Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingin kotihoidossa mitataan asiakaskokemusta

Jaa

HappyOrNot –mobiilisovellus otettiin viikko sitten käyttöön muun muassa Maunulan, Munkkiniemen, Kallion ja Vuosaaren kotihoidossa. Ensimmäiset palautteet ovat hyviä. Toukokuun alusta alkaen pikapalautemahdollisuus tulee koko Helsingin kotihoitoon.

Palaute oli myönteistä myös kaksi vuotta sitten, kun pikapalautetta testattiin Helsingin kotihoidossa. Suurin osa asiakkaista jäi tuolloin hyvillä mielin kotiin hoitajan käynnin jälkeen.

-Nyt haluamme systemaattisesti kerätä tietoa siitä, miten asiakkaamme kokevat saamansa hoidon. Samalla luomme ennakkoluulottomasti uutta palautekulttuuria kotihoitoon, kertoo kotihoidon päällikkö Eeva Sandelin.

Asiakas saa jokaisen kotikäynnin jälkeen yksin rauhassa valita hoitajan matkapuhelimen näytöltä yhden neljästä hymynaamasta. Ikääntynyt ohjeistetaan valitsemaan hymynaama, joka parhaiten kuvaa hänen kokemustaan hoidosta.

Kerromme asiakkaidemme kokemuksista säännöllisesti kesän aikana verkkosivuillamme

www.hel.fi/kotihoito  

Helsingin kotihoito

Helsingin kaupungilla on lähes 9000 kotihoidon asiakasta (2017), heistä noin 7200 saa säännöllistä hoitoa. Hoitajat tekevät kuukaudessa keskimäärin 250 000 kotikäyntiä ja lisäksi noin 20 000 etähoitokäyntiä.

Lisätietoja tuoreista mittaustuloksista ja Helsingin kotihoidosta

Eeva Sandelin, kotihoidon päällikkö
puh. 050 361 6221
eeva.sandelin@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala


09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Kohti Kallion perhekeskusta – Kallion neuvola muuttaa väliaikaisesti Vallilaan12.4.2018 13:40Tiedote

Kallion äitiys- ja lastenneuvolan asiakkaat otetaan 17.4.2018 lähtien väliaikaisesti vastaan Vallilan neuvolassa (os. Rautalammintie 2, 2. krs). Kallioon uusi perhekeskus Kallion neuvolan ja entisen terveysaseman tiloihin remontoidaan perhekeskus, jonka on määrä avautua asiakkaille vuoden 2019 aikana. Tuleva keskus tarjoaa lapsiperheille laajasti ja monipuolisesti muun muassa äitiys- ja lastenneuvolapalveluja, lapsiperheiden kotipalveluja, sosiaalipalveluja sekä puhe-, fysio- ja toimintaterapiapalveluja. Perhekeskukseen on tulossa myös ruotsinkieliset lapsiperheiden palvelut. Kallion ja Vallilan neuvoloiden asiakkaat otetaan remontin valmistuttua vastaan uudessa perhekeskuksessa. Remontin jälkeen perhekeskuksen tilat tukevat laadukkaasti lasten ja perheiden palveluja. Lapsiperheille tullaan lisäksi tarjoamaan nykyistä laajemmat aukioloajat. Kallion perhekeskuksen sijainti (Toinen linja 4 C) on erinomainen julkisten liikenneyhteyksien varrella. Vallilan neuvola: Osoite: Rautalammintie 2

Sosiaali- ja terveyslautakunnan 10.4. kokouksen ennakkotiedote6.4.2018 12:58Tiedote

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan seuraava kokous on tiistaina 10. huhtikuuta klo 17.15 alkaen. Lautakunta käsittelee tässä kokouksessa muun muassa seuraavaa asiaa. Kilpailutuksella asumis- sekä työ- ja päivätoiminnan palveluja kehitysvammaisille Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyisi periaatteet, joilla hankitaan kilpailutuksella kehitysvammaisille ja autisminkirjon henkilöille asumis- sekä työ- ja päivätoiminnan palveluja. Lautakunta palautti asian helmikuun lopun kokouksessa uudelleen valmisteltavaksi. Nyt esitettäviä hankinnan periaatteita on täsmennetty ja täydennetty lautakunnan edellyttämällä tavalla. Esityksessä muun muassa todetaan, ettei nykyisten asiakkaiden tarvitse tämän uuden kilpailutuksen perusteella muuttaa kodistaan tai vaihtaa työ- tai päivätoiminnan paikkaa, jos hän ei sitä halua. Tarjouspyynnössä myös edellytetään, että asumisyksikön on sijaittava pääkaupunkiseudulla, ettei asukkaiden tarvitse muuttaa kauaksi Helsingistä. Kaikilta palveluntarjoajilta e

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme