Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingin pormestari tapaamaan Tukholman kollegaansa

Jaa

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori vierailee Tukholmassa 15.12.2017 ja tapaa Tukholman pormestarin Karin Wanngårdin.

Pormestari Vapaavuorella ja pormestari Wanngårdilla on kahdenkeskinen tapaaminen, jossa on tarkoitus keskustella Ruotsin valtion ja Tukholman kaupungin suhteesta sekä Tukholman suurimmista maankäytön, asumisen ja liikenteen investointihankkeista.

Pormestari Vapaavuori tapaa myös Tukholman kaupungin muuta ylintä johtoa.

Tukholmassa kaupungin ja valtion yhteistyö on ilmentynyt menestyksekkäästi erityisesti merkittävissä infrainvestoinneissa asuntorakentamisen ja taloudellisen kasvun mahdollistamiseksi.

”Ruotsissa valtio näkee kirkkaasti kuinka tärkeä talouden veturi maan pääkaupunki on. Tukholmassa kasvun haasteisiin on haettu ratkaisuja avarakatseisesti ja yhteistyössä valtion kanssa. Tämä on yksi asioista, joista voisimme ottaa oppia naapuriltamme”, pormestari Vapaavuori sanoo.

Tukholman vierailun ohjelmassa on myös tutustuminen Tukholman kauppakamarin toimintaan ja sen yhteistyö kaupungin kanssa.

Tukholma on yksi Helsingin kansainvälisen toiminnan ja kumppanuuksien painopistekaupungeista vuonna 2018. Painotus näkyy esimerkiksi yhteistyön tiivistämisenä sekä erilaisten tapahtumien järjestämisessä.

Tulevan vuoden aikana Tukholmassa tullaan järjestämään myös erillinen Helsinki-tapahtuma.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Kaupunginsihteeri Victor Andersson puh. 050 358 1271​

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Kaksikymmentä Helsingin tekijää palkitaan huomenna / Tjugo skapare av Helsingfors får pris i morgon12.6.2018 00:00Tiedote

Huomenna Helsinki-päivänä kaupunki palkitsee noin 20 eri alojen vaikuttajaa. Palkittavat ovat ansiokkaasti työskennelleet Helsingin hyväksi tai tehneet Helsinkiä tunnetuksi työskennellessään kansainvälisissä tehtävissä. Tunnustukset jaetaan pormestari Jan Vapaavuoren ja apulaispormestareiden isännöimässä Helsinki-päivän kutsujuhlassa Bio Rexissä 12.6. klo 18 alkaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme