Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote

Jaa

Lautakunnan seuraava kokous on tiistaina 5. lokakuuta klo 16.15. alkaen. Lautakunta käsittelee tässä kokouksessa muun muassa terveysasemien hoitajavuokrauksen hankinnan periaatteita.

Terveysasemien ja keskitettyjen palvelujen hoitajavuokrauksen kilpailutus

Lautakunnalle esitellään periaatteet ja ehdot, joilla Helsingin terveysasemille sekä keskitettyihin palveluihin, kuten tartunnanjäljitykseen ja rokotuksiin vuokrattaisiin tarvittaessa sairaanhoitajia ja terveydenhoitajia kilpailutetuilta palveluntuottajilta.

Kaupunki ei sitoudu hankkimaan tiettyä määrää hoitajia, vaan lisätyöpanosta vuokrattaisiin tarpeen mukaan.

”Koronapandemia on osoittanut, että meillä tulee olla välineet kasvattaa henkilöstömääräämme tarvittaessa merkittävästi ja joustavasti, jotta voimme esimerkiksi tarjota koko väestölle nopeasti koronarokotukset ja vastata hoito- ja palveluvelan purkamisen edellyttämään lisähenkilöstötarpeeseen”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo.

”Tämä meidän on mahdollista saavuttaa hyvällä kumppanuudella yksityisten palvelun kanssa. Vuokraamalla tarpeen mukaan lisää hoitajia varmistamme samalla myös, ettei työtaakka tule kohtuuttomaksi omille hoitajillemme”, Lukkarinen jatkaa.

Lautakunta jätti asian edellisessä kokouksessa pöydälle.

Lisätietoa terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p. 09 310 42611, timo.lukkarinen@hel.fi

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla. Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Mediakutsu: Tervetuloa Sote-aluekierrokselle Helsinkiin 19.10.15.10.2021 11:00:00 EEST | Tiedote

Tervetuloa kuuntelemaan Sote-aluekierrosta Finlandia-talolle (Mannerheiminintie 13 e, Veranda 2 -sali, pääsisäänkäynti ja K4) tiistaina 19.10. klo 8.30 - 10.30. Tilaisuudessa on paikalla perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja muita sote-ministerityöryhmän ministereitä sekä sosiaali- ja terveysministeriön, valtiovarainministeriön, sisäministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön virkamiehiä. Tilaisuuden tavoitteena on välittää ajantasaista tietoa ja keskustella sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen sisällöstä ja toimeenpanosta. Tilaisuus on suunnattu Helsingin kaupungin edustajille ja sosiaali- ja terveydenhuollon paikallisille toimijoille. Helsingin sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksesta tilaisuudessa kertoo sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Daniel Sazonov. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen. Tiedotusvälineiden edustajilla on mahdollisuus haastatella paikalla ole

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme