Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunki perustaa lisää väliaikaisia pysäköintialueita

Jaa

Helsingissä jatketaan katujen aurausta ja lumen pois kuljettamista poikkeuksellisen lumisen kauden jäljiltä. Asuntokatujen aurauksen ja pysäköinnin helpottamiseksi kaupunki perustaa väliaikaisia asukaspysäköintialueita.

Eilen keskiviikkona 6. helmikuuta otettiin asukaspysäköintikäyttöön Kampissa sijaitseva Hietalahdentori (noin 70–80 paikkaa). Tänään torstaina pysäköintiä varten varataan Punavuoressa sijaitseva Fredrikintori (noin 15 paikkaa).

Jo aiemmin tällä viikolla on perustettu väliaikaiset asukaspysäköintialueet Etu-Töölöön Hesperianpuiston hiekkakentälle (30–40 paikkaa) ja Katajanokan maailmanpyörän pysäköintialueelle (noin 20 paikkaa).

Kaupunki selvittää myös muiden väliaikaisten pysäköintialueiden perustamista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunkiympäristön toimiala, Helsingin kaupunki

Pekka Isoniemi, yksikön päällikkö
puh. 09 310 38414 pekka.isoniemi@hel.fi

Tarja Myller, ylläpitoinsinööri
puh. 09 310 38538, tarja.myller@hel.fi

Kaupunkiympäristön toimiala, viestintä
kymp.viestinta@hel.fi, puh. 09 310 79528

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki selvitti suojateiden turvallisuutta – vaarallisinta suojatietyyppiä esitetään pannaan22.11.2019 10:15:00 EETTiedote

Helsingin liikennesuunnittelu ehdottaa, että Helsinkiin ei tehtäisi enää suojateitä ilman liikennevaloja, keskisaareketta tai muuta turvallisuutta lisäävää ratkaisua, jos kadun nopeusrajoitus on vähintään 40 kilometriä tunnissa. Tällaisia pelkällä liikennemerkillä ja tiemerkinnällä varustettuja suojateitä vältettäisiin myös kaduilla, joiden nopeusrajoitus on 30 kilometriä tunnissa, jos ylitettävänä on vähintään kaksi samansuuntaista kaistaa.

Malmin lentokentän asemakaavoitus etenee päätöksenteossa, laaja energiaselvitys valmistui22.11.2019 09:00:00 EETTiedote

Malmin lentokentän alueen ensimmäisen alueen Nallenrinteen tarkistettu asemakaavaehdotus on valmistunut. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee asemakaavamuutosta 26.11.2019. Helsingin kaupunki on ensimmäistä kertaa selvittänyt laajasti uuden alueen energiaratkaisujen päästö- ja kustannusvaikutuksia. Hiilineutraali Malmin lentokentän alue -energiaselvitys tulee lautakunnalle tiedoksi osana asemakaavamuutoksen valmisteluaineistoa.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 21.11.201921.11.2019 19:08:52 EETTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 21.11.2019 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran perjantaina 13.12.2019 klo 14. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/. .

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme