Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin pyöräparkkeja otetaan talveksi lumen välivarastointipaikoiksi

Jaa

Kaupunkipyörien vuokraamispisteet muuttuvat monikäyttöisiksi. Helsingin kaupunki varaa 30 kantakaupungin ajoradoilla sijaitsevaa kaupunkipyörätelineiden aluetta lumen lähisiirtoa palveleviksi kasauspisteiksi.

Osa kaupunkipyöräasemista lumivarastoiksi
Osa kaupunkipyöräasemista lumivarastoiksi

Lisäksi näitä tullaan käyttämään keväällä hiekoitushiekan tilapäisinä kasauspisteinä. Kaupunki ei salli autojen pysäköintiä pyöriltä vapaiksi jääneillä parkeilla, joihin onkin pystytetty pysäköintikieltomerkit. Katujen kevätpuhdistuksen jälkeen tilat vapautetaan kaupunkipyörille.

Helsinki potee runsaslumisina talvina jatkuvaa lumen varastotilan puutetta etenkin tiheään asutussa kantakaupungissa. Kuljetusmatkat virallisille vastaanottopaikoille ovat pitkiä ja kuorma-autoralli katuverkossa ei ole taloudellisesti eikä ympäristön kannalta järkevää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

yksikönpäällikkö Pekka Isoniemi, puh. 09 310 38414
ylläpitoinsinööri Tommi Juntunen, puh. 09 310 39224
sähköposti: etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Osa kaupunkipyöräasemista lumivarastoiksi
Osa kaupunkipyöräasemista lumivarastoiksi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 17.8.201817.8.2018 17:06Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-08-17_Ylja_10_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 31.8.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Rantojen uimavesi viilentynyt ja sinilevätilanne rauhoittumaan päin17.8.2018 14:47Tiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla joen rannoilta (Pakila, Pikkukoski, Tapaninvainio), Veijarivuoren rannalta sekä saarten (Pihlajasaari, Mustasaari, Suomenlinna, Uunisaari) uimarannoilta. Veijarivuoren ja Tapaninvainion näytteiden hygieeninen laatu oli heikentynyt vedessä havaittujen bakteerien vuoksi, muiden rantojen tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä. Veijarivuoren ja Tapaninvainion rannoilta otettiin myös uusintanäytteet. Veijarivuoren rannan uusintanäyte oli hygieeniseltä laadultaan hyvä. Tapaninvainion rannan tulokset valmistuvat ensi viikon alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme