Kiinteistömaailma

Helsingin seutukunnalla lähes 60 000 ihmistä vaihtoi kotikuntaa alueen sisällä viime vuonna

Jaa

Helsingin seutukunnan 17 kuntaa ja kaupunkia muodostavat muuttoalueen, jossa keskinäiset kuntarajat ylittyivät viime vuonna yli 58 000 ihmisen muutossa. Määrä oli yli 1,5-kertainen muualta maasta Helsingin seutukunnalle muuttaneisiin (35 000) verrattuna. ”Helsingin seutukunnalla on korostuneen tärkeää, ettei kuntarajoja ole kodinvaihtajien palvelussa lainkaan”, sanoo Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Erkki Heikkinen.

Käsitys suomalaisten halusta muuttaa mahdollisimman lähelle vanhaa kotia on vakiintunut uskomus. Viime vuonna toteutuneiden muuttojen tilastotarkastelu Helsingin seutukunnalla muuttaa kuvaa moninaisemmaksi.

Yksittäisissä Helsingin seutukunnan kaupungeissa/kunnissa kunnan rajat ylittäneitä muuttoja voi olla jopa kunnan sisäisiä muuttoja enemmän, ja lukuisilla muillakin paikkakunnilla muuttoliike kuntaan muodostaa merkittävän osan muutoista.

- Helsingin seutukunta on käytännössä iso muuttoalue, jossa kuntarajoja ylitetään jatkuvasti. Yksittäisen vuodenkin aikana kymmenetuhannet muuttajat päätyvät uudelle asuinalueelle yli seutukunnan kuntarajojen, sanoo Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Erkki Heikkinen.

Ilmiön kokoa voi peilata muualta Suomesta Helsingin seutukunnalle muuttaneiden määrään. Heitä oli 35 000, mikä tarkoittaa että kotikunnan vaihto Helsingin seutukunnan sisällä oli selvästi mittavampaa kuin muuttaminen muualta Suomesta seutukunnalle. Yli kolme neljästä Helsingin seutukunnan kuntaan muuttaneesta tuli toisesta Helsingin seutukunnan kunnasta.

Kodinvaihdon ketjuissa ihmisiä useilta paikkakunnilta

Sipoossa, Tuusulassa, Kauniaisissa, Siuntiossa ja Pornaisissa liki joka toinen (yli 40 prosenttia muuttajista) tuli viime vuonna jostakin toisesta Helsingin seutukunnan kunnasta. Yli 30 prosenttiin yltävät myös Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi ja Mäntsälä, ja hiuskarvan sen alle jäävät mm. Vantaa, Nurmijärvi ja Vihti. Isovolyymisessä Helsingissä kaupungin sisäisiä muuttoja on paljon, mutta lähtijöitä riittää myös seutukunnan muihin kuntiin.

- Kun muuttoketju pyörähtää liikkeelle vaikkapa Helsingistä, voi se sysätä liikkeelle ketjun, jossa on osallisia useiden kuntien alueella, Heikkinen toteaa.

- Suomen oloissa Helsingin seutukunta on ihan omanlaisensa muuttoalue, jossa saumaton yhteispeli paikallisten asiantuntijoitten välillä korostuu: tarvitaan onnistuneita syöttöjä ja oikea-aikaisia ohjauksia yli kuntarajojen, jotta ihmiset välttyvät nollan tai kahden asunnon loukulta tai hankalilta välivaiheasumisilta. Alueen markkinajohtajana ja alueen reilusti yli 40 asuntomyymälän verkostolla meillä on erityisen hyvä tilanne asiakkaitten palveluun, kun aluekohtaista osaamista ja tuntemusta löytyy laajasti, Heikkinen lisää. 

Graafin tilastolähde: Tilastokeskus / Tilastot / Muuttoliike

Helsingin seutukunnan muodostavat Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lohja, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti.

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistömaailma
Kiinteistömaailma
Aku Korhosen tie 8
00440 HELSINKI

info@kiinteistomaailma.fihttps://www.kiinteistomaailma.fi

Kiinteistömaailma on vuonna 1990 perustettu valtakunnallinen kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee lähes 700 asuntokaupan ammattilaista yli 50 eri paikkakunnalla reilussa 100 asuntomyymälässä. Brändin omistaa Danske Bank ja asuntomyymälät ovat itsenäisten franchising-yrittäjien omistamia osakeyhtiöitä. Useilla alueilla – esimerkiksi pääkaupunkiseudulla – Kiinteistömaailma on alansa kiistaton markkinajohtaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailmalla selvän kasvun vuosi 2017: yli 13 000 asuntokauppaa9.2.2018 12:00Tiedote

Kiinteistömaailma-ketju teki päättyneenä vuonna yli 13 000 asunto- ja kiinteistökauppaa. ”Selkeästi edellisvuosia parempi kauppamäärä on jatkoa jo useamman vuoden kasvulle; edellisen kerran yli 13 000 kauppakappaleen ylsimme vuonna 2012”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Erkki Heikkinen. Uusia yrittäjiä ja osakkaita ketjuun tuli vuoden aikana peräti kaksikymmentä vahvistamaan valtakunnallista yli 100 myymälän verkostoa.

Kiinteistömaailma ennustaa asuntojen hinnat kunnittain vuosille 2018-2020: Liki 90 prosenttia suomalaisista asuu nousevan tai vakaan hintakehityksen alueilla9.1.2018 09:15Tiedote

Kaupungistuminen kiihtyy, mutta ylivoimainen valtaosa suomalaisista asuu alueilla, jossa asuntojen arvo ei ole laskussa. Kiinteistömaailman uuteen ennustemalliin pohjautuvan selvityksen mukaan hinnat ovat nousussa 32 kunnassa ja laskussa 70 kunnassa. Kuitenkin peräti 87 prosenttia suomalaisista asuu kunnissa, jossa asuntojen arvo on tasainen tai kasvusuuntainen.

Kiinteistönvälittäjäbarometri: Asuntokaupassa nähtävissä merkittävää kasvua sekä uusia ilmiöitä asuntosijoittamisessa10.10.2017 09:10Kutsu

Juuri päättyneen vuoden kolmannen neljänneksen (heinä-syyskuu) hyvä asuntokaupan vire jatkuu tulevina kuukausina, kertoo Kiinteistömaailman tänään julkistettu Kiinteistönvälittäjäbarometri. Nousukausi tuo piristystä asuntomarkkinaan, mutta myös uusia ilmiöitä esimerkiksi asuntosijoittamiseen. Välittäjien mukaan kasvava trendi on 1-2 sijoitusasunnon omistaminen oman asunnon ohella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme