MessukeskusMessukeskus

Helsingin Kirjamessuilla lukija kohtaa kirjailijan - lukupiirit julkaistu

Jaa

Helsingin Kirjamessuilla järjestetään tänä vuonna 17 kirjamessujen omaa lukupiiriä, joissa lukijat pääsevät keskustelemaan kirjailijan kanssa uutuuskirjasta. Yksi lukupiireistä järjestetään tuttuun tapaan kaksikielisenä – suomeksi ja ruotsiksi. Yli puolet kirjoista on jo julkaistu, joten lokakuun kirjamessuihin voi valmistautua jo kesän aikana lukemalla lukupiirikirjoja.

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit on osa kirjamessujen ohjelmaa ja kaikki lukupiirit järjestetään Lonna-salissa pääsisäänkäynnin toisessa kerroksessa. Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lukupiireille on varattu aikaa 50 minuuttia ja niissä pääsee keskustelemaan kirjailijan kanssa uutuuskirjasta. Tilaisuudet ovat olleet suosittuja ja saaneet paljon kiitosta. Tilaisuudessa on kirjailijan lisäksi paikalla kustantajan edustaja, joka vie keskustelua eteenpäin. Yksi lukupiireistä ei ole vielä vahvistunut.

Lukuvinkkejä kesään

Kirjoista on jo julkaistu kymmenen. Tiina Tuppuraisen kolmas romaani Sinä olet perheeni (Otava) kertoo valitusta perheestä, yksinäisyydestä ja kohtaamisista,  Paula Havasteen Laahus (Gummerus) kuvaa 1500-luvun lopun talonpoikaiskapinaa nuoren Reetan kautta. Elina Hirvosen ja Ujuni Ahmedin Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin (WSOY) on henkilökohtainen puheenvuoro vapaudesta, omaksi itseksi tulemisesta ja odotusten ylittämisestä.  Laura Kolben omakohtainen teos Keho (Kirjapaja) tekee matkoja ikään, mieleen ja minuuteen.  Akseli Heikkilän toinen romaani Hiljainen vieras (WSOY) tuo kauhun suomalaiselle maaseudulle. Ida Sofia Hirvosen esikoisteos Radalla (Kosmos) on tekstilajien rajoja hämärtävää proosaa ajasta, jolloin todellisuus ja tulevaisuus hapertuvat ympäriltä.  Ossi Nymanin Häpeärauha (Teos) on teos ristiriitaisista kompromisseista. Tommi Liimatan  Serkkuteoria (Like) on sivistysviihdettä lähihistoriamme populaari-ilmiöistä. Teos perustuu Ylen kuunnelmasarjaan Tommi Liimatan Suuri serkkuteoria. Enni Mustosen Tekijä (Otava) on rakastetun romaanisarjan upea loppuhuipennus kuohuvalta 1960-luvulta. Karin Erlandssonin teos Koti/Hem (S&S) on kertomus kohtaloista meren rannalla. Se kertoo Ahvenanmaan historiaa naisten ja lasten näkökulmasta. Teos on julkaistu jo ruotsiksi ja suomenkielinen julkaistaan elokuussa. Lukupiiri on suomeksi ja ruotsiksi.

Kuusi kirjoista julkaistaan elokuussa tai sen jälkeen. Hannu-Pekka Björkmanin Metsä ei kuule neuvojani (Kirjapaja) perustuu Eeva-lehdessä julkaistuihin kolumneihin ja on teos kaipauksesta ja pyrkimyksestä kurottautua kohti merkitystä. Jussi Moilan Tuntematon (Gummerus) on dialogivetoinen romaani, joka  kuvaa  raadollisesti päähenkilön matkaa kohti oman mielen tuntematonta pimeyttä. Jani Toivolan Pantteri ja minä  (Kosmos) on kokoelma vanhemman ja lapsen yhteisen taajuuden muodostumisesta sekä arjen pienistä ja isoista oivalluksista. Max Seeckin uusin teos Loukko (Tammi) on psykologinen trilleri ja jatkaa Jessica Niemi -sarjaa. Kari Hotakaisen Opetuslapsi (Siltala) on raivoisa romaani osattomuudesta, kostosta ja yhteyden etsimisestä.Riikka Pulkkisen Lumo (Otava) on odotettu teos, joka tutkii loisteliaasti sepittämisen mahtia ja lohtua, rakkauden ja leikin haurasta eroa.

Valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi ja kirjallisuustapahtuma

Helsingin Kirjamessut edistää lukuharrastusta, kirjallisuuden arvostusta ja kirjojen myyntiä Suomessa. Tapahtuma on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi; ajankohtainen edelläkävijä, haastava keskustelija, tarinankertoja ja sydämen sivistäjä. Kirjamessujen tärkeimmät arvot ovat sananvapaus, yhdenvertaisuus ja ihmisarvon kunnioittaminen.

Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut 27. – 30.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Samaan aikaan on myös Viini & Ruoka -tapahtuma sekä Levymessut ja Postimerkkimessut.

Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ville Blåfield, puh. 050 310 3017, ville.blafield@messukeskus.com
liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila, puh. 050 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com

www.helsinginkirjamessut.fi

Kuvia Helsingin Kirjamessuilta http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Ammattilaiset ja uudet harrastajat syventyvät kuvan ja äänen maailmaan Messukeskuksessa syyskuun alussa18.8.2022 10:35:43 EEST | Tiedote

Kuva & Ääni -tapahtuma tarjoaa ideoita ja tietoa sekä uusimpia välineitä valo- ja videokuvaamiseen sekä äänen käsittelyyn ja tallentamiseen. Tapahtuman ohjelmassa sekä osastoilla on luvassa puheenvuoroja alan ammattilaisilta, oppeja äänenkäsittelyyn ja tallennukseen sekä kuvankäsittelykoulutusta. Tapahtuman näyttelyissä on esillä Suomen parasta valokuvaa. Kuva & Ääni järjestetään 9.–11.9.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

The winner of the Habitare Design Competition will be announced at the event in September16.8.2022 08:58:31 EEST | Press release

The finalists of the design competition organised by design, furniture and interior design event Habitare in cooperation with Aalto University will be displayed at the event in September. The head judge of the competition, Anna von Schewen from Sweden, will announce the winner on the opening day of Habitare. Habitare will be held from 7 to 11 September 2022 at the Helsinki Expo and Convention Centre.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme