MessukeskusMessukeskus

Helsingin Kirjamessut otti ison askeleen verkkoon ja onnistui

Jaa

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumassa vieraili neljän päivän aikana yli 53 000 kävijää. Kirjamessujen ohjelmaa lähettiin suorina lähetyksinä 22.– 25.10.2020 Messukeskuksesta Helsingistä. Virtuaalitapahtuma on avoinna 8.11. asti.

Kuva: Risto Wuolle
Kuva: Risto Wuolle

Kävijöiden määrä koostuu kirjamessuille osallistuneiden yritysten sisältöön ja tarjouksiin tutustuneista sekä kirjamessujen ohjelmaa livenä tai tallenteina seuranneista.  Henkilöistä ei voida tällä kertaa puhua, sillä yhdellä päätelaitteella on tapahtumassa voinut vierailla ja ohjelmaa seurata useita henkilöitä. Kirjamessujen ohjelmaa katsottiin muun muassa koululuokissa, kirjakaupoissa  ja kotisohvilla. Verkkotapahtumassa vierailtiin yli 90 000 kertaa. Tapahtuma on avoinna vielä kaksi viikkoa, joten yksittäisten kävijöiden ja vierailukertojen määrät tulevat kasvamaan.

Helsingin Kirjamessut ja Messukeskus ovat saaneet paljon positiivista palautetta siitä, että järjestivät virtuaalitapahtuman.

”Kirjavuosi on saanut ansaitsemansa kohokohdan kirjamessujen muodossa. Rauhallinen keskusteluympäristö on tarjonnut uudenlaisen mahdollisuuden keskittymiselle ja syventymiselle. Olen erityisen iloinen siitä, että kävijät voivat nauttia ohjelmasta tapahtuman jälkeenkin”, iloitsee ohjelmajohtaja Ronja Salmi. ”Varmasti tämän vuoden opit tulevat näkymään myös ensi vuoden kirjamessuilla, jotka toivottavasti voidaan järjestää perinteiseen tapaan, mutta uutta hyödyntäen. Kirjailijat ovat kiitelleet toteutusta, mutta on selvää, että verkkotapahtuma ei tavoita fyysisten messujen ainutlaatuista tunnelmaa. Ihmiset kaipaavat spontaaneja kohtaamisia ja kulunut vuosi vain vahvistaa tapahtumien merkitystä.”

Ronja Salmi jatkaa kirjamessujen ohjelmajohtajana myös vuoden 2021.

”Olemme todella iloisia siitä, että päätimme ottaa digiloikan ja teimme näin suuren virtuaalitapahtuman nopealla aikataululla”, toteaa tapahtumasta vastaava Tanja Pasila Messukeskuksesta. ”Olemme oppineet paljon ja hyödynnämme osaamistamme myös muissa tapahtumissa. Messukeskukseen rakennetut lavat jäävät halleihin palvelemaan tulevia tapahtumia, kuten myös lukupiirien studio. Teknisestä toteutuksesta kirjamessujen lavoilla vastasi tytäryhtiömme Suomen Videoviestintä ja he palvelevat myös Messukeskuksen asiakkaita.”

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma on avoinna 8.11. asti. Tapahtumaan voi ostaa kokoaikalippuja, joilla voi seurata ohjelmaa vielä kaksi viikkoa.  Kirjamessut tarjoaa 200 ohjelmatallennetta, yritysten omaa sisältöä ja kirjatarjouksia.  Lippuja voi ostaa http://shop.messukeskus.com


Suomen suurin kirjallisuustapahtuma, merkittävä kulttuurifoorumi

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma järjestettiin 22.–25.10.2020. Tapahtuman järjesti Messukeskus yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Ohjelmakumppaneita ovat Helsingin Sanomat, Kallion ilmaisutaidon lukio KirjaKallion kautta,  Nuoren Voiman Liitto, Suomen Kirjailijaliitto, Svenska Litteratur Sällskapet, Tieteellisten seurain valtuuskunta kumppaneineen ja Suomen Kirjailijaliitto.
www.helsinginkirjamessut.fi

Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on vuosittain järjestetty Viini & Ruoka -messut. Tänä vuonna Viini & Ruoka tarjoaa 12.–31.10. verkkotapahtuman:  www.viiniruoka.fi

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto,
puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
tapahtumasta vastaava Tanja Pasila,
050 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ronja Salmi, puh.040 750 1019, ronja@ryovari.fi

www.helsinginkirjamessut.fi
#kirjamessut
@kirjamessutHKI

Kuvia median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Kuva: Risto Wuolle
Kuva: Risto Wuolle
Lataa
Kuva: Risto Wuolle
Kuva: Risto Wuolle
Lataa
Kuva: Risto Wuolle
Kuva: Risto Wuolle
Lataa
Kuva: Risto Wuolle
Kuva: Risto Wuolle
Lataa
Ronja Salmi. Kuva: Risto Wuolle
Ronja Salmi. Kuva: Risto Wuolle
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme