Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kioskipaikkojen kilpailutus vuosiksi 2022–2029 alkaa marraskuun alussa

Jaa

Helsingin kaupungin yleisillä alueilla olevien kioskipaikkojen vuokrasopimusten kilpailutus alkaa maanantaina 1. marraskuuta. Kilpailussa on mukana 33 grilli- ja jäätelökioskipaikkaa, joiden vuokra-aika on 2022–2029. Yritykset voivat osallistua kioskipaikan hakemiseen kaikille avoimessa verkkohuutokaupassa.

Kaupunki vuokraa yleisillä alueilla sijaitsevia jäätelö- ja grillikioskipaikkoja yritysten käyttöön. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Lauri Hänninen.
Kaupunki vuokraa yleisillä alueilla sijaitsevia jäätelö- ja grillikioskipaikkoja yritysten käyttöön. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Lauri Hänninen.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta on päättänyt kilpailuttaa 33 yleisillä katu- ja puistoalueilla sijaitsevaa kioskipaikkaa. Vuokrattavia kioskipaikkoja on ympäri kaupunkia, ja ne vuokrataan sopimuskaudelle 2022–2029. Vuokrasopimus oikeuttaa vain maa-alueen hallintaan, eikä siihen sisälly kioskirakennusta. Vuokralainen vastaa itse kioskin tuomisesta paikalle.

Kilpailutettavaksi tulee yhdeksän grillikioskipaikkaa ja 24 jäätelökioskipaikkaa. Kioskipaikkojen nykyiset vuokrasopimukset ovat voimassa vuoden 2021 loppuun asti.

Kaupunkiympäristölautakunnan päätös kioskipaikkojen kilpailuttamisesta tähtää kioskiyrittäjien tasavertaiseen kohteluun. Kilpailutuksen myötä myös uusien toimijoiden on mahdollista tulla markkinoille.

Kilpailutus järjestetään huutokauppana

Kaupunki vuokraa kioskipaikat verkkohuutokaupassa tehtyjen hintatarjousten perusteella. Kaikkien tarjouskohteiden huutokaupat järjestetään 1.–15.11.2021 välisenä aikana. Tarjouskohteiden huutokaupat sulkeutuvat 15.11. eri aikoihin porrastettuna.

Paikat on jaettu kolmeen eri vyöhykkeeseen: ydinkeskustaan, kantakaupunkiin ja muihin kaupungin alueisiin. Kioskipaikkojen lopullinen vuokra muodostuu kunkin alueen vähimmäisvuokran ja huutokaupassa tehtyjen tarjousten perusteella.

Kukin tarjoaja voi saada korkeintaan viisi paikkaa vuokrattavista kioskipaikoista. Tarjoukset tehdään Huutokaupat.com-alustalla. Vuokrattavat paikat ja vuokrasopimusehdot esitellään kilpailutuksen alkaessa 1.11.2021 Huutokaupat.com-sivuilla sekä Helsingin kaupungin sivuilla.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Helsingin kaupunki käyttää verkkohuutokauppaa kioskipaikkojen kilpailutuksessa. Huutokauppa on kaikille avoin ja läpinäkyvä tapa osallistua tarjouskilpailuun, sillä korkein tarjous näkyy alustalla reaaliaikaisesti.

Helsingissä lukuisia muita kioskiyrittämisen mahdollisuuksia

Varsinaisten kilpailutuksessa olevien kioskipaikkojen lisäksi kaupunki tarjoaa myös muita kioskiyrittämisen mahdollisuuksia.

Ketterät kioskit eli niin sanotut ruokarekat ovat yksi esimerkki kioskiyrittämisen muodoista. Niillä ei ole pysyvää myyntipaikkaa, vaan yritykset saavat käyttöoikeuden joko ydinkeskustan määrätyille kauppapaikoille tai vapaammin keskustan ulkopuolelle. Ketterillä kioskeilla on kiinteä hinnoittelu, joka perustuu joko vuosittaiseen tai kuukausittaiseen sopimukseen.

Kaupunki vuokraa yritysten käyttöön myös maauimaloiden, uimarantojen ja liikuntapaikkojen kioskeja sekä kirjastojen ja kulttuuritalojen kahviloita ja kioskeja. Lisätietoja antaa kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala. Lisäksi kaupunki vuokraa omistamiaan liiketiloja, kuten lippakioskeja, yritysten käyttöön.

Yrittäjät voivat kysyä tähän kioskipaikkojen kilpailutukseen liittyvistä asioista sähköpostitse ulkoilma@hel.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jarmo Talvasto
tiimipäällikkö, alueidenkäyttö
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 3103 8817
jarmo.talvasto@hel.fi

Kuvat

Kaupunki vuokraa yleisillä alueilla sijaitsevia jäätelö- ja grillikioskipaikkoja yritysten käyttöön. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Lauri Hänninen.
Kaupunki vuokraa yleisillä alueilla sijaitsevia jäätelö- ja grillikioskipaikkoja yritysten käyttöön. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Lauri Hänninen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 2.12.20212.12.2021 18:44:14 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 2.12.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 16.12.2021.

Tammasaarenlaiturille ideoitu kelluvia kerrostaloja – kaupunkilaisilta pyydetään näkemyksiä suunnitelmaan30.11.2021 08:50:33 EET | Tiedote

Ruoholahden länsiosaan, Tammasaarenlaiturin alueelle ehdotetaan merenpäällisiä asuntoja, joista osa on kelluvissa kerrostaloissa. Kyseessä on uusi asumismuoto Helsingissä, johon Floating Flats Oy hakee kaupungilta kehittämisvarausta. Ennen varauksen hyväksymistä kaupunkilaisilla pyydetään näkemyksiä suunnitelmasta Kerro kantasi –palvelussa 19. joulukuuta mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme