Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kulttuurikeskusten kevätohjelmisto on julkaistu

Jaa

Helsingin kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Stoa ja Vuotalo ovat julkistaneet kevään ohjelmistonsa. Keskuksissa nähdään kevään aikana lähes tuhat tapahtumaa koko perheen työpajoista tanssiesityksiin sekä teatteri- ja sirkusesityksistä konsertti-iltoihin, näyttelyihin ja elokuvanäytöksiin. Ohjelmisto on tuttuun tapaan kaikille avoin, korkeatasoinen, monipuolinen ja osallistava. Osa tapahtumista on maksuttomia.

Mikko Joensuu, kuvaaja Tero Ahonen
Mikko Joensuu, kuvaaja Tero Ahonen

"Kulttuurikeskukset ovat Helsingin läpäisevä välttämätön ja ainutlaatuinen kulttuurin ja taiteen hermoverkko. Sen ehdottomia vahvuuksia ovat monipuolinen, saavutettava ohjelmisto sekä kaupunkilaiset yhdenvertaisina mukaan ottavat tapahtumat. Tänäkin vuonna kulttuurikeskukset tarjoavat erinomaisia syitä lähteä liikkeelle eri puolilla ja puolille Helsinkiä – ne mahdollistavat yllätetyksi tulemisen ja spontaanitkin kulttuurikokemukset”, kertoo Helsingin kulttuurijohtaja Mari Männistö.

Ensi-iltoja, uusia musiikkiklubeja ja noir-rikosnäytelmiä

Konsertit ovat suosittu osa kulttuurikeskusten tarjontaa. Kovin kotimainen bänditulokas Maustetytöt kapuaa Malmitalon ja Vuotalon lavoille. Kevään mittaan Vuotalossa nähdään lukuisia huippuartisteja Laura Närhestä ja pelimusiikkia esittävästä Game Music Collectivesta Lontoon kuumimpaan nu-jazz -taiteilijaan Xantone Blacqiin. Helmikuussa Kanneltalossa taituroi suosittu folkpop-duo Kalevauva.fi ja Caisan lavalla nähdään kitaristi Hasse Walli Asamaan-yhtyeen ja vierailevien tähtien kanssa. Laulaja-lauluntekijä Aino Venna ja ilma-akrobaatti Ilona Jäntti esittävät Stoassa yhteisteoksensa Ballantine Scale ja Yablochkov Candle.

Kevään ohjelmistoon kuuluu myös uusia klubisarjoja: Malmitalossa pyörähtää käyntiin klubisarja A la Malmi, joka esittelee maan parhaat itsenäisen musiikin tekijät, kuten Mikko Joensuun ja Räjäyttäjät. Stoan uudella musaklubilla vierailee nousevia tähtiä, kuten Dilemma, Leo Luthando ja Janne Masalin.

Stoassa toteutetaan yhteistyössä Zodiakin kanssa Sivuaskel 2020 -festivaali sekä kolme nykytanssin huipputeosta: koreografi Sonya Lindforsin ensi-ilta camouflage ja amerikkalaisen tanssinuudistajan Deborah Hayn teokset Vera Nevanlinna: News ja Cullberg ja The Match. Tanssia nähdään myös Caisan lavalla, jossa lavalle nousevat räväkkä Betty Fvckin The Queerlesque Show sekä Mirva Mäkisen ensi-ilta, monitaiteellinen teos 30%OFF.

Kulttuurikeskusten ohjelmistossa on myös monipuolinen valikoima laadukasta teatteritaidetta: Kanneltalossa on luvassa Wusheng Companyn Trog-esitys, joka edustaa suomalaista peking-oopperaa, Dostojevskin Pelurit ja perheen pienimpiäkin ilahduttavat Viiru ja Pesonen. Kolmekymppisiään juhliva Stella Polaris esittää kulttuurikeskuksille varta vasten räätälöidyt nordic noir -tyylilajin rikosnäytelmät Kannelmäki Noir ja Malmi Noir. Caisassa on mahdollisuus nähdä nykynukketeatteria aikuisille TeatteriQon Pilvien paino -esityksessä.

Festivaaleja ja työpajoja koko perheelle

Annantalon koko kevään jatkuva Kaikki kotona -näyttely ja oheisohjelma juhlistavat tavallisen arjen moninaisuutta lapsia ja nuoria osallistavilla työpajoilla ja monitaiteisilla tapahtumilla. Kansainvälisen lasten ja nuorten Bravo!-festivaalin ohjelma, kuten osallistavat teatteri- ja sirkusesitykset, levittäytyvät kaikkiin kulttuurikeskuksiin 14.–22.3. Annantalossa ja Malmitalossa juhlitaan 31.1.–2.2. maailmanlaajuisia Small Size Days -päiviä, jonka ohjelma nostaa esiin perheen pienimpien oikeuden taiteeseen ja kulttuuriin. Kulttuurikeskuksissa on runsaasti myös muita koko perheen tapahtumia ja festivaaleja, kuten Caisan perinteinen Satakielikuukausi.

Vuotalon Vieno Motors: Troubled Water -prosessinäyttelyssä ja oheistapahtumissa meren rannoilta löydetyt roskat ja aarteet herättävät kaiken ikäiset osallistujat huomaamaan lähiympäristön ja meren tilan. Itähelsinkiläisten oma Idän kyläjuhla -festivaali tarjoaa huippuesiintyjien lisäksi paljon tekemistä koko perheelle 16.5.

Kulttuurikeskukset ovat mukana myös kesäkuussa avautuvassa Helsinki Biennaalissa monipuolisella oheisohjelmistolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäasiantuntija Minna Roine
Kulttuuri ja vapaa-aika, viestintä- ja markkinointipalvelut
p. 040 192 4579, minna.roine@hel.fi

Markkinointisuunnittelija Annika Rantanen
Kulttuuri ja vapaa-aika, viestintä- ja markkinointipalvelut
p. 040 169 9523, annika.rantanen@hel.fi

Kuvat

Mikko Joensuu, kuvaaja Tero Ahonen
Mikko Joensuu, kuvaaja Tero Ahonen
Lataa
Vieno Motors: Troubled Water, kuvaaja Ulla Kokki
Vieno Motors: Troubled Water, kuvaaja Ulla Kokki
Lataa
Ilona Jäntti & Aino Venna: Ballantine Scale, kuvaaja Ulla Kokki
Ilona Jäntti & Aino Venna: Ballantine Scale, kuvaaja Ulla Kokki
Lataa
Mirva Mäkinen: 30%OFF, kuvaaja Bambú Locquet Vandenberghe
Mirva Mäkinen: 30%OFF, kuvaaja Bambú Locquet Vandenberghe
Lataa
Stella Polaris: Kannelmäki Noir, kuvaaja Kalle Karlsson
Stella Polaris: Kannelmäki Noir, kuvaaja Kalle Karlsson
Lataa
Kaikki kotona -näyttely, kuvittaja Anna Seppälä
Kaikki kotona -näyttely, kuvittaja Anna Seppälä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingin kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Stoa ja Vuotalo tarjoavat kaupunkilaisille kultuuritapahtumia, esityksiä, näyttelyitä, kursseja ja taidekasvatusta.

Annantalo
Caisa
Kanneltalo
Malmitalo
Stoa
Vuotalo

Liput kaikkiin esityksiin: Kulttuurihelsinki.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tiedote/kutsu. Bravo! -festivaali tarjoaa lapsille ja nuorille esittävän taiteen helmiä21.2.2020 11:48:13 EETTiedote

Kansainvälinen esittävän taiteen festivaali Bravo! valloittaa pääkaupunkiseudun maaliskuussa. Festivaalin ohjelmistossa nähdään kahdeksan kansainvälistä esitystä Meksikosta, Puolasta, Ruotsista, Tanskasta, Iso-Britanniasta sekä lisäksi yksi suomalais-korealainen kantaesitys. Esitykset ja runsas oheisohjelmisto valtaavat pääkaupunkiseudun kulttuuritalot 14.–22.3.2020. Ohjelmistossa on tanssia, sirkusta sekä fyysistä ja osallistavaa teatteria. Esityksiä on tarjolla vauvoista teini-ikäisiin lähes 60 esityskerralla.

Meddelande/inbjudan. Festivalen Bravo! bjuder på scenkonstnärliga pärlor för barn och unga21.2.2020 11:47:31 EETTiedote

Den internationella scenkonstfestivalen Bravo! tar över huvudstadsregionen i mars. Till festivalprogrammet hör åtta internationella framträdanden från Mexiko, Polen, Sverige, Danmark och Storbritannien samt en finsk-koreansk urpremiär. Föreställningarna och annat festivalprogram tar över huvudstadsregionens kulturhus 14–22.3.2020. På programmet står dans, cirkus samt fysisk och delaktiggörande teater. Festivalen bjuder på nästan 60 föreställningar för åldrarna spädbarn till tonåringar.

Bulletin/invitation. The Bravo! festival offers outstanding performance art for children and young people21.2.2020 11:47:02 EETPress release

The international performance art festival Bravo! is set to take over the Helsinki region in March. The festival programme features eight international performances from Mexico, Poland, Sweden, Denmark and the United Kingdom, and the premiere of a joint Finnish-Korean performance. The performances and an extensive side programme will take over the Helsinki region’s culture centres from 14 to 22 March 2020. The programme features dance, circus arts and both physical and participatory theatre. The nearly 60 performances offer something for children and young people of all ages, from toddlers to teenagers.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme