Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingin pormestari tapaamaan Tukholman kollegaansa

Jaa

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori vierailee Tukholmassa 15.12.2017 ja tapaa Tukholman pormestarin Karin Wanngårdin.

Pormestari Vapaavuorella ja pormestari Wanngårdilla on kahdenkeskinen tapaaminen, jossa on tarkoitus keskustella Ruotsin valtion ja Tukholman kaupungin suhteesta sekä Tukholman suurimmista maankäytön, asumisen ja liikenteen investointihankkeista.

Pormestari Vapaavuori tapaa myös Tukholman kaupungin muuta ylintä johtoa.

Tukholmassa kaupungin ja valtion yhteistyö on ilmentynyt menestyksekkäästi erityisesti merkittävissä infrainvestoinneissa asuntorakentamisen ja taloudellisen kasvun mahdollistamiseksi.

”Ruotsissa valtio näkee kirkkaasti kuinka tärkeä talouden veturi maan pääkaupunki on. Tukholmassa kasvun haasteisiin on haettu ratkaisuja avarakatseisesti ja yhteistyössä valtion kanssa. Tämä on yksi asioista, joista voisimme ottaa oppia naapuriltamme”, pormestari Vapaavuori sanoo.

Tukholman vierailun ohjelmassa on myös tutustuminen Tukholman kauppakamarin toimintaan ja sen yhteistyö kaupungin kanssa.

Tukholma on yksi Helsingin kansainvälisen toiminnan ja kumppanuuksien painopistekaupungeista vuonna 2018. Painotus näkyy esimerkiksi yhteistyön tiivistämisenä sekä erilaisten tapahtumien järjestämisessä.

Tulevan vuoden aikana Tukholmassa tullaan järjestämään myös erillinen Helsinki-tapahtuma.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Kaupunginsihteeri Victor Andersson puh. 050 358 1271​

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

KASTOR & POLLUX - uusi nykytanssiteos lapsille16.1.2018 11:04Tiedote

Katve [blind spot] kollektiivin uusin tanssiteos Kastor & Pollux saa ensi-iltansa keskiviikkona 7.2. Malmitalossa. Tarina vie pienet ja suuret katsojat matkalle mielikuvitukselliseen maailmaan, jossa ei koskaan tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Päähenkilöt Kastor & Pollux ovat kotoisin Kaksosten Tähdistöstä. He matkustavat avaruuden halki puulaatikolla, josta hahmot ja tavarat ilmaantuvat tai katoavat. Kun Kastor ja Pollux pysähtyvät, alkaa tapahtua ihmeellisiä asioita.

Pormestarit Vapaavuori ja Lyly sekä toimitusjohtajat Vauramo ja Jansson: Lentorata koko maan liikennejärjestelmän kannalta kriittinen investointi10.1.2018 13:00Tiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Tampereen pormestari Lauri Lyly, Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo sekä VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson painottavat Lentoradan rakentamisen olevan tärkein lähitulevaisuuden liikenneinvestointitarpeista. Yhdessä joukko edustaa maan kahta suurinta kaupunkiseutua sekä merkittävimpiä liikennesektorin yhtiöitä.

Apulaispormestarit Pakarinen ja Razmyar: Helsingissä tarvetta avoimelle lasten itsenäisyyspäivätapahtumalle8.12.2017 14:07Tiedote

Upea Suomi100-juhlavuosi huipentui tällä viikolla Helsingissä useisiin juhlallisuuksiin. Menestys oli myös Suomen 100-vee synttärit, joka oli lapsille ja lapsenmielisille suunnattu koko perheen tapahtuma. Apulaispormestarit Pia Pakarinen ja Nasima Razmyar toivoisivat, että lapsille ja perheille suunnattu avoin Suomen syntymäpäiväjuhla voisi kuulua Helsingin tapahtumatarjontaan pysyvästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme