminen perustuu tiiviiseen kaupunkirakenteeseen ja hyviin joukkoliikenneyhteyksiin – Helsingin asunnoista 86 prosenttia on kerrostaloissa. Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelman tavoitteena on yhteistyöllä lisätä kerrostaloasumisen laatua, houkuttelevuutta ja yksilöllisiä ratkaisuja. Media on tervetullut Kehittyvä kerrostalo -seminaariin Helsingin kaupungintalolle (Pohjoisesplanadi 11–13) torstaina 14. marraskuuta 2019 kello 8.45–12. Seminaarissa kuullaan kokemuksia toteutuneista kerrostaloasumisen kehittämishankkeista sekä uusista hankeideoista. Teemoja ovat muun muassa puurakentaminen, muuntojoustavuus, energiatehokkuus ja terveellisyys. Seminaarin ohjelma liitteenä. Ilmoittautuminen: Anne Hämäläinen, Helsingin kaupunginkanslia, viestintä, anne.hamalainen@hel.fi, puh. 040 849 6065 www.kerrostalo.hel.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme