Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset – luvat mm. kahdelle Redin tornille

Jaa

Tänään pidetyssä jaoston kokouksessa myönnettiin muun muassa 11 rakennuslupaa. Kalasataman Redin kokonaisuudesta luvitettiin kaksi tornia, 37-kerroksinen Torni 4 ja 32-kerroksinen Torni 5, jotka on suunniteltu Itäväylän eteläpuolelle. Asuntoja torneissa on yhteensä 623.

Rakennusluvan mukaan tornien T4 ja T5 lasiverhoilluista elementeistä rakennettavat julkisivut ovat vaaleampia kuin nyt rakenteilla olevissa torneissa.

Ympäristö- ja lupajaosto pyrkii osaltaan seuraamaan Torni 4:n ja Torni 5:n julkisivuväritysten onnistumista, ja se päätti, että jaoston jäsenet tulee kutsua julkisivumallin tarkastukseen. Julkisivusta on ennen sen rakentamista tehtävä malli (1:1) riittävän laajana, jotta sen avulla voidaan arvioida julkisivun väritystä ja ratkaisun kaupunkikuvallista ilmettä.

Myös Jakomäen sydämen palvelurakennus sai rakennusluvan. Se on suunniteltu Jakomäen peruskoulun, päiväkodin, leikkipuiston, nuorisopalvelujen ja kansalaisjärjestöjen käyttöön.

Lisäksi luvitettiin tilapäistä majoitustilaa saaristoristeilijä M/S Isosaarelle, joka voi olla Katajanokan edustalla majoituskäytössä viiden vuoden ajan lokakuun alusta huhtikuun loppuun.

Jaoston kokouksen kaikki tänään tehdyt päätökset voi lukea päätöstiedotteesta osoitteessa:

https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-12-14_Ylja_18_Pt/index.html.

Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 18.1.2019 klo 14. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta:

https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marjukka Haavisto
viestintäsuunnittelija
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 26446
marjukka.haavisto@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme