Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki on tehnyt uusia päätöksiä koronavirustilanteeseen liittyen

Jaa

Helsingin kaupungin koronaviruskoordinaatioryhmä on tänään päättänyt uusista toimenpiteistä koronavirustilanteeseen liittyen.

Muutoksia sosiaali- ja terveyspalveluihin

Koronavirustilanteen vuoksi Helsinki avaa Laakson terveysaseman lisäksi toisen koronaterveysaseman Malmille torstaina 19. maaliskuuta. Malmin terveysasema on kiinni 18. maaliskuuta, jotta tarvittavat muutostyöt voidaan tehdä.

Kaupunki myös lisää neuvontapalveluja ikääntyneille. Seniori-infon palveluaikaa laajennetaan, jotta ikäihmisten ja läheisten tarpeisiin pystytään vastaamaan paremmin. Seniori-info palvelee arkisin pidennetyillä palveluajoilla kello 9–18 puhelimitse numerossa 09 310 44556 ja chatissa osoitteessa www.hel.fi/seniorit. Huolen ikääntyneen tilanteesta voi kertoa myös sähköisesti huoli-ilmoituksella edellä mainitussa verkko-osoitteessa.

Yli 70-vuotiaita kehotetaan välttämään kontaktia muiden ihmisten kanssa ja pysymään mahdollisuuksien mukaan kotona. On kuitenkin tärkeää, että ikääntyneet eivät jää istumaan koteihinsa, vaan liikkuvat ja pitävät itsestään huolta. Kaikki ulkoilu ja liikunta lähikontakteja välttäen on erittäin suositeltavaa.

Riskiryhmien suojelemiseksi kielletään vierailut sairaaloissa sekä kaikissa asumispalveluissa. Läheiseen kannattaa olla yhteydessä puhelimella tai etäyhteydellä. Jos läheisesi on saattohoidossa, sovi vierailusta henkilöstön kanssa.

Kiireettömiä sosiaali- ja terveyspalveluja supistetaan, jotta kiireellinen hoito pystytään turvaamaan. Kiireettömät vastaanottoajat perutaan kaikilta terveysasemilta. Asiakkaisiin ollaan tästä erikseen yhteydessä.

Terveysasemien aukioloaikoja supistetaan siten, että 18. maaliskuuta alkaen terveysasemilla ei ole iltavastaanottoja. Poikkeuksena tästä ovat Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus sekä Laakson ja Malmin koronaterveysasemat, joista jälkimmäisten aukioloja voidaan tarvittaessa laajentaa.

Avoimet neuvolat ovat kiinni. Jos neuvolan toimintaa muuten supistetaan, asiakkaisiin ollaan yhteydessä. Sairasta lasta ei tule viedä neuvolakäynnille.

Uusia päätöksiä varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen osalta

Helsingin kaupungin kouluissa ja oppilaitoksissa siirrytään hallituksen linjausten mukaisesti kotona tapahtuvaan opetukseen keskiviikkona 18. maaliskuuta. Sairaalakoulun opetus kuitenkin jatkuu olosuhteet huomioiden normaalisti.

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa leikkipuistoissa ja perusopetuksen ryhmissä järjestetään 18. maaliskuuta alkaen niille 1.–3.-luokkalaisille lähiopetuksessa oleville lapsille, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla.

Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään myös erityisopetuksen oppilaille sekä kehitysvammaisille oppilaille.

Leikkipuistojen sisätilat suljetaan 18. maaliskuuta alkaen muulta toiminnalta kuin leikkitoiminnan kerhoilta. Leikkitoiminnan kerhoja järjestetään leikkipuistossa ja päiväkodeissa, mutta suositellaan kotiin jääntiä kaikille, joille se on mahdollista. Ulkoalueet ja leikkipaikat ovat tavalliseen tapaan käytettävissä.

Myös pikkulapsiperheiden perhetalot suljetaan 18. maaliskuuta alkaen samaksi ajaksi kuin koulut. Perhetaloja Helsingissä ovat Betania, Sahrami, Torpparinmäki, Naapuri ja Kajuutta.

Pormestarin info

Pormestari Jan Vapaavuoren 17. maaliskuuta järjestetyn infotilaisuuden videotallenne on katsottavissa Helsinki-kanavalla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle antaa:
viestintäjohtaja Liisa Kivelä, Helsingin kaupunki, s-posti: liisa.kivela@hel.fi, puh. +358 400 308 484.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Pormestarin infossa tietoa Helsingin kaupungin uusimmista päätöksistä koronavirustilanteeseen liittyen tänään kello 1727.3.2020 13:45:58 EETKutsu

Pormestarin info lähetetään suorana Helsinki-kanavalla kello 17 alkaen. Pormestari Jan Vapaavuori kertoo infossa muun muassa kaupungin yritysvuokralaisiin liittyvistä päätöksistä sekä muista uusista koronakriisiin liittyvistä päätöksistä. Lisäksi infossa ovat mukana ikääntyneille kohdennetun Helsinki-avun edustajina palvelun johtaja Tiina Hörkkö ja Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki. Palvelu on juuri saatu käynnistettyä ja myös ensimmäiset yrityskumppanit vahvistettua.

Helsinki pyrkii välttämään henkilöstönsä lomautukset – varautumissuunnitelmalla varmistetaan kriittiset toiminnot24.3.2020 16:40:30 EETTiedote

Helsingin kaupunki haluaa välttää henkilöstön lomautukset varautumalla koronaviruksen aiheuttamaan tilanteeseen kaikin käytettävissä olevin keinoin. Henkilöstön tilanne kaupungin sisällä vaihtelee suuresti alasta ja roolista riippuen. Osa kaupungin toiminnoista on suljettu, mutta esimerkiksi sosiaali- ja terveystoimessa työvoiman tarve on merkittävästi lisääntynyt. Lisäksi pelastustoimessa tulee varmistaa riittävä työvoima poikkeustilanteenkin aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme