Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kulttuurikeskuksissa jälleen myynnissä täydet salit – myös museoissa vilkas syksy odotettavissa

Jaa

Helsingin kulttuurikeskusten esitykset voidaan taas pitää täysille saleille, kun yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset puretaan. Syksyn aikana kulttuurikeskuksissa on luvassa konsertteja, teatteriensi-iltoja, näyttelyitä ja lastentapahtumia. Helsingin kaupungin museoissa on myös odotettavissa vilkas syksy, marraskuussa avautuu muun muassa Greta Hällfors-Sipilän ja Sulho Sipilän näyttely HAM Helsingin taidemuseossa.

Kuva: Jussi Hellsten.
Kuva: Jussi Hellsten.

Helsingin kulttuurikeskusten Annantalon, Caisan, Kanneltalon, Malmitalon, Maunula-talon, Savoy-teatterin, Stoan ja Vuotalon kaikki katsomopaikat otetaan käyttöön, kun aluehallintoviraston yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset puretaan 1.10. alkaen. Loppuvuoden esityksiin onkin voitu vapauttaa lisää lippuja myyntiin. Kulttuurikeskusten syksy lisää kierroksia monipuolisella ohjelmistolla. Tiedossa on dragin loistoa, uusinta musiikkia ja monikulttuuristen taiteilijoiden lapsuuden tarinoita.

Vaikka kulttuurikeskusten yleisökapasiteetti palautuu koronaviruspandemiaa edeltävään aikaan, koronaturvallisuudesta pidetään edelleen hyvää huolta. Kulttuurikeskusten asiakastiloissa taataan riittävä väljyys, tilojen siivousta on tehostettu ja yleisölle on tarjolla käsidesiä ja käsienpesumahdollisuus.

HAM Helsingin taidemuseossa, Helsingin kaupunginmuseossa ja Hakasalmen huvilassa tiedossa vilkas syksy

Myös HAM Helsingin taidemuseossa, Helsingin Kaupunginmuseossa ja Hakasalmen huvilassa koronarajoitusten purkaminen vapauttaa tunnelmaa ja museoihin odotetaan rajoitusten purun myötä vilkasta syksyä. Museoissa järjestetään taas monipuolisesti myös tapahtumia ja taidetyöpajoja ja Sederholmin talossa Senaatintorin laidalla sijaitseva Lasten kaupunki on auki pitkän tauon jälkeen lapsiperheille.

HAMin suosittu Katharina Grossen Chill Seeping from the Walls gets between us -näyttely hehkuu kilpaa syksyn värien kanssa ja syksyn kohokohtana 19. marraskuuta avautuu Greta Hällfors-Sipilän ja Sulho Sipilän näyttely. Helsingin kaupunginmuseossa taas pääsee kurkistamaan 15. lokakuuta alkaen helsinkiläisten Tallinnan matkoista kertoviin tunnelmiin Armas Tallinna - tarinoita naapurista -näyttelyssä.

Kesäkuusta alkaen Helsingin kaupungin museoissa on vieraillut koronarajoituksista huolimatta jo yli 80 000 kulttuurinnälkäistä kävijää.

Nostoja Helsingin kulttuurikeskusten syksyn ohjelmistosta:

  • Caisassa on 18.12. luvassa dragin ja burleskin juhlaa Betty Fvckin loisteliaassa Betty's Follies -showssa. 
  • Kanneltalossa Sanna Pelliccionin kuvituksiin perustuva näyttely Muistan sinua rakkaudella avaa meksikolaisen kuolleiden päivän, Día de Muertosin, värikästä ja yhteisöllistä perinnettä ja tapahtumassa 28.10.–10.11. on kuolema-teemaista ohjelmaa kaiken ikäisille. 
  • Malmitalon A la Malmi -klubilla kuullaan lokakuussa Rosita Luun ja M:n musiikkia ja marraskuussa vuorossa ovat Amuri sekä Joni Ekman & Siivet.
  • Maunula-talossa lokakuussa ensi-iltansa saava yhteisöllinen teatteriproduktio Entäs nyt Maunula? käsittelee rosoisen kaupunginosan stigmoja ja muutosta viihtyisäksi ja turvalliseksi kotiseuduksi.
  • Stoassa 17.11. Stoa Black Box -klubilla kuullaan kahta kantaaottavaa ja kovassa nosteessa olevaa rap-artistia Yeboyahia ja Hassan Maikalia
  • Vuotalossa 6.11. ruotsinkielisessä keskustelua ja musiikkia yhdistävässä klubi-illassa on vieraana rap-artisti Redrama ja 14.11. juhlitaan isänpäivää raskaasti Kotiteollisuuden tahtiin. 
  • Annantalossa voi tutustua monikulttuuristen Suomessa asuvien taiteilijoiden lapsuutta käsitteleviin teoksiin Lapsuuteni-näyttelyssä, joka on nähtävillä Annantalon taidekeskuksessa 13.10.−19.12.2021 

Helsingin kaupungin museoiden syysohjelmistoa

  • HAM Helsingin taidemuseon syksyn kohokohtana on 19. marraskuuta avautuva Greta Hällfors-Sipilän ja Sulho Sipilän näyttely, joka kertoo kahden voimakkaan taiteilijapersoonallisuuden elämästä. Näyttelyn erityisenä painopisteenä ovat vangitsevat katumaisemat Helsingistä, unohtamatta kaupungin vilkasta seuraelämää.
  • HAMissa jatkuu myös syksyn värikkäin näyttely: Katharina Grossen Chill Seeping from the Walls gets between us onmuuntanut Tennispalatsin kaarihallit massiivisiksi, kokonaisvaltaisiksi tilataideteoksiksi. Vuodenvaihteeseen jatkuva Come Back as a Flower –ryhmänäyttely punoutuu HAMin kokoelmiin kuuluvien Ana Mendietan Silueta -sarjan teosten ympärille. Ennen kaikkea eri aisteihin vetoava näyttely tarjoaa kävijälle tilan olemiselle, aistimiselle ja ajattelulle. Lallukka, elämää taiteilijakodissa esittelee helsinkiläisiä taiteilijoita ja heidän töitään Tommi Toijasta Ellen Thesleffiin vielä lokakuussa. HAM-gallerian syksyn taiteilijoita ovat Felipe de Ávila Franco sekä Elis Hannikainen ja Vappu Jalonen. Maksuttomat lauantaipajat houkuttelevat myös yleisön piirtämään – aiheet vaihtelevat museon eri näyttelyiden inspiroimina. Myös HAMin ulkopuolella tapahtuu: Tule kukkana @Vuosaari –taidetapahtumassa tehdään maataidetta syyslomalla.
  • Helsingin kaupunginmuseossa pääsee kurkistamaan 15. lokakuuta alkaen helsinkiläisten Tallinnan matkoista kertoviin tunnelmiin. Armas Tallinna - tarinoita naapurista -näyttelyssä ääneen pääsevät kaupunkilaiset itse, joilta lämminhenkisen näyttelyn kuvat ja tarinat on kerätty. Lasten kaupunki on auki pitkän tauon jälkeen lapsiperheille ja Hakasalmen huvilassa ehtii koko lokakuun ajan kohdata valokuvissa silmästä silmään lähimenneisyyden helsinkiläisiä, joiden taustalla häämöttää jo osittain kadonneita maisemia. Ismo Hölttö: Kohtaamisia 1960-luvun Helsingissä jatkuu 31.10 asti.

Lisätietoja kaikista tapahtumista kulttuurikeskusten ja museoiden verkkosivuilta ja tapahtumat.hel.fi -sivustolta.

Ajankohtaiset koronarajoitukset:

https://www.hel.fi/helsinki/korona-fi/koronaneuvonta/voimassa-olevat-suositukset-ja-rajoitukset

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Karri Buchert, HAM, tiedotusvastaava
puh. 050 304 6707
email: karri.buchert@hel.fi

Katja Pyykkö, Helsingin kaupunginmuseo, viestintäsuunnittelija
puh. 040 572 2905
email: katja.pyykko@hel.fi

Johanna Yrjölä, kulttuurikeskukset, viestintäsuunnittelija
puh. 040 546 0536
email: johanna.yrjola@hel.fi

Kuvat

Kuva: Jussi Hellsten.
Kuva: Jussi Hellsten.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme