HKL

Helsingin pysäkkikatokset toimittaa JCDecaux myös seuraavat 20 vuotta

Jaa

Helsingin joukkoliikenteen pysäkkikatokset peruskorjataan ja niiden palvelutasoa parannetaan. HKL:n johtokunta päätti torstaina oikeuttaa HKL:n tekemään uuden yhteistyösopimuksen Helsingin pysäkkikatoksista niiden nykyisen toimittajan JCDecaux’n kanssa.

Kuva: HKL
Kuva: HKL

Nykyiset pysäkkikatossopimukset ovat päättymässä, minkä vuoksi HKL kilpailutti yhteistyöjärjestelyn katosten suunnittelusta, toteutuksesta, ylläpidosta ja katosten käyttämisestä ulkomainontaan. HKL:n keväällä 2017 järjestämään tarjouskilpailuun saatiin kaksi tarjousta, joista JCDecaux’n tarjous oli kokonaistaloudellisesti edullisin.

- Nyt tehtävän sopimuksen mukaisesti JCDecaux peruskorjaa kaikki nykyiset katokset kustannuksellaan, ja vastaa sopimuskauden ajan katosten huollosta ja kunnossapidosta sekä energiakustannuksista. Lisäksi yhtiö nyt maksaa HKL:lle vuokraa liittyen pysäkkien mainospaikkojen mediamyyntiin. Kilpailuttamisella yhteistyökonseptia uudistettiin ja saavutettu kokonaisratkaisu antaa kestävän pohjan kehittää pysäkkipalveluita sopimuskaudella, kertoo HKL:n hallintojohtaja Yrjö Judström.

- Sopimus on kaupunkilaisille erittäin edullinen. Peruspysäkkien laatutaso paranee. Lisäksi vilkkaimmilla pysäkeillä voimme palvella matkustajia enemmän säänsuojaa tarjoavilla suuremmilla katoksilla. Kilpailutuksen ansiosta nykyistä suuremmat vuokratulot tarkoittavat, ettei pysäkkien korkeatasoinenkaan kunnossapito aiheuta kaupungille kustannuksia ja pysäkkejä voidaan kehittää yhä korkeamman vaatimustason mukaisesti. Joukkoliikenteen kilpailukyky paranee, toteaa HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

Uudet sopimukset HKL:n ja JCDecaux’n välillä tehdään 20 vuoden sopimuskaudeksi. Sopimuskauden jälkeen katokset siirtyvät HKL:n omistukseen.

Sopimukseen sisältyy kaikkien 1456 nykyisen pysäkkikatoksen peruskorjaus. Peruskorjauksessa katokset mm. maalataan ja kaikki kuluneet osat ja lasit vaihdetaan sekä valaistus muutetaan ympäristöystävälliseksi led-valaistukseksi.

Sopimus antaa myös uusia mahdollisuuksia kehittää pysäkkien palvelutasoa erilaisilla lisäpalveluilla – mahdollista on mm. lisätä pysäkeille pyöräpysäköintiä, langaton verkko tai ylimääräistä sääsuojaa. Lisäpalvelut määritellään tulevan syksynä yhteistyön käynnistyessä. Tarkoitus on, että HKL tekee katoskonsepteihin liittyvää kehitystyötään myös yhdessä kaupunkilaisten kanssa ja kaupunkilaisia kuunnellen.

Yhteyshenkilöt

HKL, toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski, p. 040 520 6710
HKL, hallintojohtaja Yrjö Judström, p. 050 559 1902
HKL, projektipäällikkö Jan Koskenmäki, p. 040 130 6987

Kuvat

Kuva: HKL
Kuva: HKL
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 1400
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Raide-Jokerin tavoitekustannuksesta on valmistunut uusi arvio – lopullinen hinta selviää ensi keväänä20.6.2018 12:00Tiedote

Raide-Jokerin rakentamisprojektissa on parhaillaan käynnissä kehitysvaihe, joka kestää ensi kevääseen asti. Kehitysvaiheessa tehdään kesällä 2016 hyväksyttyä hankesuunnitelmaa tarkemmat suunnitelmat sekä määritellään rakentamisen aikataulu ja kustannukset. Kustannusarviota lasketaan moneen kertaan kehitysvaiheen aikana, ja lopullinen hinta täsmentyy sitä mukaa, kun suunnitelmat tarkentuvat. Nyt valmistuneen arvion mukaan rakentamiskustannus on 355 M€ vuoden 2015 hintatasossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme