MessukeskusMessukeskus

Helsingin Kirjamessuilla käydään vuoropuhelua

Jaa

Helsingin Kirjamessujen teemana on tänä vuonna dialogi, johon liittyen kolme merkittävää taiteilijaa esittävät kirjamessuja varten tilatun ainutlaatuisen teoksen. Äänikirjojen suosion myötä kirjamessuille nousee uusi äänikirjoihin keskittynyt lava. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 28.–31.10.2021 Messukeskuksessa Helsingissä.

Helsingin Kirjamessut 2019. Kuva: Emmi Kähkönen.
Helsingin Kirjamessut 2019. Kuva: Emmi Kähkönen.

”Vihdoinkin kirjailijat sekä lukijat pääsevät kohtaamaan Helsingin Kirjamessuilla. Ohjelmaan on poimittu kirjavuoden kiinnostavimmat teokset lukuisista genreistä. Viime vuosien aikana äänikirjat ovat tulleet osaksi monen kirjallisuusharrastusta, jonka myötä messuille nousee ensi kertaa äänikirjoille omistettu lava”, kertoo ohjelmajohtaja Ronja Salmi. ”Ohjelmassa nähdään tänä vuonna jotain hyvin poikkeuksellista, kun kolme taiteilijaa esittävät taideteoksen Koiran työ. Jo perinteeksi muodostuneissa lyriikkakeskusteluissa kuulemme BEHMin ja Hassan Maikalin laulunkirjoitusprosessista." 

Kirjamessuilla on 15 ohjelmapistettä, joista kaksi on ruotsinkielisiä. Tarjolla on 900 ohjelmaa ja esiintyjiä on yli 1000. Äänessä ovat kirjailijat, tieteentekijät, poliitikot ja taiteilijat. Messuilla saa hyvän kuvan kirjavuoden 2021 kauno- ja tietokirjallisuudesta sekä ajassa liikkuvista puheenaiheista. Tänä vuonna pääsylipun ostaneet voivat seurata  Senaatintori-lavan ohjelmia myös verkkosivuilta suorana ja tallenteina.

Erikoisteema dialogi huipentuu kolmen taiteilijan esitykseen 

Kirjamessut muistuttaa kuuntelemisen, kunnioittamisen ja tasavertaisen keskustelun tärkeydestä. Teeman inspiroimana kirjamessuilla voi kokea ainutlaatuisen kolmen taiteilijan taideteoksen Koiran työ, joka on tehty Suomen Messusäätiön apurahan voimin tilaustyönä Helsingin Kirjamessuille. Finlandian-palkittu kirjailija Pajtim Statovci sekä laulaja-lauluntekijät Samuli Putro ja Ringa Manner loivat teoksen yhdessä. Unohtamaton ja vaikuttava esitys nähdään lauantaina 30.10. klo 18.30 Senaatintori-lavalla.  

Dialogi teeman hengessä kirjamessut järjestää yhdessä Erätauko-säätiön kanssa neljä Erätauko-keskustelumenetelmään pohjautuvaa ohjelmaa. Erätauko on tapa käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua rauhassa asioita harkiten. Siinä korostuu aiheen syvempi ymmärrys ja erilaisten ihmisten mahdollisimman tasavertainen kohtelu.  

Äänikirjat esillä uudella äänikirjalavalla

Äänikirjojen suosio on kasvanut nopeasti. Kirjamessut tuo äänikirjoja esille uudella Töölönlahti-lavalla. Suoraa lähetystä lavalta voi kuunnella tapahtuman verkkosivuilla veloituksetta Kirjamessuradion kautta. Ohjelmassa on ääneen lukua, keskusteluja äänikirjoista ja niiden tekemisestä sekä livepodcasteja. Pääsylipun ostaneet voivat kuunnella ohjelmaa myös tapahtuman jälkeen verkkosivuilta tallenteina.

Kansainvälisistä kirjailijavieraista osa etäyhteyden kautta messuilla 

Helsingin Kirjamessuilla nähdään tänä vuonna  muun muassa ruotsalaiset kirjailijat Camilla Läckberg (Mentalisti, Sydänjää) ja Gustaf Skördeman (Geiger) sekä italialainen Paolo Giordano (Jopa taivas on meidän), portugalilainen José Rodrigues dos Santos (Auschwitzin taikuri), virolainen Indrek Hargla (Apteekkari Melchior ja Pilatuksen evankeliumi) ja Kazakstanissa syntynyt Sergei Lukjanenko (Kuudes vartio). Nämä kirjailijat tulevat kirjamessuille paikanpäälle.


Osa kansainvälisistä kirjailijavieraista muun muassa Huoneen 622 arvoituksen kirjoittanut Joël Dicker, Ruth Galloway -sarjankirjoittanutElly Griffiths ja Suon villin laulun kirjoittanut Delia Owens esiintyvät messuilla etäyhteyden kautta. Osa haastatteluista on myös tallenteina.

Kirjamessujen ohjelmassa on mukana 30 kansainvälistä kirjailijavierasta.

KirjaKallio järjestää nuorille ohjelmaa 10. kertaa

Kallion ilmaistutaidon lukion opiskelijat järjestävät nyt 10. kerran nuorille aikuisille suunnatun Kallio-lavan ohjelman. Ohjelmassa on tänäkin vuonna kirjailijahaastattelujen lisäksi päivittäin klo 12 nuoria kiinnostava paneelikeskustelu. Aiheina ovat tällä kertaa itseilmaisu, mielenterveys, rakkaus ja totuus taiteen takana.

Suomen suurin kirja-alan tapahtuma

Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Ohjelmaa on tänäkin vuonna tehty yhteistyössä Tiedetorin toimijoiden, Kirjailijaliiton, Kallion ilmaisutaidon lukion,  Nuoren Voiman liiton ja monien muiden kirja-alan toimijoiden kanssa.  

Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Messuilla on myös Levymessut ja hyvien viinien äärelle kutsuva Viinikylä.

”Odotamme innolla kirjamessuja. Kahden vuoden tauon jälkeen Helsingin Kirjamessut on erityisen odotettu tapahtuma. Olemme kiinnittäneet erittäin paljon huomiota tapahtuman turvallisuuteen ja tilaratkaisuihin ja Messukeskuksen laajat tilat toimivat hyvin tilanteessa, jossa pitää miettiä tarkkaan terveysturvallisuutta. Kirjamessuille on turvallista tulla”, kertoo tapahtumasta vastaava Tanja Pasila Messukeskuksesta.

Helsingin Kirjamessut järjestetään 28.–31.10.2021 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna torstaista lauantaihin 28.–30.10. klo 10-20 ja sunnuntaina 31.10. klo 10-18.

Liput ovelta ja tapahtuman aikana verkkokaupasta: aikuiset 20 e, lapset, opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset, ryhmälippu (min 10 hlö) 14 e/hlö, perhelippu 46 e, kokoaikaliput 36 e/26 e. Lippu vain verkko-ohjelmaan 10 e.
UUTTA: Sisäänkäynneiltä voi ostaa lipun myös liikunta- ja kulttuuriedulla.
Liput ennakkoon edullisemmin verkkokaupasta http://shop.messukeskus.com

Tapahtuma järjestetään nyt 21. kertaa. Viime vuonna tapahtuma toteutettiin verkossa.

Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ronja Salmi, puh. 040 750 1019, ronja@ryovari.fi
liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila, puh. 050 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com

www.helsinginkirjamessut.fi

Kuvia Helsingin Kirjamessuilta http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Helsingin Kirjamessut 2019. Kuva: Emmi Kähkönen.
Helsingin Kirjamessut 2019. Kuva: Emmi Kähkönen.
Lataa
Koiran tie -teoksen tekijät Ringa Manner, Pajtim Statovci ja Samuli Putro. Kuva: Samuli Vienola
Koiran tie -teoksen tekijät Ringa Manner, Pajtim Statovci ja Samuli Putro. Kuva: Samuli Vienola
Lataa
Helsingin Kirjamessut 2019. Kuva: Emmi Kähkönen.
Helsingin Kirjamessut 2019. Kuva: Emmi Kähkönen.
Lataa
Helsingin Kirjamessut 2019. Kuva: Emmi Kähkönen
Helsingin Kirjamessut 2019. Kuva: Emmi Kähkönen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Turvallisuus-messuilla otetaan oppia ja hallitaan jatkuvuutta19.10.2021 14:20:41 EEST | Tiedote

Ensi tammikuussa ensimmäistä kertaa 12.–13.1.2022 Helsingissä järjestettävä palo- ja pelastustoimen ammattitapahtuma Turvallisuus 2022 -messut tarjoaa arvokasta sisältöä pelastustoimen ammattilaisille. Lähes kahden vuoden tapahtumatauko tuo osastoille paljon uutuustuotteita ja vihdoinkin päästään verkostoitumaan. Ammattilaisten tiedot päivitetään ohjelmalavan esityksissä ja Road Rescue -näytöksissä.

Vuoden Kaunein Sormus 2021 -finalistikorut ja suomalaisen kultasepäntaidon perinteet esillä Galleria Gao Shanissa18.10.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun finaaliin valitut 10 sormusta ovat esillä suomalaista kultasepäntaituruutta esittelevässä näyttelyssä 20.¬–28.10.2021 Galleria Gao Shanissa, Helsingissä. Galleriassa kävijällä on mahdollisuus tutustua finalistikoruihin täydessä loistossaan. Vuoden Kaunein Sormus 2021-kilpailun yleisöäänestys on käynnissä lokakuun loppuun.

KoneAgria oli menestys - kävijämäärä kohosi lähes 15 000:een16.10.2021 17:07:13 EEST | Tiedote

KoneAgria 2021 -messuilla vieraili kolmen päivän aikana 14 768 maa- ja metsätalousalan ammattilaista. Kävijämäärä on 20 % edelliskertaa suurempi. KoneAgria järjestettiin tapahtuma-alan pysähtyneisyyden jälkeen ensimmäisenä alan ammattitapahtumana.Jatkoa seuraa ensi vuonna, kun kesä-heinäkuun vaihteessa järjestetään Farmari 2022 Mikkelissä ja lokakuussa MaatalousKonemessut 2022 Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme