Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki on Suomen digimenestyjä 2020

Jaa

Helsingin kaupunki on voittanut 31. lokakuuta 2019 Suomen julkisen sektorin Digimenestyjät 2020 –kilpailun. Digimenestyjät 2020 perustuu tutkimukseen, joka on katsaus kansalaisnäkökulmasta Suomen julkisen sektorin digitaaliseen kypsyyteen. Palkinnon jakoi liikkeenjohdon konsulttitalo BearingPoint.

Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama otti vastaan Suomen digimenestyjä 2020 -palkinnon. Kuva: BearingPoint.
Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama otti vastaan Suomen digimenestyjä 2020 -palkinnon. Kuva: BearingPoint.

Julkisen sektorin toimijoita arvosteltiin kisassa viidessä eri kategoriassa. Tutkimuksen kriteereinä olivat löydettävyys, digitaalisen palvelun valinta, digitaalinen palvelukokemus, digitaalinen asiakaspalvelu sekä sosiaalinen media. Helsingin kaupunki oli paras sekä kaupunkien sarjassa että voitti koko Digimenestyjät-tutkimuksen. Palkinnon otti vastaan kaupungin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama.

”Kiitos palkinnosta menee koko organisaatiolle, joka on tehnyt vuosia pitkäjänteistä työtä kaupungin digipalveluiden kehittämiseksi. Katseemme on jo tulevassa. Helsingin tavoitteena on olla maailman toimivin ja parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki. Pyrimme siihen, että Helsinki voi tulevaisuudessa ennakoida paremmin ihmisten yksilölliset tiedon- ja palvelutarpeet ja palvella henkilökohtaisemmin. Digitalisaation tavoitteena on tuottaa kaupunkilaisille parempia palveluja ja helpottaa heidän arkea. Tämä palkinto kertoo, että olemme oikealla tiellä”, Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama iloitsee.

Helsinki tasaisen varma kaikilla digitalisaation osa-alueilla

Palvelujen löydettävyyttä lukuun ottamatta Helsinki oli kaikissa tarkastelluissa kriteeristöissä kolmen parhaan joukossa. Helsinki tarjoaa muun muassa asukkailleen tutkimuksen mukaan toiseksi parhaan digitaalisen palvelukokemuksen ja digitaalisen asiakaspalvelun. Helsingin vahvuus kisassa oli kuitenkin tasaisen varma suorittaminen tutkimuksen kaikilla osa-alueilla. Kiitosta Helsinki sai erityisesti erityisryhmien huomioimisesta aputoimintojen vaivattoman käytön avulla, palveluiden etenemisen sujuvuudesta sekä yleisestä palvelualttiudesta.

”Helsinki on panostanut viime vuosina digitaalisuuteen vahvasti ja tutkimuksessa ainoastaan Helsingillä ja Tullilla oli erilliset digistrategiat. Helsinki on myös muun muassa nimittänyt itselleen digijohtajan yhtenä ensimmäisistä Suomen julkisen puolen toimijoista. Panostukset digitalisaatioon näkyvät tuloksessa”, BearingPointin Antti Maunula toteaa palkinnon perusteeksi.

Palkinnot jaettiin G Live Labissa Helsingissä. Tutkimuksessa oli mukana 42 julkisen sektorin organisaatiota: suuria kaupunkeja, sairaanhoitopiirejä, julkisen liikenteen tarjoajia sekä valtion organisaatioita. Helsingin lisäksi viiden kärkeen sijoittuivat yhteispisteissä Espoon kaupunki, Kela, HSL ja Posti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestin välitti:
viestintäasiantuntija Tero Lahti, puh. 040 3344801, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama otti vastaan Suomen digimenestyjä 2020 -palkinnon. Kuva: BearingPoint.
Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama otti vastaan Suomen digimenestyjä 2020 -palkinnon. Kuva: BearingPoint.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallituksen päätös antaa mahdollisuuden perusopetuksen poikkeusjärjestelyihin10.8.2020 18:58:26 EESTTiedote

Helsingin kaupunginhallitus päätti perusopetuksen tilojen turvallisen käytön varmistamiseksi, että opetus voidaan toteuttaa poikkeuksellisin opetusjärjestelyin kuten yhdistämällä etäyhteyksiä ja lähiopetusta. Yhdistelmämallin mukaisesti osa luokista voi työskennellä vuorollaan lyhytaikaisesti etäopetuksessa. Oppilaiden oikeus opetukseen toteutetaan myös mahdollisten poikkeuksellisten opetusjärjestelyiden aikana.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajat sekä HUSin ja HSL:n toimitusjohtajat kiirehtivät selkeää linjausta maskisuositukseen6.8.2020 15:09:55 EESTTiedote

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajat sekä HUSin ja HSL:n toimitusjohtajat kiirehtivät valtakunnallista, selkeää linjausta maskisuositukseen. Tartuntojen määrässä on heinäkuun alusta alkaen ollut pääkaupunkiseudulla pientä, mutta silti selkeää kasvua. Uusia tartuntoja on ilmennyt kaikissa ikäryhmissä ja eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme