Torikorttelit / Helsingin Leijona OyTorikorttelit / Helsingin Leijona Oy

Helsingin suurin ja vanhin joulutori Tuomaan Markkinat avautuu 2.12. – Joulutorilla pääsee nyt saunaan

Jaa

Tuomaan Markkinat tuo viereisissä Torikortteleissa vuosia kävijät hurmanneen joulusaunan Senaatintorille. Markkinat avaa lauantaina 2. joulukuuta pormestari Jan Vapaavuori. Viime vuonna 350 000 kävijää houkutellut kaupunkilaisten ja matkailijoiden rakastama Tuomaan Markkinat on avoinna 2.–22.12.2017, arkisin klo 11–20 ja viikonloppuisin klo 10–19.

Tuomaan Markkinat jälleen Senaatintorilla 2. joulukuuta alkaen. Kuva: Jussi Hellsten
Tuomaan Markkinat jälleen Senaatintorilla 2. joulukuuta alkaen. Kuva: Jussi Hellsten

Helsingin suurin ja vanhin ulkoilmassa järjestettävä joulutori Tuomaan Markkinat tuo jälleen joulumielen ihmisten sydämiin. Avajaisia vietetään lauantaina 2.12., kun Helsingin pormestari Jan Vapaavuori avaa markkinat klo 10. Tuomaan Markkinoiden joulusaunan puukiuas sihahtaa ensimmäistä kertaa klo 12, ja Kauneimmat Joululaulut kajahtavat ilmoille iltapäivällä. Viime vuonna kaikkien aikojen ennätyksen 350 000 kävijällä tehnyt Tuomaan Markkinat kutsuu viihtymään ilman ostopakkoa.

Tuomaan Markkinoiden joulusauna ja saunapiha

Suomalaiset saunat ja helsinkiläiset julkiset saunat ovat maailmalla nosteessa. Torikortteleissa kaupungintalon sisäpihalla neljässä vuodessa ilahtuneita kaupunkilaisia ja matkaajia lauteilleen houkutelleen joulusaunan ilosanoma levisi vuosi sitten Aasiaa ja Yhdysvaltoja myöten. Lempeissä löylyissä koettava rauha ja hyvä tahto ihmisten kesken on nyt mahdollista kokea Tuomaan Markkinoilla, kun uusi vanha perinne saadaan joulutorille. Vilvoitellessa voi ihastella upeaa Tuomiokirkkoa. Puulämmitteisen saunamökin löylyjä ja saunarauhaa vahtii tänäkin vuonna saunamajuri Kari Virtanen. Koska saunan päälle kuuluu nauttia virvoke, saunapihalle avautuu maineikkaiden Kyrö Distilleryn ja Ruosniemen Panimon Joulusaunabaari.

Syö, juo ja vietä aikaa

Tuskin millään toisella eurooppalaisella joulutorilla syödään kaupungin kovimpien ravintoloiden ruokaa jouluun sovitettuna. Anniskelualuetta kokonaisuudessaan olevien Ruokapihojen pääravintolat eivät esittelyä kaipaa: toisessa makunautintoja tarjoilee Vuoden Ravintola 2017 Grön ja toisessa Kallion ylpeys, Tuomaan Markkinoilta tuttu Kolmon3n.


Tämän vuoden uutuus markkinoilla on lava, jonka ohjelma aina nukketeatterista joululaulukonsertteihin virittää joulun tunnelmaan. Vanhanajan karuselli pyörii jälleen joulutorin sydämessä ja joulupukki on markkinoilla tavattavissa päivittäin.

Lahjaostoksia

Tuomaan Markkinoiden 133 mökkiin asettuu kuhunkin pientuottaja tai artesaani – joihinkin kaksi. Tällaista kattausta perinteisistä käsitöistä, kuten himmeleistä ja tervakynttilöistä, modernimpiin koruihin ja design-esineisiin ei löydy muualta! Markkinoiden eturivistä löytyvät joulumyymälöineen suositut Makia, Costo ja Stockmann Herkku – aineettomia lahjoja etsivät suuntaavat Nukketeatteri Sampon kojulle ja Korkeasaaren joulupuotiin, josta löytyy muun muassa suosittuja vuosikortteja.

Joulukorttelit

Yhdessä historiallisten Torikortteleiden kanssa Tuomaan Markkinat luo Helsingin joulun tunnelmallisimman näyttämön valoineen, tuoksuineen ja kohtaamisineen. Helsingin uusi joulukaupunki on inspiroivia pop upeja, joululounaita, kaupunginmuseon joulu ja paljon muuta.

Euroopan kiinnostavin joulukaupunki on täällä!

####

Lisätiedot:

www.tuomaanmarkkinat.fi
www.torikorttelit.fi
Tuomaan Markkinat -video (tuotanto: Veli Creative)
Pressimateriaali
- Vastaava tuottaja Isabella Rossi, isabella.rossi@torikorttelit.fi, 050 544 3212, viestintäpäällikkö Sanna Paakkanen, sanna.paakkanen@torikorttelit.fi, 050 359 5972

####

Tuomaan Markkinat Facebookissa
Tuomaan Markkinat Instagramissa: @tuomaanmarkkinat
#helsinkichristmasmarket
#tuomaanmarkkinat

Torikorttelit Facebookissa
Torikorttelit Instagramissa: @torikorttelit
#torikorttelit
#uusijoulukaupunki

Avainsanat

Kuvat

Tuomaan Markkinat jälleen Senaatintorilla 2. joulukuuta alkaen. Kuva: Jussi Hellsten
Tuomaan Markkinat jälleen Senaatintorilla 2. joulukuuta alkaen. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa
Torikortteleissa neljä joulua ihastuttanut joulusauna saadaan nyt Tuomaan Markkinoille. Kuva: Jussi Hellsten
Torikortteleissa neljä joulua ihastuttanut joulusauna saadaan nyt Tuomaan Markkinoille. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa
Torikortteleiden ja Tuomaan Markkinoiden muodostama uusi joulukaupunki on pullollaan tunnelmaa, joulun makuja ja tuoksuja, persoonallisia liikkeitä ja kiiteltyjä ravintoloita. Kuva: Jussi Hellsten
Torikortteleiden ja Tuomaan Markkinoiden muodostama uusi joulukaupunki on pullollaan tunnelmaa, joulun makuja ja tuoksuja, persoonallisia liikkeitä ja kiiteltyjä ravintoloita. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa
Tuomaan Markkinoiden karuselli on joulutorin sydän. Kuva: Jussi Hellsten
Tuomaan Markkinoiden karuselli on joulutorin sydän. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy
Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy
Sofiankatu 4 /PL 4
00099 Helsingin kaupunki

http://www.torikorttelit.fi/

Tuomaan Markkinoiden koordinointi siirtyi vuonna 2014 Helsingin Leijona Oy:lle, joka vetää myös Torikorttelit-hanketta. Näiden kahden idyllisen alueen yhteys rakentaa Tuomiokirkon ja Kauppatorin väliin Helsingin uutta joulukaupunkia.

Tuomaan Markkinoiden vuonna 2014 uudistuneesta ilmeestä vastaa suunnittelija Linda Bergroth. Helsinkiläisyys nousee esiin muun muassa mökkien värityksessä, joka noudattelee ympäröivien rakennusten värimaailmaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy

Tuomaan Markkinoilla ohjelmaa kaikenikäisille – joululaulukaraoke, vegekinkkubingo ja lastensirkus vievät joulun tunnelmaan21.11.2018 11:08Tiedote

Helsingin suurin ja kaunein joulutori Tuomaan Markkinat avautuu lauantaina 1. joulukuuta Senaatintorilla. Torilla viihdytään jouluisen ohjelman parissa. Kävijät pääsevät laulamaan joulukaraokea, nauttimaan bossa nova -joululauluista sirkus- ja leffaesityksistä sekä kisailemaan vegekinkkubingossa. Avajaisissa kuullaan tuttuun tapaan Kauneimpia joululauluja. Tuomaan Markkinat on avoinna päivittäin 22.12. asti.

Tuomaan Markkinat satsaa ruokaan, saunaan ja tapahtumiin1.11.2018 16:42Tiedote

Tuomaan Markkinat tuo 1.12. alkaen Senaatintorille kymmenen erilaista glögiä, joululaulukaraoken ja nuotiotulet. Joulutorilla saunotaan puusaunassa, hörpitään hehkuviiniä lavaohjelmasta nautiskellessa, viihdytään Ruokapihoilla 14 ruokatoimijan antimien äärellä, kieputaan karusellissa ja tehdään löytöjä Lahjakujien käsityökojuista. Senaatintorille katetaan kaunein, maukkain ja monipuolisin joulun kokemus, josta ei riemua ja antamisen iloa puutu.

TUOMAAN MARKKINOILTA HAETTIIN LAADUKASTA KOTIMAISTA KÄSITYÖTÄ JA VIIHDYTTIIN RUOAN JA JUOMAN ÄÄRELLÄ23.12.2017 07:30Tiedote

Kotimaisen käsityön suosio sekä sesonkiruoan ja juomien parissa viihtyminen vahvistuivat tänä vuonna Tuomaan Markkinoilla. Sekä paikalliset että matkailijat etsivät laadukasta, kotimaista ja käsintehtyä. Eilen Senaatintorilla päättyneet Tuomaan Markkinat ja viereiset Torikorttelit nousivat Helsingin joulun vetovoimaiseksi ja tunnelmalliseksi keskipisteeksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme