Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin pyöräparkkeja otetaan talveksi lumen välivarastointipaikoiksi

Jaa

Kaupunkipyörien vuokraamispisteet muuttuvat monikäyttöisiksi. Helsingin kaupunki varaa 30 kantakaupungin ajoradoilla sijaitsevaa kaupunkipyörätelineiden aluetta lumen lähisiirtoa palveleviksi kasauspisteiksi.

Osa kaupunkipyöräasemista lumivarastoiksi
Osa kaupunkipyöräasemista lumivarastoiksi

Lisäksi näitä tullaan käyttämään keväällä hiekoitushiekan tilapäisinä kasauspisteinä. Kaupunki ei salli autojen pysäköintiä pyöriltä vapaiksi jääneillä parkeilla, joihin onkin pystytetty pysäköintikieltomerkit. Katujen kevätpuhdistuksen jälkeen tilat vapautetaan kaupunkipyörille.

Helsinki potee runsaslumisina talvina jatkuvaa lumen varastotilan puutetta etenkin tiheään asutussa kantakaupungissa. Kuljetusmatkat virallisille vastaanottopaikoille ovat pitkiä ja kuorma-autoralli katuverkossa ei ole taloudellisesti eikä ympäristön kannalta järkevää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

yksikönpäällikkö Pekka Isoniemi, puh. 09 310 38414
ylläpitoinsinööri Tommi Juntunen, puh. 09 310 39224
sähköposti: etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Osa kaupunkipyöräasemista lumivarastoiksi
Osa kaupunkipyöräasemista lumivarastoiksi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 16.2.201816.2.2018 17:03Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-02-16_Ylja_3_Pt/index.html Jaosto kokoontuu joka toinen perjantai. Seuraava kokous on 2.3. klo 15. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Tietoja rakennusten energian kulutuksesta ja mahdollisuuksista energian säästämiseen nyt avoimena datana14.2.2018 15:11Tiedote

Helsingin älykkäällä 3D-kaupunkitietomallilla toteutettu Energia- ja ilmastoatlas on uusi työkalu ilmastonmuutoksen hillintään ja energiatehokkuuden parantamiseen. Atlaksessa on suuri määrä rakennusten energiatietoja: muun muassa tietoja lämmitystavoista, tehdyistä peruskorjauksista ja energiatodistuksista. Lisäksi siinä on tiedot Heka Oy:n vuokrakerrostalojen kiinteistösähkön, kaukolämmön ja veden kulutuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme