Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin mallin toisen kauden avustushaku käynnissä

Jaa

Helsingin malli on osallistavan ja alueellisen kulttuurityön malli, jossa taidelaitoksia ja taiteen ammattilaisryhmiä kannustetaan toimimaan seiniensä ulkopuolella eri kaupunginosissa yhteistyössä alueen asukkaiden ja yhteisöjen kanssa. Avustushaku vuosina 2019–2021 toteutettaville hankkeille on paraikaa käynnissä. Uuden hankekauden prioriteettialueet ovat Kannelmäki-Malminkartano, Tapulikaupunki-Suutarila ja Vuosaari.

Helsingin mallin ytimessä on tavoite tuoda kulttuuri kaikkien helsinkiläisten arjen ulottuville. Mallin tavoitteena on tasapainottaa ja monipuolistaa kaupunginosien taide- ja kulttuuritarjontaa. Samalla helsinkiläisiä – alueiden asukkaita ja yhteisöjä – rohkaistaan näkijöistä tekijöiksi eli osallistumaan taiteen ja kulttuurin tekemiseen. Näin malli myös vahvistaa kaupunginosien yhteisöllisyyttä ja myönteistä profiloitumista sekä asukkaiden kulttuurista osallisuutta. Mallin esikuvana on Lyonin kaupungissa toteutettu alueellisen kulttuuritoiminnan malli. Helsingin mallia on pilotoitu rohkaisevin tuloksin vuosina 2016–2018 Kaarelassa, Maunulassa, Jakomäen ja Kivikon sekä Vuosaaren alueilla.

Helsingin mallin toiselle kaudelle 2019–2021 on varattu 350 000 euroa vuodessa. Toisen avustuskauden tavoitteet ovat jatkoa pilottikauden tavoitteille. Lisäksi on tarkoituksena juurruttaa aluetyön ajattelu ja osaaminen paremmin taidelaitosten vakituisen henkilöstön työlistalle.

Avustuksia voivat hakea rekisteröityneet taide-ja kulttuuriyhteisöt. Hakijoiden tulee olla myös vuosittain pysyväisluontoisten kaupungin taide-ja kulttuuriavustusten saajia. Avustukset voidaan myöntää 1–3- vuotisina.

Helsingin mallin avustushaku sulkeutuu 31.8.2018 klo 16.00.

Katso Helsingin mallin esittelyvideo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikko Kunnas
Kumppanuuspäällikkö
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika
(09) 310 37002
veikko.kunnas@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme