Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin matkailun kehittämiseksi kerätään myös asukkaiden mielipiteitä

Jaa

Kaupunki kerää tänä kesänä tietoa kehittämiskohteista liittyen Helsinkiin matkailukaupunkina. Käynnissä oleva kysely on kohdennettu erityisesti matkailualan toimijoille, mutta myös asukkaiden mielipiteitä ja kehittämisajatuksia toivotaan. Saatujen kommenttien perusteella syksyllä toteutetaan toimenpidesuunnitelma tärkeimpien alaan liittyvien asioiden kehittämiseksi ja mahdollisten ongelmien korjaamiseksi.

Kuva: Torikorttelit / Maija Astikainen
Kuva: Torikorttelit / Maija Astikainen

Kyselyn avulla selvitetään konkreettisia kehittämiskohteita liittyen matkailuinfraan, -kohteisiin ja -liikenteeseen kaupungin alueella. Asukkaiden kommenttien lisäksi kyselyyn kerätään vastauksia muun muassa Helsingin alueen matkailuyrittäjiltä, Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL ry:ltä, opasyhdistyksiltä ja Helsingin tekijät -matkailuverkostolta.

”Maailman toimivimman kaupungin tulee olla toimiva paitsi kaupunkilaisille, myös matkailijoille. On tärkeää saada konkreettista tietoa siitä, miten Helsingin toimivuutta matkakohteena ja vierailupaikkana voidaan parantaa. Tätä kautta myös matkailun kasvun aiheuttamat mahdolliset haasteet saadaan minimoitua. Sitoudumme kyselyn kautta tulleiden parhaiden ideoiden edistämiseen, joten toivon aktiivista osallistumista alan toimijoilta”, pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Myös erityissuunnittelija Jukka Punamäki kaupungin elinkeino-osastolta pitää tärkeänä, että ongelmakohdista saadaan palautetta juuri niiltä toimijoilta, jotka ovat jalkautuneet matkailijoiden pariin.

”Toivomme muun muassa matkaoppaiden, bussikuskien, hotellivirkailijoiden ja tarjoilijoiden vastaavan kyselyyn, mutta asukkaiden palautteet ovat myös olennaisia. Helsingin matkailu on kovassa vireessä ja kasvaneet matkailijamäärät muuttavat myös tarpeita infraa kohtaan.”

Selvitystyö tukee osaltaan Maailman toimivin kaupunki – Helsingin kaupunkistrategia 2017–2021 toteutusta. Strategiaan liittyen on valmisteilla vuoteen 2021 tähtäävä Helsingin matkailun tiekartta, joka ohjaa kaupunkia entistä aktiivisempaan otteeseen matkailun kehittämisessä.

Helsingin matkailun kehityskohteet -verkkokysely on käynnissä 31. elokuuta 2018 asti. Kysely on toteutettu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.


Laura Itävaara
viestintäkoordinaattori
Helsingin kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. (09) 310 36336, 050 547 5706
S-posti: laura.itavaara@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jukka Punamäki, erityissuunnittelija, kaupunginkanslian elinkeino-osasto, puh. 044 713 1753, s-posti: jukka.punamaki@hel.fi

Kuvat

Kuva: Torikorttelit / Maija Astikainen
Kuva: Torikorttelit / Maija Astikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailu käynnistyy12.10.2018 13:36Tiedote

Tänään starttaavassa Tukkutorin ja Teurastamon kaikille avoimessa innovaatiokilpailussa haetaan palveluiden ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja jo pidemmälle kehitettyjä ratkaisuja. Parhaille ehdotuksille myönnetään 1 000 - 50 000 euroa uusien palvelu- ja tuoteinnovaatioiden pilotointiin talven ja kevään 2019 aikana. Lisäksi innovatiivisimpien ideoiden jatkokehitystä edistetään hankkimalla tutkimusta ja lisäselvityksiä sekä järjestämällä mentorointia muun muassa kansainvälistymiseen.

5G-ilmanlaatutiedon tuottamiseen 4,6 miljoonan euron EU-rahoitus Helsingille ja Helsingin yliopistolle11.10.2018 14:09Tiedote

Helsingin kaupungin vetämä ilmanlaadun mittaamiseen ja parantamiseen liittyvä HOPE-hanke valittiin rahoitettavaksi EU:n Urban Innovative Actions (UIA) -ohjelmasta. Avointa testialustaa, kattavaa sensoridataa, verkkoteknologiaa ja suomalaista huippuosaamista hyödyntämällä hankkeessa luodaan edellytyksiä uusille palveluille ja uudelle liiketoiminnalle. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 5,7 miljoonaa euroa, josta EU-tuki kattaa 4,6 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme