Tapio Karttakeskus

Helsingin Kirjamessuilla esiintyy ennätysmäärä Tapion ja Karttakeskuksen kirjailijoita

Jaa
Kansallispuistot, kaupunkimetsät ja Metsämieli-menetelmä ovat keskustelunaiheita Helsingin Kirjamessuilla 27.–30. lokakuuta. Luontopäiväkirjan tekemisestä tulee kertomaan Finlandia-palkittu Anni Kytömäki, jonka voit tavata esityksen jälkeen osastollamme 6g60.

Helsingin Kirjamessut järjestetään tänä vuonna 27.–30. lokakuuta. Tapion ja Karttakeskuksen löydät Messukeskuksessa osastolta 6g60. Osastollamme pääset tutustumaan uutuuskirjoihin ja aikaa kestäneisiin klassikoihin. Tervetuloa myös jututtamaan kustantamomme väkeä ja kirjailijoitamme, antamaan palautetta sekä kertomaan vinkit tulevien kirjojen aiheiksi.

Tapiolla ja Karttakeskuksella on tänä syksynä ennätysmäärä kirjailijoita kertomassa työstään ja teoksistaan.

  • Torstaina 27.10. klo 11.30 Suomenlinna-lavalla jutellaan kansallispuistoista. Haastateltavana on Pepe Forsberg. Hänen kirjansa Kansallispuistot tutuiksi Suomi esittelee kaikki 41 kansallispuistoa. Uusimmassa painoksessa on mukana myös Sallan kansallispuisto.
  • Perjantaina 28.10. klo 13 Vallisaari-lavalla annetaan vinkkejä päiväretkille. Tuomo Kesäläinen paljastaa joitakin helmiä kirjastaan Suomen upeimmat patikointipolut. Mukana keskustelussa on Raija Hentman, joka on kirjoittanut kirjan Uusi Etelä-Suomen retkeilyopas 1 (Minerva).
  • Perjantaina 28.10. klo 14 Suomenlinna-lavalla muistellaan 70 vuoden takaisia tapahtumia. Jussi Iltanen on toimittanut Helsingin olympialaiset 1952 -kartan. Keskustelemassa ovat myös Helsinki 1952 -kirjan (Minerva) kirjoittajat Laura Kolbe, Jari Kupila ja Samu Nyström.
  • Perjantaina 28.10. klo 19 Vallisaari-lavalla puhutaan kalastamisesta. Hasse Härkönen kertoo lukuisista kalareissuistaan ja perusteellisesta tutkimustyöstään, joiden tuloksena Meritaimenen rantakalastus syntyi. Keskustelukumppaneina Kalastajien kyydissä Itämerellä -kirjan (John Nurmisen Säätiö) tekijät Jukka Ahonen ja Meri Kallasvuo.
  • Lauantaina 29.10. klo 18 Lonna-lavalla kuullaan, miten Luontopäiväkirja syntyi. Luontokuvauksistaan kiitosta saanut, Finlandia-palkittu kirjailija Anni Kytömäki ja herkkien akvarellikuvitusten taitaja Mari Tuominen kertovat yhteistyöstään messuvieraille. Tapaat heidät esityksen jälkeen myös osastollamme 6g60.
  • Sunnuntaina 30.10. klo 11.30 Vallisaari-lavalla ääneen pääsee Sirpa Arvonen, joka tunnetaan Metsämieli-kirjoistaan. Arvosen kehittämä Metsämieli-menetelmä yhdistää metsäluonnon terveysvaikutukset mielentaitoja vahvistaviin harjoituksiin. Mukana keskustelussa on myös Metsien hoitava syli -kirjan (Viisas elämä) kirjoittanut Henna Helmenmaa.
  • Sunnuntaina 30.10. klo 14 Kruununhaka-lavalla puhutaan kaupunkimetsistä kaavoituksen paineissa. Luonnonvarakeskuksen tutkijat Leena Hamberg ja Aku Korhonen ovat toimittaneet kirjan Ulkoilumetsät – Suunnittelu, hoito ja käyttö. Keskusteluun osallistuvat myös Huuto kaupunkiluonnon puolesta -kirjan (Vastapaino) toimittaneet Jaana Kanninen ja Sanni Seppo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Tapio Karttakeskus
Tapio Karttakeskus
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

https://karttakauppa.fi

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat Tapio, Karttakeskus ja Metsälehti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio Karttakeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme