Kirkko Helsingissä

Helsingin kirkkokonserttisarjat soivat kesällä taas täydessä laajuudessaan

Jaa

Helsingin kirkoissa alkavat taas soida kesän konserttisarjat. Helsingin Urkukesä -festivaali palaa tänä kesänä jälleen normaaliin laajuuteensa. Urkukesän aikana voi nauttia peräti 115 konsertista. Urkukesän konserttisarjat soivat Helsingin kirkoissa läpi kesän 6.6.–31.8.2022.

Helsingin tuomiokirkon pääurut
Helsingin tuomiokirkon pääurut

Urkukesän Bellows and Pipes -avajaiskonsertti kuullaan Kallion kirkossa maanantaina 6.6. kello 19, jossa esiintyvät Markku Lepistö, harmonikka ja Mikko Helenius, urut. Erityinen mielenkiinto tulevana kesänä kohdistuu heinäkuun keskiviikkosarjaan, kun aikaisemmin Tuomiokirkon kryptassa pidetyt konsertit siirtyvät Suomenlinnan kirkkoon. Tarkoituksena on erityisesti esitellä kirkon viime vuonna uusittuja urkuja sekä elävöittää Suomenlinnan kesäistä kulttuuritarjontaa niin paikallisille kuin Helsinkiin jälleen palaaville turistiryhmillekin.

Suomenlinnan ja Kallion kirkon lisäksi Urkukesän konsertteja on iltaisin ja päivisin myös Vanhassakirkossa, Johanneksenkirkossa ja Tuomiokirkossa. Tulostettavaan konserttilistaus on ladattavissa festivaalin kotisivuilta: https://urkukesa.fi/.

Kaikkiin konsertteihin on vapaa sisäänpääsy, Iltakonserttien käsiohjelma maksaa 10 €. Kaikkien konserttien käsiohjelmaan oikeuttavaa ohjelmapassia myydään 50 € hintaan.

Metrolla musiikkiin -konserttisarja soi Itä-Helsingin kirkoissa

Metrolla musiikkiin -kesäkonserttisarja on ilahduttanut itähelsinkiläisiä tasokkailla ja monipuolisilla konserteilla jo yli 20 vuoden ajan. Sarjan 12 konserttia kuullaan kesätiistaisin metroradan varrella olevissa kirkoissa 7.6.–23.8. kello 19.

Järjestäjinä ovat Itä-Helsingin suomenkielisten Vuosaaren, Vartiokylän, Herttoniemen ja Helsingin Mikaelin seurakuntien sekä ruotsinkielisen Matteus församlingin kirkkomuusikot. Konsertteihin on vapaa pääsy, käsiohjelmat maksavat 10 euroa.

Kesän 2022 konserttisarjan teemana on Soli Deo Gloria eli yksin Jumalalle kunnia. Täältä löydät kaikki Metrolla musiikkiin -konsertit: https://www.metrollamusiikkiin.fi/

Musiikkia kesäillassa -konsertit soivat Karunan museokirkossa Seurasaaressa

Seurasaaren Karunan museokirkossa soivat Musiikkia kesäillassa -konsertit keskiviikkoisin kello 18. Konsertteihin on vapaa pääsy ja ilmainen käsiohjelma.

  • 6.7. Soiva Ensemble Margit Tuokko, laulu ja Emma Kuntsi, kantele
  • 13.7. Sellojen pohjoista taikaa Arctic selloduo: Heikki Takkula ja Sofie Spanget Takkula
  • 20.7. Karunan kaikuja Improvisaatioita kansanlaulujen, virsien ja keskiaikaisten melodioden pohjalta. Yleisöä voi halutessaan osallistua yhteiseen improvisaatioon. Sanna Vuolteenaho, laulu, Eero Savela, trumpetti.
  • 27.7. Pilviverhon takana Marja Nevankallio ja Makiko Oba, konserttikanteleet.
  • 3.8. Tibor Iván, harmonikka
  • 10.8. SonorEnsemble, johtaa Hanna Remes

Musiikkia kesäillassa konsertit pyritään myös striimaamaan, linkit löytyvät ainakin Kirkko Helsingissä YouTube-kanavalta: https://www.youtube.com/kirkkohelsingissa 

Lisätiedot: https://urkukesa.fi/
https://www.metrollamusiikkiin.fi/
https://www.youtube.com/kirkkohelsingissa

Helsingin Urkukesä, tuottaja Markku Rämö, p. 050 3361 405, markku.ramo@evl.fi

Musiikkia kesäillassa, tuottaja Jukka Ahokas, p. 09 2340 2517, jukka.ahokas@evl.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Helsingin tuomiokirkon pääurut
Helsingin tuomiokirkon pääurut
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi
 
Kirkko Helsingissä toimii helsinkiläisten kanssa ja helsinkiläisten parhaaksi uskon, toivon, rakkauden ja ympäristön puolesta. Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on noin 330 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme