Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki on Suomen digimenestyjä 2020

Jaa

Helsingin kaupunki on voittanut 31. lokakuuta 2019 Suomen julkisen sektorin Digimenestyjät 2020 –kilpailun. Digimenestyjät 2020 perustuu tutkimukseen, joka on katsaus kansalaisnäkökulmasta Suomen julkisen sektorin digitaaliseen kypsyyteen. Palkinnon jakoi liikkeenjohdon konsulttitalo BearingPoint.

Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama otti vastaan Suomen digimenestyjä 2020 -palkinnon. Kuva: BearingPoint.
Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama otti vastaan Suomen digimenestyjä 2020 -palkinnon. Kuva: BearingPoint.

Julkisen sektorin toimijoita arvosteltiin kisassa viidessä eri kategoriassa. Tutkimuksen kriteereinä olivat löydettävyys, digitaalisen palvelun valinta, digitaalinen palvelukokemus, digitaalinen asiakaspalvelu sekä sosiaalinen media. Helsingin kaupunki oli paras sekä kaupunkien sarjassa että voitti koko Digimenestyjät-tutkimuksen. Palkinnon otti vastaan kaupungin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama.

”Kiitos palkinnosta menee koko organisaatiolle, joka on tehnyt vuosia pitkäjänteistä työtä kaupungin digipalveluiden kehittämiseksi. Katseemme on jo tulevassa. Helsingin tavoitteena on olla maailman toimivin ja parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki. Pyrimme siihen, että Helsinki voi tulevaisuudessa ennakoida paremmin ihmisten yksilölliset tiedon- ja palvelutarpeet ja palvella henkilökohtaisemmin. Digitalisaation tavoitteena on tuottaa kaupunkilaisille parempia palveluja ja helpottaa heidän arkea. Tämä palkinto kertoo, että olemme oikealla tiellä”, Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama iloitsee.

Helsinki tasaisen varma kaikilla digitalisaation osa-alueilla

Palvelujen löydettävyyttä lukuun ottamatta Helsinki oli kaikissa tarkastelluissa kriteeristöissä kolmen parhaan joukossa. Helsinki tarjoaa muun muassa asukkailleen tutkimuksen mukaan toiseksi parhaan digitaalisen palvelukokemuksen ja digitaalisen asiakaspalvelun. Helsingin vahvuus kisassa oli kuitenkin tasaisen varma suorittaminen tutkimuksen kaikilla osa-alueilla. Kiitosta Helsinki sai erityisesti erityisryhmien huomioimisesta aputoimintojen vaivattoman käytön avulla, palveluiden etenemisen sujuvuudesta sekä yleisestä palvelualttiudesta.

”Helsinki on panostanut viime vuosina digitaalisuuteen vahvasti ja tutkimuksessa ainoastaan Helsingillä ja Tullilla oli erilliset digistrategiat. Helsinki on myös muun muassa nimittänyt itselleen digijohtajan yhtenä ensimmäisistä Suomen julkisen puolen toimijoista. Panostukset digitalisaatioon näkyvät tuloksessa”, BearingPointin Antti Maunula toteaa palkinnon perusteeksi.

Palkinnot jaettiin G Live Labissa Helsingissä. Tutkimuksessa oli mukana 42 julkisen sektorin organisaatiota: suuria kaupunkeja, sairaanhoitopiirejä, julkisen liikenteen tarjoajia sekä valtion organisaatioita. Helsingin lisäksi viiden kärkeen sijoittuivat yhteispisteissä Espoon kaupunki, Kela, HSL ja Posti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestin välitti:
viestintäasiantuntija Tero Lahti, puh. 040 3344801, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama otti vastaan Suomen digimenestyjä 2020 -palkinnon. Kuva: BearingPoint.
Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama otti vastaan Suomen digimenestyjä 2020 -palkinnon. Kuva: BearingPoint.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki etsii tuhansia kesätyöntekijöitä – uusia tehtäviä liittyen Helsinki Biennaaliin ja kaupungin toimivuuden arviointiin21.1.2020 13:07:54 EETTiedote

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Siisti kesä! -hankkeen 16–20-vuotiaille suunnattu haku ja 16–17-vuotiaiden kesätyöhaku alkaa 24. helmikuuta ja päättyy 9. maaliskuuta klo 16. Kesäväkeä etsitään myös kaupungin omistamiin yhtiöihin ja lisäksi ensimmäistä kertaa Helsinki Biennaaliin sekä kaupungin toiminnan laaduntarkkailuun liittyen. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 4 000.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Länsi-Pakilan koulujen ja päiväkotien hankesuunnitelman15.1.2020 21:07:04 EETTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee Pakilan ala- ja yläasteen tilojen laajaa perusparannusta, nuorisotiloja sekä nykyisille päiväkodeille Havukka ja Pakila rakennettavaa uudisrakennusta. Rakennukset suunnitellaan mahdollisimman laajaan asukaskäyttöön soveltuviksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme