MessukeskusMessukeskus

Helsingin Kirjamessut verkossa herättelee keskustelua, tarjoaa megatähtiä ja tukee kirjojen myyntiä

Jaa

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma järjestetään torstaista sunnuntaihin 22. – 25.10.2020. Upean ohjelman lisäksi tapahtuma on kaupallinen ja kokoaa lähes 100 yrityksen kirjatarjoukset ja sisällön verkkoon. Kirjamessut tuo kirjallisuuden kotisohvalle ja kirjaostokset saa kotiin kuljetettuna.

Yhden lavan ohjelma kuvataan ennakkoon.
Yhden lavan ohjelma kuvataan ennakkoon.

Kirjamessut tarjoaa ohjelmaa torstaista lauantaihin klo 10-20 ja sunnuntaina klo 10-18. Ohjelmassa on 200 kirjallisuuskeskustelua vuoden 2020 kirjoista, esiintyjiä on yli 400. Tänä vuonna on suomalaisten kirjailijoiden lisäksi upea kattaus kansainvälisiä tähtiä, joiden haastattelut tehdään etähaastatteluina. Mukana muun muassa Elizabeth Strout, Ken Follett, Camilla Läckberg, Camilla Grebe, Jo Nesbø, Lars Kepler ja Heather Morris.   


Tapahtuman teemana on tulevaisuus

Kirjamessujen yhteiskunnallisissa keskusteluissa aiheina on muun muassa ilmastonmuutos, ruuan tulevaisuus, ihmissuhteiden moninaisuus,  isot yhteiskunnalliset murrokset kuten metoo ja Black lives matter. Myös kirja-alalle ajankohtainen äänikirjabuumi on esillä. Senaatintori- ja Töölö-lavojen ohjelmat lähetetään suorana Messukeskuksesta, Esplanadi-lavan ohjelma on kuvattu etukäteen. Paikanpäällä ei ole yleisöä. Kokoaikalipulla (17 e)  messuja voi seurata tapahtuman aikana ja 8.11. asti. Nyt on siis ensimmäistä kertaa mahdollista katsoa joka ainoan kirjamessujen esityksen. 

”Verkkotapahtuma mahdollistaa kirjamessujen seuraamisen mistä tahansa. Ohjelmaa voi seurata kotisohvalta, kuulokkeiden kautta kävelylenkillä tai yhdessä ystävien ja perheen kanssa. Kirjamessut haluaa osaltaan tukea kaikkien lukemista ja tarjoaa yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa kirjamessuliput kolmelle tuhannelle oppilaitokselle. Opettajat voivat hakea messuliput luokalleen Äidinkielen opettajain liiton kautta. Ohjelman tavoitteena on tietysti tuoda syksyyn kirjallisuuspuhetta, mutta myös nostaa kirjallisuuden kautta tärkeitä yhteiskunnallisia aiheita esille," kertoo Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi. "Odotan erityisesti Elizabeth Stroutin ja Sofi Oksasen keskustelua. Strout on haikeuden mestari ja suuri suosikkini. Keskustelu Oksasen kanssa menee varmasti suoraan asiaan. Myös uudet tekijät ja äänet kiinnostavat. Minna Salamin ja Vappu Kannaksen Afrosuomalaisuuden lyhyt historia on tervetullut puheenvuoro." 

Messukeskuksen halleihin on rakennettu kaksi ohjelmalavaa ja paikalla ovat tapahtuman aikana vain esiintyjät, tekniikka ja messujen henkilökunta. Messukeskus on rakentanut lavat ja tekniikan niin, että niitä voidaan hyödyntää myös tulevissa tapahtumissa. Teknisestä toteutuksesta vastaa Messukeskuksen tytäryhtiö Suomen Videoviestintä. Messukeskus uskoo tulevaisuudessa hybridi- ja virtuaalitapahtumien olevan entistä tavallisempia. Fyysisten tapahtumien merkitys ei ole kuitenkaan vähentynyt ja nyt jo odotetaan vuoden 2021 Helsingin Kirjamessuja.

Joulu pelastettu – kirjatarjouksia verkkosivuilla!

Tapahtuman kumppanit ja mukana olevat yritykset ovat tehneet sisältöä ja kirjatarjouksia tapahtuman verkkosivuille www.helsinginkirjamessut.fi. Sisältöä voi seurata ja kirjoja ostaa 19.10. – 8.11. kuka tahansa, messulipun ostoa ei edellytetä.

Kirjamessujen Rakkaudesta kirjaan ja vuosittaiset Tietokirjailija-palkinnot

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuman avajaisissa 22.10. klo 10  jaetaan Suomen Messusäätiön Rakkaudesta kirjaan -palkinto (5 000 e) lukemisen edistämiseksi tehdystä työstä. Messuilla jaetaan myös Suomen tietokirjailijat ry:n vuosittaiset Tietokirjailija-palkinnot lauantaina 24.10. klo 11.30.

Suomen suurin kirjallisuustapahtuma, merkittävä kulttuurifoorumi

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma järjestetään 22. - 25.10.2020. Ohjemaa on torstaista lauantaihin 22. - 24.10. klo 10-20 ja sunnuntaina 25.10. klo 10-18. Tapahtuman järjestää Messukeskus yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuman ohjelmakumppaneita ovat Helsingin Sanomat, Kallion ilmaisutaidon lukio KirjaKallion kautta,  Nuoren Voiman Liitto, Suomen Kirjailijaliitto, Svenska Litteratur Sällskapet, Tieteellisten seurain valtuuskunta kumppaneineen ja Suomen Kirjailijaliitto.
www.helsinginkirjamessut.fi 

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuman liput ovat myynnissä verkkokaupassa shop.messukeskus.com

Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on vuosittain järjestetty Viini & Ruoka -messut. Tänä vuonna Viini & Ruoka tarjoaa 12. – 31.10. verkkotapahtuman:  www.viiniruoka.fi

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ronja Salmi, puh.040 750 1019, ronja@ryovari.fi

www.helsinginkirjamessut.fi
#kirjamessut
@kirjamessutHKI

Kuvia median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com

Linkki ohjelmalehteen: https://issuu.com/messukeskus/docs/kirja20verkossa_messulehti_issuu

Kuvat

Yhden lavan ohjelma kuvataan ennakkoon.
Yhden lavan ohjelma kuvataan ennakkoon.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme