Helsingin pelastuslaitos on valittu Stadin AO:n työelämäpalkinnon saajaksi

Jaa

Helsingin pelastuslaitokselle on tärkeää mahdollistaa laadukas työelämässä oppiminen. Todisteena toimivasta yhteistyöstä on Stadin ammatti- ja aikuisopisto myöntänyt Helsingin pelastuslaitokselle työelämäpalkinnon ”Vuoden työelämäkumppani 2020".

Stadin AO myöntää palkinnon ”Vuoden työelämäkumppani 2020” muun muassa seuraavin perustein: ”Yhteistyö pelastuslaitoksen toimijoiden kanssa on mutkatonta puolin ja toisin. Yhteyshenkilöiden kanssa vuorovaikutus on välitöntä ja tapahtuu hyvässä yhteisymmärryksessä. Pelastuslaitos on edistänyt opiskelijoiden opintojen etenemistä, myös haastavana korona-aikana. Lisäksi tiimimme opettajilta on tullut hyvää palautetta yhteistyöstä koulutussopimusjaksoja ohjaavien työntekijöiden kanssa. He kantavat ohjausvelvollisuuden ja ottavat haasteiden eteen tullessa yhteyttä opettajiin.”

Yhteistyötä tehdään puolin ja toisin: Pelastuslaitos tarjoaa Stadin AO:n perustason ensihoidon opiskelijoille työelämässä oppimisen harjoittelumahdollisuuksia ja panostaa opiskelijaohjaukseen suurella ammattitaidolla. Pelastuslaitoksen työntekijät saavat puolestaan Stadin AO:lta oppisopimuskoulutusta perustason ensihoidon koulutuksen muodossa.

Pelastuslaitoksen tarpeisiin räätälöity koulutus kestää Stadin AO:lla noin vuoden. Stadin AO:lla oppisopimuskoulutusta saavat oppilaat ovat kaikki aiemmalta koulutukseltaan pelastajia, joista suurin osa on valmistunut Helsingin pelastuskoulusta juuri ennen Stadin AO:n antaman perustason ensihoidon koulutuksen aloitusta. Pelastajat ovat työsuhteessa Helsingin kaupungin pelastuslaitoksella ja oppisopimuskoulutus tapahtuu kokonaan palkallisena työaikana.

- Haluamme kiittää Stadin AO:ta hyvästä, pitkäaikaisesta yhteistyöstä, niin opiskelijoiden kuin oppisopimuskoulutuksenkin osalta. Oppisopimuskoulutus on yhteistyössä meille räätälöity ja myös tästä meillä on pääasiassa vain hyvää sanottavaa, sanoo ensihoitomestari Nils Vikström Helsingin kaupungin pelastuslaitokselta.

Pelastuslaitokselta on vuodesta 2011 lähtien ollut oppisopimusopiskelijoita Stadin AO:ssa. Tänä vuonna opiskelijoiden määrä on kaikkien aikojen suurin 25.

 - Yhteyshenkilöt tässä oppisopimuskoulutuksessa ovat poikkeuksellisen avuliaita, aina saatavilla sekä vahvasti mukana koulutuksen eri vaiheissa. Vastaavaa työelämäkumppania saa hakea, perustelee Stadin AO:n ensihoidon opettaja Sanna Aivio.

Lisätietoja palkinnosta:

Työelämäpalkinnolla Stadin ammatti- ja aikuisopisto haluaa nostaa näkyviin innostavia työpaikkoja ja henkilöitä, jotka ovat luoneet esimerkillisesti oppimisen ja yhteistyön mahdollisuuksia. Stadin AO:n työntekijät ovat ehdottaneet lokakuun aikana palkitsemiskriteerit täyttäviä henkilöitä ja yrityksiä. Palkintoraadin puheenjohtajana toimii rehtori Eeva Sahlman, ja raadissa on edustus jokaiselta viideltä kampukselta. Palkinnonjako toteutetaan alkuvuonna 2021 turvallisuusohjeita seuraten.

 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Uudenlaisia paikkatieto- ja tilastomenetelmiä hyödynnetty asuinrakennuspalon riskin mallintamisessa10.12.2020 08:57:31 EETTiedote

Asuinrakennuspalojen määrä ja vahingot ovat jo pitkään olleet Helsingissä laskusuuntaiset, mutta asuinrakennuspalot aiheuttavat kaupungissa edelleen merkittävän henkilö- ja omaisuusvahinkoriskin. Helsinkin kaupungin pelastuslaitoksen julkaisusarjassa on julkaistu suomenkielinen tiivistelmä filosofian maisteri Sara Todorovićin pro gradu -tutkielmasta. Tutkielma valmistui kesällä 2020 ja sen aiheena olivat asuinrakennuspalon riski ja siihen vaikuttavat tekijät Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme