Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingin pormestari tapaamaan Tukholman kollegaansa

Jaa

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori vierailee Tukholmassa 15.12.2017 ja tapaa Tukholman pormestarin Karin Wanngårdin.

Pormestari Vapaavuorella ja pormestari Wanngårdilla on kahdenkeskinen tapaaminen, jossa on tarkoitus keskustella Ruotsin valtion ja Tukholman kaupungin suhteesta sekä Tukholman suurimmista maankäytön, asumisen ja liikenteen investointihankkeista.

Pormestari Vapaavuori tapaa myös Tukholman kaupungin muuta ylintä johtoa.

Tukholmassa kaupungin ja valtion yhteistyö on ilmentynyt menestyksekkäästi erityisesti merkittävissä infrainvestoinneissa asuntorakentamisen ja taloudellisen kasvun mahdollistamiseksi.

”Ruotsissa valtio näkee kirkkaasti kuinka tärkeä talouden veturi maan pääkaupunki on. Tukholmassa kasvun haasteisiin on haettu ratkaisuja avarakatseisesti ja yhteistyössä valtion kanssa. Tämä on yksi asioista, joista voisimme ottaa oppia naapuriltamme”, pormestari Vapaavuori sanoo.

Tukholman vierailun ohjelmassa on myös tutustuminen Tukholman kauppakamarin toimintaan ja sen yhteistyö kaupungin kanssa.

Tukholma on yksi Helsingin kansainvälisen toiminnan ja kumppanuuksien painopistekaupungeista vuonna 2018. Painotus näkyy esimerkiksi yhteistyön tiivistämisenä sekä erilaisten tapahtumien järjestämisessä.

Tulevan vuoden aikana Tukholmassa tullaan järjestämään myös erillinen Helsinki-tapahtuma.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Kaupunginsihteeri Victor Andersson puh. 050 358 1271​

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsinki Symposium 21.3.2018: Tulevaisuuden kaupunkipolitiikan sisältöä visioidaan Kaupunkipolitiikan aikakausi -julkaisussa21.3.2018 11:30Tiedote

Kaupungit tarvitsevat lisää tilaa, lisää edellytyksiä ja lisää kannustimia. Näin todetaan Kaupunkien aikakausi –julkaisussa, joka julkaistiin tänään Helsingin kaupungin järjestämän, Suomen ensimmäisen kaupunkipolitiikan symposiumin yhteydessä. ”Kaupunkien aikakausi” on kokoelma arvostettujen, suomalaisten kaupunkitutkijoiden puheenvuoroja 2020-luvun kaupunkipolitiikasta.

Anni Sinnemäki Globe Forumissa: Avoin data ilmastopolitiikan edistäjänä14.3.2018 15:36Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki edustaa Helsinkiä kansainvälisessä Globe Forum -tapahtumassa Vancouverissa. Sinnemäki puhuu Vancouverissa Helsingin strategiasta, jossa yhdistyy kaupungin kasvu, kunnianhimoinen ilmastopolitiikka ja vahvat investoinnit tasa-arvoiseen koulutukseen. Hän osallistuu keskiviikkona paneelikeskusteluun datan hyödyntämisestä kestävän kaupungin kasvun turvaamisessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme