Kirkko Helsingissä

Helsingin seurakuntayhtymältä lähetystyöhön ja kansainväliseen apuun lähes 3 miljoonaa euroa

Jaa

Helsingin yhteinen kirkkovaltuusto päätti 10.10., että lähetystyöhön ja kansainväliseen apuun myönnettävä määräraha vuosina 2020–23 säilyy ennallaan: vuosittainen avustussumma on 2 920 000 euroa. Määräraha keskitetään neljälle järjestölle.

Lähetykseen ja kansainväliseen diakoniaan varattava määräraha vastaa noin kolmea prosenttia helsinkiläisjäsenten maksamasta kirkollisverosta. 

Määrärahan kokonaissummasta osoitetaan Kirkon Ulkomaanavulle lähes 20 prosenttia, Suomen Lähetysseuralle 53 prosenttia, Suomen Pipliaseuralle lähes 6 prosenttia ja Medialähetys Sanansaattajille (Sansa) 4 prosenttia. Loput noin 17 prosenttia varataan yhteisen kirkkoneuvoston käytettäväksi niin sanottuihin kohdennettuihin avustuksiin. 

”Kohdennetut avustukset tarkoittavat esimerkiksi katastrofiapua tai kohteita, jotka Helsingin seurakunnat valitsevat itse. Tämäkin apu ja tuki menee perille yhteistyöjärjestöjemme kautta”, yhteisen seurakuntatyön johtaja Stefan Forsén sanoo.

Sansa mukaan kumppaniksi 

Viime vuosina helsinkiläisten tukea on myönnetty yhteisistä varoista kolmelle yhteistyökumppanille. Nyt siis Medialähetys Sanansaattajat on jälleen mukana Helsingin seurakuntayhtymän avustuksen saajissa tauon jälkeen.  

”Helsingin seurakuntayhtymän keskeisenä kriteerinä on myöntää avustukset sellaisille järjestöille, jotka ovat toiminnassaan sitoutuneet tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusperiaatteiden noudattamiseen. Käytämme helsinkiläisten yhteisiä rahoja, ja linjaustemme tulee heijastaa jäsentemme arvoja”, sanoo yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Hanna Mithiku. 

Stefan Forsén taustoittaa, että sähköiseen mediaan keskittyvä Sansa täydentää Helsingin lähetystyökuviota hyvinSansa täyttää nyt ne kriteerit, joita kumppaneiltamme edellytämme. Sansa tekee myös yhteistyötä niin Suomen Lähetysseuran, Pipliaseuran kuin Kirkon Ulkomaanavunkin kanssa. 

Päätös neljän järjestön tukemisesta syntyi äänin 59-17. Kokouksessa tehty ja äänestyksessä hävinnyt vastaehdotus olisi myöntänyt tukirahaa kaikille kirkon seitsemälle viralliselle lähetysjärjestölle ja Kirkon Ulkomaanavulle.  

Yhteisten lähetysmäärärahojen lisäksi seurakunnat tukevat valitsemiaan järjestöjä ja kohteita taloudellisesti esimerkiksi nimikkolähettiyhteistyöllä, myyjäisillä ja kolehtituotoilla.

Helsinki jatkaa Kirkon mediasäätiön tukemista 

Lisäksi Helsingin seurakunnat jatkaa Kirkon mediasäätiön tukemista vuosina 2020–2022 vuosittain 58 000 eurolla. Kirkon mediasäätiö tehtävänä on tukea kirkon arvojen mukaisen ohjelmatuotantoa ja sen välittämistä koko maan tavoittavassa mediassa. Säätiön toiminta perustuu seurakunnilta ja seurakuntayhtymiltä sekä kirkkohallitukselta saatuun taloudelliseen tukeen. Helsingin seurakunnat on yksi säätiön perustajajäsenistä.


Lisätiedot: Yhteisen seurakuntatyön johtaja Stefan Forsén, p. 09 2340 2500, stefan.forsen@evl.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Medialähetys Sanansaattajat saa taas avustusta Helsingin seurakuntayhtymältä. Kuva: Medialähetys Sanansaattajat
Medialähetys Sanansaattajat saa taas avustusta Helsingin seurakuntayhtymältä. Kuva: Medialähetys Sanansaattajat
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

 

Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on lähes 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme