Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori on kutsuttu Maailman talousfoorumin Global Future Councilin jäseneksi

Jaa

Maailman talousfoorumin (World Economic Forum, WEF) Global Future Council on yksi laajimmista ja arvostetuimmista kansainvälisistä asiantuntijaverkostoista. Pormestari Vapaavuori aloittaa verkoston kaupungit ja urbanisaatio -ryhmän jäsenenä lokakuussa ja osallistuu verkoston vuosikokoukseen Dubaissa 3.–4.11.

Verkosto kokoaa yli 700 johtajaa julkisesta hallinnosta, yritysmaailmasta, yliopisto- ja järjestökentältä ympäri maailman. Global Future Councilin työ on järjestetty teemoittaisiksi ryhmiksi, joiden tavoitteena on luoda poikkitieteellistä ja pitkän tähtäimen näkemystä maailman kehityksestä. Ryhmien työskentely vaikuttaa Maailman talousfoorumin muiden tapahtumien, kuten Davosin vuosittaisen tapaamisen sisältöihin.

Pormestari Vapaavuori on kutsuttu verkoston kaupungit ja urbanisaatio -ryhmään, joka keskittyy kaupunkien innovaatioiden, osaamisen ja resurssien kehittämiseen. Ryhmän puheenjohtajina toimivat yhdysvaltalaisen MIT-yliopiston professori ja kaupunkimuotoilija Carlo Ratti sekä New Yorkin kaupungin kansainvälisten asioiden komissaari Penny Abeywardena.

”Maailman talousfoorumi on yksi vaikutusvaltaisimmista kansainvälisistä verkostoista. On hienoa, että foorumi on noteerannut kaupunkien kasvavan merkityksen perustamalla erityisesti kaupunkeihin ja urbanisaatioon keskittyvän ryhmän. Pidän jäsenyyttäni verkostossa osoituksena laajasta kiinnostuksesta Helsingin edelläkävijyyttä kohtaan sekä tunnustuksena aktiivisesta roolistamme kansainvälisessä kaupunkien välisessä yhteistyössä. Osallistumiseni myötä Helsingillä on poikkeuksellisen hieno mahdollisuus kasvattaa edelleen globaalia tunnettuuttaan ja päästä samalla aitiopaikalta vaikuttamaan kaupunkipolitiikan globaaliin agendaan”, toteaa pormestari Vapaavuori.

Dubain vuosikokouksessa pormestari Vapaavuori esittelee Helsingin toimenpiteitä ilmastonmuutoksen torjunnassa sekä johtaa Helsinki Energy Challenge -kilpailuun liittyvää keskustelua. Maailman talousfoorumin kaupunkiverkosto on yksi kilpailun yhteistyökumppaneista.

Maailman talousfoorumi on Sveitsissä sijaitseva, voittoa tuottamaton säätiö. Säätiö on tunnettu mm. Davosissa vuosittain järjestettävästä, maailman keskeiset päättäjät kokoavasta tapaamisesta. Säätiön perusti vuonna 1971 sveitsiläinen taloustieteilijä Klaus Schwab.

Maailman talousfoorumin Global Future Councilin jäsenet kutsutaan verkostoon vuodeksi kerrallaan.

Lisätietoja: Yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntti, sanna-mari.jantti@hel.fi, 0400 536 581Anna Kanervirta
Helsingin kaupunginkanslia
anna.kanervirta@hel.fi 
(09) 310 36217

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Senaatintorin kesä aukeaa30.6.2020 09:49:14 EESTTiedote

Kulinaristinen keidas tarjoilee makuelämyksiä ja urbaania siirtolapuutarhatunnelmaa. Senaatintorin kesä -jättiterassialue aukeaa keskiviikkona 1. heinäkuuta. Helsingin pääaukiolla, Senaatintorilla, voi elokuun loppuun asti nauttia helsinkiläisten laaturavintoloiden makuelämyksiä urbaanissa siirtolapuutarhatunnelmassa. Kyseessä on ainutlaatuinen kokeilu, ja siitä toivotaan piristysruisketta koko koronasta toipuvan kaupunkikeskustan elävöittämiseen.

Helsinki panostaa turvalliseen matkailukokemukseen29.6.2020 14:07:43 EESTTiedote

Pitkän koronasulun jälkeen avautuva Helsinki haluaa varmistaa, että pääkaupungin tarjoamien tapahtumien pariin palaavien vieraiden kokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja luotettava. Helsinki toteutti palvelumuotoilutoimisto Hellonin kanssa tutkimuksen, jonka avulla tunnistettiin asiakkaiden mielenrauhaa ja yleistä turvallisuuden tunnetta tapahtumissa ja matkailupalveluiden parissa tuottavat toimenpiteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme