Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin matkailun kehittämiseksi kerätään myös asukkaiden mielipiteitä

Jaa

Kaupunki kerää tänä kesänä tietoa kehittämiskohteista liittyen Helsinkiin matkailukaupunkina. Käynnissä oleva kysely on kohdennettu erityisesti matkailualan toimijoille, mutta myös asukkaiden mielipiteitä ja kehittämisajatuksia toivotaan. Saatujen kommenttien perusteella syksyllä toteutetaan toimenpidesuunnitelma tärkeimpien alaan liittyvien asioiden kehittämiseksi ja mahdollisten ongelmien korjaamiseksi.

Kuva: Torikorttelit / Maija Astikainen
Kuva: Torikorttelit / Maija Astikainen

Kyselyn avulla selvitetään konkreettisia kehittämiskohteita liittyen matkailuinfraan, -kohteisiin ja -liikenteeseen kaupungin alueella. Asukkaiden kommenttien lisäksi kyselyyn kerätään vastauksia muun muassa Helsingin alueen matkailuyrittäjiltä, Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL ry:ltä, opasyhdistyksiltä ja Helsingin tekijät -matkailuverkostolta.

”Maailman toimivimman kaupungin tulee olla toimiva paitsi kaupunkilaisille, myös matkailijoille. On tärkeää saada konkreettista tietoa siitä, miten Helsingin toimivuutta matkakohteena ja vierailupaikkana voidaan parantaa. Tätä kautta myös matkailun kasvun aiheuttamat mahdolliset haasteet saadaan minimoitua. Sitoudumme kyselyn kautta tulleiden parhaiden ideoiden edistämiseen, joten toivon aktiivista osallistumista alan toimijoilta”, pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Myös erityissuunnittelija Jukka Punamäki kaupungin elinkeino-osastolta pitää tärkeänä, että ongelmakohdista saadaan palautetta juuri niiltä toimijoilta, jotka ovat jalkautuneet matkailijoiden pariin.

”Toivomme muun muassa matkaoppaiden, bussikuskien, hotellivirkailijoiden ja tarjoilijoiden vastaavan kyselyyn, mutta asukkaiden palautteet ovat myös olennaisia. Helsingin matkailu on kovassa vireessä ja kasvaneet matkailijamäärät muuttavat myös tarpeita infraa kohtaan.”

Selvitystyö tukee osaltaan Maailman toimivin kaupunki – Helsingin kaupunkistrategia 2017–2021 toteutusta. Strategiaan liittyen on valmisteilla vuoteen 2021 tähtäävä Helsingin matkailun tiekartta, joka ohjaa kaupunkia entistä aktiivisempaan otteeseen matkailun kehittämisessä.

Helsingin matkailun kehityskohteet -verkkokysely on käynnissä 31. elokuuta 2018 asti. Kysely on toteutettu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.


Laura Itävaara
viestintäkoordinaattori
Helsingin kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. (09) 310 36336, 050 547 5706
S-posti: laura.itavaara@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jukka Punamäki, erityissuunnittelija, kaupunginkanslian elinkeino-osasto, puh. 044 713 1753, s-posti: jukka.punamaki@hel.fi

Kuvat

Kuva: Torikorttelit / Maija Astikainen
Kuva: Torikorttelit / Maija Astikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ravinnepäästöjen kompensaatiolla lisää vauhtia Itämeren suojeluun18.1.2019 12:15Tiedote

Paikallistason Itämeri-paneeli esittää, että Suomessa otettaisiin käyttöön ravinnepäästökompensaatio keinoksi, jolla vähennetään Itämeren rehevöitymistä. Paneeli pitää merkittävänä Suomen hallituksen päätöstä esittää Itämeren suojeluun lisärahoitusta ja käynnistää uusi ohjelma Itämeren ja sisävesien tilan parantamiseksi. Näin toteaa Itämeri-paneeli ensimmäisissä kahdessa kannanotoissaan, joista paneeli päätti kokouksessaan 28.11.2018.

Ulkomaalaistaustaiset pääkaupunkiseudulla: eroavatko Helsingin, Espoon ja Vantaan tiet?18.1.2019 10:50Tiedote

Vuoden 2018 alussa ulkomaalaistaustaisia oli Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla yhteenlaskettuna 185 131 henkeä. Heistä 34 366 on syntynyt Suomessa. Ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla lähes saman kokoinen. Heitä on Helsingissä 15,5, Espoossa 16,1 ja Vantaalla 18,0 prosenttia kaupungin koko väestöstä. Määrällisesti tarkasteltuna Helsingissä (99 996) oli kuitenkin vuoden 2018 alussa enemmän ulkomaalaistaustaisia kuin Espoossa (44 935) ja Vantaalla (40 200) yhteensä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme