Kirkko Helsingissä

Helsingin seurakunnilta tutkintapyyntö poliisille: Kiinteistökorjausten mahdollisia hankintaepäselvyyksiä selvitetään

Jaa

Helsingin seurakuntayhtymä on tehnyt poliisille tutkintapyynnön kiinteistötoimiston hankinnoissa mahdollisesti tapahtuneista epäselvyyksistä. Epäily tuli ilmi yhtymän sisällä.

Rikosnimikkeet epäiltyjen tekojen osalta ovat alustavien tietojen mukaan törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen, törkeä lahjuksen ottaminen ja virkavelvollisuuden rikkominen.

Tutkinta kohdistuu useampaan kuin yhteen kiinteistötoimiston työntekijään. Törkeistä rikosnimikkeistä epäillyt on siirretty tehtävistään sivuun väliaikaisesti yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajan päätöksellä.

”Virasta tai tehtävistä pidättämisen tarkoituksena on osaltamme turvata poliisin tutkinta, ja toisaalta sijaisten nimeäminen turvaa kiinteistöosastomme operatiivisen toiminnan. On kaikkien – niin Helsingin seurakuntayhtymän kuin nyt tutkinnan kohteena olevien työntekijöiden ja heidän kollegoidensa – etu, että asia selvitetään perusteellisesti”, sanoo yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Juha Rintamäki.

Epäilyt väärinkäytöksistä ilmenivät yhtymän sisällä. ”Tällä hetkellä omaehtoisesta valvonnasta huolehtivat sisäisen tarkastuksen yksikkömme sekä yhteisen kirkkoneuvoston asettama tarkastustoimikunta. Selvitämme pikimmiten, tarvitsemmeko vielä lisätoimia sisäiseen valvontaamme. Mahdollisista muutoksista päättää ylintä päätösvaltaa käyttävä yhteinen kirkkovaltuusto”, Rintamäki jatkaa.

Tutkintaan edenneet epäselvyydet korjausurakoiden hankinnoissa ajoittuvat vuosiin 2010–2015.

”Epäilyjen mukaan kaikkia korjausurakoita ei ole hoidettu asianmukaisesti. Mahdollisista euromääräisistä epäselvyyksistä tai yhtymän mahdollisesti kärsimästä taloudellisesta vahingosta meillä ei tutkinnan tässä vaiheessa ole vielä tietoa”, Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Teemu Laajasalo sanoo.

Tapauksen esitutkinnasta vastaa Helsingin poliisin talousrikosyksikkö. 

Median kysymyksiin Helsingin seurakuntayhtymän osalta vastaavat yhteisen kirkkoneuvoston pj. Juha Rintamäki p. 09 2340 4310 ja seurakuntayhtymän johtaja Teemu Laajasalo p. 050 366 5989. Tarvittaessa soittopyynnön voi jättää Viestinnän toimiston numeroon p. 09 2340 2237.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä muodostuu 18 suomenkielisestä ja kolmesta ruotsinkielisestä ev.-lut. seurakunnasta. Helsingin seurakunnissa on yli 350 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme