Musiikkitalo

Helsingin Musiikkitalon säätiö jakoi avustuksina 23000 euroa

Jaa

Helsingin Musiikkitalon säätiö avustukset myönnettiin vuonna 2017 seitsemälle produktiolle. Suurin myönnetty avustus on 8 000 euroa. Avustuksia jaettiin kahdesta rahastosta. Pro Musica -rahastosta myönnettiin 22 000 euroa avustuksia taidemusiikin hankkeisiin. Helsingin Musiikkitalon rahastosta myönnettiin 1 000 euron avustus.

Tänä vuonna avustamisessa painopisteenä oli uusi musiikki, ooppera-, kamari- ja jousiorkesterimusiikki sekä kantaesitysten mahdollistaminen. Avustaminen kohdennettiin tänä vuonna erityisesti Musiikkitalon tilavuokriin ja tuotantokuluihin.

Avustuksia haki 46 taiteilijaa, työryhmää ja yhteisöä. Suurin avustus 8 000 euroa myönnettiin Pro Musica -rahastosta Kokkolan Oopperayhdistykselle G. Meyerbeerin Pohjantähti -oopperan toteuttamiseen Musiikkitalossa.

Myönnetyt avustukset 2017

Pro Musica -rahasto
1 000 € Juho Laitinen ja työryhmä Iannis Xenakisin soolo- ja kamarimusiikkikonsertin järjestämiseen
2 000 € Jyrki Linjama sävellyskonsertin toteuttamiseen
8 000 € Kokkolan Oopperayhdistys Ry Meyerbeerin Pohjantähti -oopperaesityksen toteuttamiseen
2 000 € Korvat auki ry:n 40-vuotisjuhlavuoden Avautumisia-konsertin toteuttamiseen
5 000 € Työnimi “Musiikkitalon Jousiorkesteri/Music Centre String Ensemble” jousiorkesterin perustamiseen ja neljän konsertin sarjan toteuttamiseen
2 000 € Nymusiikkiyhtye TampereRaw kantaesityskonsertin toteuttamiseen
2 000 € Seppo Kantonen kahden Piae Cantiones Nyt -konsertin järjestämiseen

Musiikkitalon säätiön rahasto
1 000 € Seppo Kantonen kahden Piae Cantiones Nyt -konsertin järjestämiseen


Tuet toteutuvat lahjoitusvaroin

Nyt jaettujen avustusten pohjana on Pro Musica -säätiöltä saatu merkittävä lahjoitus. Helsingin Musiikkitalon säätiö kohdistaa lahjoitusvarat avustuksina Musiikkitalon musiikkitarjonnan monimuotoistamiseen sekä kynnyksen madaltamiseen erilaisille esiintyjille ja yleisöille.

Helsingin Musiikkitalon säätiön tarkoituksena on edistää ja vaalia laaja‐alaisesti monipuolisen musiikkikulttuurin esille tuomista, pääsääntöisesti Helsingin Musiikkitalossa. Säätiö myöntää avustuksia ja apurahoja sen tarkoitusta edistävään toimintaan ja hankintoihin. Säätiö ei tavoittele toiminnassaan taloudellista voittoa. Säätiön hallituksen puheenjohtaja on Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen ja säätiön asiamiehenä toimii yksikönpäällikkö Reetta Sariola.

Lisätietoja:
Helsingin Musiikkitalon säätiön asiamies Reetta Sariola, puh. 0400-293 470

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Musiikkitalo
Musiikkitalo
Mannerheimintie 13 A
00100 Helsinki

https://www.musiikkitalo.fi/

Musiikkitalo on konserttikeskus ja kohtauspaikka Helsingin keskustassa. Vilkkaimman kauden aikana, syyskuusta toukokuuhun Musiikkitalossa järjestetään noin 70 -100 konserttia tai muuta tapahtumaa kuukaudessa. Akustiselle musiikille suunnitellun Konserttisalin lisäksi talossa on viisi pienempää salia, joilla kaikilla on erilainen käyttötarkoitus ja erilainen, tarkoituksenmukainen akustiikka. Musiikkitalon julkisiin tiloihin: lämpiöihin, kahvilaan, ravintolaan ja Sibelius-Akatemian kirjastoon ovat niin kaupunkilaiset kuin turistitkin tervetulleita viettämään aikaa, vaikka lippua konserttiin ei olisikaan ostettuna. Musiikkitalon päätoimijat ovat Helsingin kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Musiikkitalo

Helsingin Musiikkitalo Oy:n uusi hallitus on valittu19.6.2017 09:44Tiedote

Helsingin Musiikkitalo Oy:n hallitukseen on uusina jäseninä valittu toimitusjohtaja Tarja Jussila, senior advisor Anne Laakso ja senior partner Ilkka Wäck. Vanhoina jäseninä hallituksessa jatkavat luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén, kulttuuripäällikkö Stuba Nikula ja talousjohtaja Sirpa Korhonen. Vilén jatkaa tehtävässään Helsingin Musiikkitalo Oy:n hallituksen puheenjohtajana ja Nikula varapuheenjohtajana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme