Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin Kuninkaantammen eteläreunassa alkavat infratyöt

Jaa

Kuninkaantammen rakentaminen asuinalueeksi etenee Luoteis-Helsingissä. Kuninkaantammenkierron ja Helene Schjerfbeckin puiston välissä alkavat kadunrakentamis- ja infratyöt joulukuussa.

Helsingin Kuninkaantammea rakennetaan asuinalueeksi. Kuva: Jussi Hellsten
Helsingin Kuninkaantammea rakennetaan asuinalueeksi. Kuva: Jussi Hellsten

Jotta tarvittavaa kunnallistekniikkaa päästään rakentamaan on puustoa poistettava Asetelmankadulla, Asetelmankujalla ja Asetelmanpolulla. Puusto on havupuuvaltaista sekametsää. Alueella ei ole arvopuustoa. Alueen halki kulkee vilkkaasti käytetty ulkoiluväylä, joten kaupunki kehottaa välttämään liikkumista työkoneiden läheisyydessä työn aikana.

www.uuttahelsinkia.fi -sivulta:

Kuninkaantammi sijaitsee Kaarelan kaupunginosassa, Hakuninmaan pientaloalueen pohjoispuolella ja Hämeenlinnanväylän varressa, Keskuspuiston ja Vantaanjoen helmassa. Kuninkaantammen rakentaminen alkoi vuonna 2013 esirakentamistöillä. 120 hehtaarin suuruista aluetta rakennetaan noin vuoteen 2025 saakka. Alueella rakennetaan samanaikaisesti asuintaloja, katuja, kunnallistekniikkaa ja puistoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

urakoitsija: Eila Hägg, tuotantopäällikkö
Rakentamispalvelu Stara
puh. 09 310 70042
etunimi.sukunimi@hel.fi

rakennuttaminen: Anna Nyyssönen, projektinjohtaja
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 20569
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Helsingin Kuninkaantammea rakennetaan asuinalueeksi. Kuva: Jussi Hellsten
Helsingin Kuninkaantammea rakennetaan asuinalueeksi. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Leikkipuisto Intian ilmastointilaite kärähti – toiminta jatkuu, iltavuokraus tauolle7.12.2018 16:56Tiedote

Kumpulassa olevan leikkipuisto Intian (Intiankatu 44) ilmastointilaitteen sähkövastus ylikuumeni itsenäisyyspäivänä. Talon ilmanvaihto on poissa käytöstä, ja tiloja tuuletetaan perinteiseen tapaan ikkunoiden kautta. Leikkipuiston toiminta jatkuu normaalisti, koska tapaus ei vaikuttanut muutoin asiakastiloihin. Ilta- ja viikonloppuvuokralaiset ohjataan kuitenkin korvaaviin tiloihin ainakin tämän kuun loppuun asti, koska korjaustyöt tehdään aukioloaikojen jälkeen. Pelastuslaitos ennätti jäähdyttämään kuumentuneen vastuksen ja ilmastointilaitteiston estäen palon syttymisen. Alakaton levyjä ja eristeitä jouduttiin poistamaan mm. eteis- ja komerotiloista. Alakatossa oleva aukko näkyy asiakkaille sisäänkäynnin yhteydessä. Ilmastointilaitteen ja kattolevyjen korjausta suunnitellaan, ja alustava tavoite on saada työt valmiiksi ennen vuodenvaihdetta. Tekniset tilat on suljettu ja niitä kuivataan. Muissa tiloissa ei tänään havaittu jäähdytyksessä käytettyä vettä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme