Helsingin pelastuslaitos ja Karjalan prikaati arvioivat yhdessä sammutusjärjestelmää

Jaa

Helsingin kaupungin pelastuslaitos parantaa suorituskykyään uudella kärkiyksiköllä vastaamaan hälytysvasteisiin Helsingin pelastustoimialueella. Kärkiyksikkö tukee tiiviisti pelastustoimen palvelutuotantoa ja on yhdistelmä pelastustoimintaa, ensihoitoa ja onnettomuuksien ehkäisyä.

- Kärkiyksikkö ja siihen kuuluvan sammutusjärjestelmän suorituskyky ovat uusi asia meillä Helsingin pelastuslaitoksella. Puolustusvoimilla vastaava järjestelmä on jo käytössä. Haluamme nyt saada puolustusvoimilta tietoa kyseisen sammutusjärjestelmän suorituskyvyn arvioinnissa, pelastusjohtaja Jari Korkiamäki sanoo.

Karjalan prikaatin pelastusupseeri kapteeni Riku Hämäläinen koulutti Helsingin pelastuslaitoksen kärkiyksikön henkilöstöä tiistaina 16.6.2020 Pahkajärven pelastusharjoitusalueella. Koulutuksessa käytiin läpi OneSeven-sammutusjärjestelmän käyttö suljetun tilan palossa ja autopalossa.

- Kävimme hyvää vuoropuhelua sammutusjärjestelmän käyttömahdollisuuksista erilaisissa tilanteissa, ja molemmat osapuolet saivat koulutuksesta paljon irti. Yhdessä löysimme myös selkeän parannusehdotuksen, joka on välitetty kärkiyksikkökaluston valmistajalle, Riku Hämäläinen sanoo.

Lisätietoja:

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Pelastusjohtaja va.
Jari Korkiamäki
p. 050-363 1962

Karjalan prikaati
Pelastusupseeri, kapteeni
Riku Hämäläinen
riku.hamalainen@mil.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Avotulen teko on tarkoin säädeltyä Uutelassa ja muilla kaupungin ulkoilualueilla7.8.2020 16:08:25 EESTTiedote

Helsingin kaupungin alueella tulenteko on sallittua ainoastaan tulentekoon varatuilla paikoilla. Itä-Helsingissä Uutelan ulkoilualueella on kesän aikana poltettu nuotioita paikoilla, joilla se ei ole sallittua. Kaikenlainen tulenteko kyseisellä ulkoilualueella on kielletty, lukuun ottamatta opaskarttaan merkittyjä keittokatoksia, jotka sijaitsevat Nuottaniemessä ja Niemenapajalla. Myös alueella sijaitsevilla viljelypalstoilla on kaikenlainen avotulen teko kielletty.

Kaupungin ensimmäinen kärkiyksikkö käyttöön Ruosilankujan pelastusasemalla6.8.2020 09:57:39 EESTKutsu

Konalan Ruosilankujalla on otettu käyttöön Helsingin ensimmäinen oma kärkiyksikkö. Tämä uudenlainen pelastusyksikkö on kahden hengen pelastusyksikkö, joka mahdollistaa palveluverkon kasvattamisen pienemmillä henkilöresursseilla ja kevyemmällä asemarakentamisella. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tutustumaan kärkiyksikköön tiistaina 11.8. kello 10-11 osoitteessa Ruosilankuja 3.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme