Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin pika-avustuksille runsaasti hakijoita, myös keppihevoset saivat osansa

Jaa

Avustuksille on ollut edelleen suuri tarve. Pika-avustusten toisessa vaiheessa hakijoita oli 260 ja avustusta haettiin yhteensä yli miljoonan euron edestä. Pika-avustusten ensimmäisessä käsittelyssä hakijoita oli 415 ja avustusta myönnettiin 121 hakijalle yhteensä 180 000 euroa.

Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten

Helsingin kaupunki jakaa projektiluontoisia kulttuurin, nuorison ja liikunnan pika-avustuksia erityisesti hankkeille ja projekteille uudenlaiseen digitaaliseen ja virtuaaliseen toimintaan, tapahtumiin ja etätekemiseen, jotka edistävät kaupunkilaisten osallistumista ja sosiaalista vahvistamista.

Hakemusten toisella kierroksella pika-avustuksia on tarkoitus jakaa yhteensä noin 150 000 euroa. Yksi avustus on ollut maksimissaan 5 000 euron suuruinen. Pika-avustukset ovat mahdollistaneet hauskojen ja hyödyllisten projektien käynnistämisen kaikkien kaupunkilaisten iloksi.

Esimerkkejä pika-avustusta saaneista projekteista 

Vapaaehtoisten kulttuuriaktiivien pyörittämä Karanteeniklubi mahdollistaa kuratoidun ja turvallisen, riippumattoman ja maksuttoman alustan kulttuurisisällöille ja ilmoitustaulun virtuaaliselle kulttuurille. Lyhyessä ajassa yli 15 000 ihmisen yhteisöksi kasvanut Karanteeniklubi myös dokumentoi tietoa ja materiaalia peruuntuneista tapahtumista tutkimus- ja näyttelykäyttöön.

Helsingin Wiisikot ry:n järjestämässä kaikille avoimessa keppihevos-videokilpailussa Aktiivinen keppari innokkaat harrastajat pääsevät kilpailemaan lähettämillään videoilla mestaruuksista kolmessa sarjassa: upein keppihevonen, kouluratsastusohjelma ja yleisön suosikki. Jokaisen sarjan kolme parasta saavat laadukkaan esinepalkinnon ja kaikille osallistujille lähetetään digitaalinen kunniakirja. Kilpailun tuomareina toimivat näyttelijä Riitta Havukainen ja kouluratsastustuomari Ulla Nurmi. Osallistuminen on ilmaista.

Lisäksi muun muassa sambakoulu Império do Papagaio ry:n kaikille avoimet ja maksuttomat online-tanssitunnit, Helsingin Suunnistajat ry:n lapsiperheille ja aloitteleville suunnistajille kohdennetut 1,5–2 km:n radat lähimaastoissa ja liikuntapuistoissa sekä Helsinki Seagulls ry:n koripallosta ja palloilulajeista kiinnostuneille suunnatut Virtuaaliset kenttätestit liikuttavat ja aktivoivat kaupunkilaisia pika-avustusten turvin.

Mahdollisuus hakea pika-avustuksia päättyi eikä hakemuksia oteta enää tämän toisen vaiheen jälkeen käsittelyyn. Helsingin kaupunki kartoittaa huhtikuun lopussa avustusten piirissä olevien toimijoiden tilannetta kyselyllä. Päämääränä on kerätä tietoa siitä, millaisia tulevaisuuden toimia tarvitaan kansalaisyhteiskunnan tukemiseksi ja keinojen löytämiseksi kriisistä palautumiseen.

Yhteyshenkilöt

Kulttuuripalvelut - kumppanuuspäällikkö Veikko Kunnas, (09) 310 37002, veikko.kunnas@hel.fi

Nuorisopalvelut - kumppanuuspäällikkö Markku Toivonen, puh 041 5121747
markku.toivonen@hel.fi

Liikuntapalvelut - kumppanuuspäällikkö Taina Korell, puh. 09 310 38038, taina.korell@hel.fi

Kuvat

Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme