Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin poliisi päätti jättää tutkimatta Alppikylän metsänhoitotöihin liittyvät väitteet – asiassa ei ole syytä epäillä rikosta

Jaa

Helsingin poliisi on päättänyt, ettei esitutkintaa toimiteta väitetystä luonnonsuojelurikoksesta Helsingin Alppikylässä. Päätöksen mukaan asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.

Tutkintapyynnössä oli pyydetty selvittämään, oliko Helsingin Alppikylän alueelle tehty metsänhoitotyö hävittänyt tai heikentänyt liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkaa, ja siten rikkonut luonnonsuojelulakia.

Poliisi pyysi lausunnon ELY-keskuksesta, joka valvoo luonnonsuojelua alueellaan. ELY-keskuksen selvityksen mukaan ei ole syytä epäillä, että Helsingin kaupungin tekemissä metsänhoitotöissä olisi heikennetty liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkaa ja rikottu luonnonsuojelulakia.

Helsingin kaupunki teki 0,29 hehtaarin alueella luonnonhoitosuunnitelman mukaista vanhan kuusikon uudistamista maalis-huhtikuussa 2018. Alueella ei ollut uudistamisen aikana tiedossa liito-oravalle soveltuvaa pesäpuuta. ELY-keskuksen maastossa havaitsemien kantojen perusteella alueelta oli kaadettu lähinnä kuusia, mutta ei liito-oravan pesäpuuksi soveltuvia järeitä haapoja.

Myöhemmin alueen lähistöltä on tehty havaintoja liito-oravien papanoista.

Helsingin poliisi antoi päätöksensä 28.1.2019.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

metsävastaava Vesa Koskikallio, puh. 09 310 38452 vesa.koskikallio@hel.fi

ympäristötarkastaja Tuomas Lahti, puh. 09 310 20520 tuomas.lahti@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Urhea-kampuksen rakennustyöt alkavat toukokuussa Helsingissä18.4.2019 12:04:57 EESTTiedote

Mäkelänrinteen lukion yhteyteen kohoavan Urhea-kampuksen rakennustyöt käynnistyvät toukokuussa 2019. Valtakunnallisesti merkittävän kampuksen muodostavat uusi monilajisen urheilun harjoitushalli, uusi asuinkerrostalo opiskeleville urheilijoille sekä Mäkelänrinteen lukion rakennus, joka perusparannetaan ja laajennetaan. Kampuksella toimii myös Mäkelänrinteen Uintikeskus, johon suunnitellaan laajennusosaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme