Helsingin pelastuslaitos ja Karjalan prikaati arvioivat yhdessä sammutusjärjestelmää

Jaa

Helsingin kaupungin pelastuslaitos parantaa suorituskykyään uudella kärkiyksiköllä vastaamaan hälytysvasteisiin Helsingin pelastustoimialueella. Kärkiyksikkö tukee tiiviisti pelastustoimen palvelutuotantoa ja on yhdistelmä pelastustoimintaa, ensihoitoa ja onnettomuuksien ehkäisyä.

- Kärkiyksikkö ja siihen kuuluvan sammutusjärjestelmän suorituskyky ovat uusi asia meillä Helsingin pelastuslaitoksella. Puolustusvoimilla vastaava järjestelmä on jo käytössä. Haluamme nyt saada puolustusvoimilta tietoa kyseisen sammutusjärjestelmän suorituskyvyn arvioinnissa, pelastusjohtaja Jari Korkiamäki sanoo.

Karjalan prikaatin pelastusupseeri kapteeni Riku Hämäläinen koulutti Helsingin pelastuslaitoksen kärkiyksikön henkilöstöä tiistaina 16.6.2020 Pahkajärven pelastusharjoitusalueella. Koulutuksessa käytiin läpi OneSeven-sammutusjärjestelmän käyttö suljetun tilan palossa ja autopalossa.

- Kävimme hyvää vuoropuhelua sammutusjärjestelmän käyttömahdollisuuksista erilaisissa tilanteissa, ja molemmat osapuolet saivat koulutuksesta paljon irti. Yhdessä löysimme myös selkeän parannusehdotuksen, joka on välitetty kärkiyksikkökaluston valmistajalle, Riku Hämäläinen sanoo.

Lisätietoja:

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Pelastusjohtaja va.
Jari Korkiamäki
p. 050-363 1962

Karjalan prikaati
Pelastusupseeri, kapteeni
Riku Hämäläinen
riku.hamalainen@mil.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme