Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingin Matkapalvelun yhteydenottokanavat laajenevat – takaisinsoitto- ja chat-palvelu käyttöön

Jaa

Helsingin Matkapalvelun yhteydenottokanavat laajenevat, kun takaisinsoittopalvelu ja tunnistava chat otetaan käyttöön. Takaisinsoitossa asiakas voi jättää soittopyynnön, jos puhelinpalveluissa on ruuhkaa. Chatissa taas asiakas voi tehdä Matkapalvelun kuljetustilauksia tai antaa palautetta verkkosivujen kautta. Uusilla yhteydenottokanavilla halutaan nopeuttaa tavoitettavuutta ja tarjota asiakkaalle vaihtoehtoja asiointikanaviin.

Helsingin Matkapalvelussa otetaan tiistaina 22.5.2018 käyttöön takaisinsoittopalvelu. Takaisinsoittopalvelussa asiakas voi halutessaan jättää soittopyynnön, mikäli puhelinpalveluissa on soittohetkellä ruuhkaa. Vaihtoehtoisesti asiakas voi jäädä odottamaan puheluun vastaamista.

Takaisinsoittopalvelu on tarjolla Helsingin Matkapalvelun suomenkielisessä tilausnumerossa kello 6–21 välillä. Jos asiakas aktivoi takaisinsoiton, asiakkaan puhelinnumero tallentuu takaisinsoittojärjestelmään ja Helsingin Matkapalvelun asiakaspalvelija soittaa takaisin mahdollisimman pian. Puhelunauhoite ohjeistaa asiakasta, miten hänen tulee toimia takaisinsoiton aktivoimisessa.

Chatilla reaaliaikainen yhteys

Helsingin Matkapalvelun chat otettiin käyttöön toukokuun alussa. Chatin kautta asiakas voi tehdä Helsingin Matkapalvelun tilauksia, kysyä neuvoa tai antaa palautetta 24/7. Chat-palvelun käynnistysikkuna löytyy Matkapalvelun verkkosivuilta osoitteesta www.helsinginmatkapalvelu.fi.

Chatin käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista turvallisuuden ja luotettavuuden takia. Asiakas voi tunnistautua pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Takaisinsoitto- ja chat-palvelu on tarkoitettu kaikille Helsingin Matkapalvelun asiakkaille, joilla on voimassa oleva kuljetuspäätös. Ohjeet takaisinsoitto- ja chat-palvelun käyttöön löytyvät Helsingin Matkapalvelun verkkosivuilta.

Helsingin Matkapalvelu on vaikeavammaisille ja vanhuksille tarkoitettu kuljetuspalvelu. Helsingin Matkapalvelu toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin Palvelukeskuksen, sosiaali- ja terveystoimialan ja yksityisten liikennöintiyritysten välillä. Helsingin Matkapalvelun asiakkaita on yhteensä noin 15 000, ja päivittäin matkoja tehdään noin 1 800–2 200.

 

Lisätietoja

Tuomas Päivinen
Kuljetuspalvelupäällikkö
Sosiaali- ja terveystoimiala
puh. 09 310 51991
tuomas.paivinen@hel.fi

Riitta Laanala                                          
Yksikönjohtaja                                         
Puhelin- ja hyvinvointipalvelut                 
Palvelukeskus Helsinki                           
puh. 09 310 74414                                      
riitta.laanala@hel.fi                                  

Hanna-Leena Tastula
Palvelupäällikkö
Puhelin- ja hyvinvointipalvelut
Palvelukeskus Helsinki
puh. 09 310 27538
hanna-leena.tastula@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala


09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki jatkaa aktiivista kotihoidon kehittämistä9.7.2018 12:09Tiedote

Aluehallintovirasto (AVI) kehottaa Helsinkiä 5.7.2018 antamassaan, vuotta 2017 koskevassa valvontapäätöksessä kiinnittämään huomiota asiakasturvallisuuden varmistamiseen kotihoidossa riittävällä henkilöstömäärällä ja oman toiminnan valvonnalla. Nämä ovatkin tärkeitä ja keskeisiä edellytyksiä turvalliselle ja korkeatasoiselle kotihoidolle. Jatkamme tiivistä vuoropuhelua AVI:n kanssa. Olemme jo tehneet paljon näiden asioiden hyväksi viime vuodesta ja tulemme vielä tekemään lisää yhdessä asiakkaiden, omaisten ja henkilöstön kanssa. Ikääntyneiden turvallinen kotona asuminen on meidän kaikkien yhteinen tavoite. - Jatkamme pitkäjänteistä kotihoidon kehittämistyötä. Haluamme, että kotihoidon asiakkaat ja heidän läheisensä voivat luottaa siihen, että he saavat meiltä apua silloin, kun he tarvitsevat, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Seija Meripaasi kuvaa tilannetta. Mitä olemme jo tehneet Kotihoitoon on palkattu lisää työntekijöitä. Yhteensä tänä vuonna palkataan lisää 40 hoita

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstiedote 19.9.19.6.2018 22:19Tiedote

Sosiaali- ja terveyslautakunnan 19.6. kokouksen päätötiedote on verkossa. Lautakunta hyväksyi tässä kokouksessa muun muassa kaupunginhallitukselle annettavan lausunnon huumeriippuvaisten turvallisista käyttötiloista. Lautakunta jätti pöydälle tiedoksi saamansa selvitystyön tulokset, jotka koskivat vaihtoehtoisien keinojen löytämistä leipäjonoille. Lautakunta jatkaa asian käsittelyä kesätauon jälkeen elokuussa. Lautakunnan syyskauden ensimmäinen kokous on tiistaina 14. elokuuta.

Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut juhannuksena 201819.6.2018 14:11Tiedote

Terveysneuvontaa 24 h ­– puh. 09 310 10023 Terveysneuvonnasta saa tietoa Helsingin terveyspalveluista ja sairauksien hoito-ohjeita ympäri vuorokauden (24 h) tavallisen puhelun hinnalla. Henkeä uhkaavat tilanteet - soita 112 Vakavissa ja henkeä uhkaavissa sairaus- ja onnettomuustapauksissa saa apua ympäri vuorokauden numerosta 112. Terveysasemat Terveysasemat ovat auki torstaina 21.6. klo 8–16. Kalasataman ja Vuosaaren terveysasemilla ei ole torstaina 21.6. iltavastaanottoja klo 16–20. Terveysasemat ovat kiinni juhannuksena 22.–24.6. Päivystys - päivystysapu 116 117 palvelee 24 h Oman terveysaseman ollessa kiinni kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan päivystyksessä. Aikuiset (16 vuotta täyttäneet) Haartmanin päivystyssairaala, Haartmaninkatu 4, rakennus 12 ja Malmin päivystyssairaala, Talvelantie 6 J. Soita maksuttomaan päivystysapupalveluun p. 116 117 ennen päivystykseen hakeutumista. Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden. Lapset Lasten ja nuorten sairaala, Lastenklinikka,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme