Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin talousarvion käsittely alkoi kaupunginvaltuustossa

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto aloitti tänään 14. marraskuuta kokouksessaan vuoden 2019 talousarvion ja taloussuunnitelman 2019-2021 käsittelyn. Kolme tuntia kestäneen keskustelun aikana esitettiin kymmenen pontta ja yksi vastaehdotus, joista äänestetään kahden viikon kuluttua 28.11. pidettävässä talousarvion toisessa käsittelyssä.

Talousarvioehdotus varautuu kaupungin kasvuun

Käsittelyssä olevan talousarvioehdotuksen mukaan Helsingin väestönkasvun ennustetaan jatkuvan seuraavan kolmen vuoden aikana ripeänä, noin 8 000 uuden kaupunkilaisen vuosittaisella kasvuvauhdilla. Vuoden 2019 talousarvioehdotuksen keskiössä onkin varautuminen kasvavan kaupungin tarpeisiin.

Toimintamenojen määrärahojen kasvua kohdistetaan etenkin peruspalveluihin, joissa väestönkasvu lisää suorimmin kustannuksia. Lisäyksiä ehdotetaankin esityksessä erityisesti kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle.

Lisäksi kaupunginvaltuusto päätti säilyttää tuloveroprosentin 18,0 prosentissa vuonna 2019. Myös kiinteistöveroprosentit säilyvät ensi vuonna ennallaan.

Malminkartanoon uusi päiväkoti ja nuorisotilat

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Malminkartanon päiväkotia ja nuorisotaloa koskevan uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Hankesuunnitelma koskee nykyisten Arentinkujalla, Pihkatiellä ja Piianpolulla sijaitsevien huonokuntoisten tilojen korvaamista uudisrakennuksella. Uudisrakennukseen tulee päiväkoti 250 lapselle, nuorisotilat sekä ilta- ja yhteiskäyttöön suunniteltuja tiloja.

Kaupunginvaltuusto päätti myös asemakaavamuutoksista Itä-Pasilan Asemamiehenkatu 3:een ja Herttoniemeen Puusepänkadun kortteleille. Muutokset mahdollistavat uusien asuntojen rakentamista toimisto-, teollisuus- ja varastorakennusten tilalle.

Kaupunginvaltuuston kaikki päätökset julkaistaan täällä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran kahden viikon kuluttua keskiviikkona 28.11.2018 klo 18.

Tero Lahti
Tiedottaja
Helsingin kaupunginkanslia
puh. 040 334 4801
tero.j.lahti@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita14.2.2019 00:06:56Tiedote

Kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin keskiviikkoiltana 13.2. laaja aloitekäsittely, jonka aikana käsiteltiin 15 valtuutettujen tekemää aloitetta. Erityisesti valtuutettu Atte Harjanteen aloite liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamiseksi kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä johti pitkään keskusteluun. Tiukan äänestyksen jälkeen asia palautettiin valmisteluun ja kaupungilta edellytetään suunnitelmaa tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Helsingin Mukana-ohjelma hakee systeemisiä ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn12.2.2019 09:00:14Tiedote

Syrjäytyminen on usein kasauma vastoinkäymisiä ja huonoja lähtökohtia. Nuoren ihmisen kohdalla riskit voivat sekoittua viheliäiseksi vyyhdiksi, josta on vaikea erottaa, mikä tekijä oli sen alullepanija. Helsinki käynnistää laajan ja kokonaisvaltaisen Mukana-ohjelman, joka tähtää lasten ja nuorten syrjäytymisen, sen ylisukupolvisen periytymisen ja alueellisen eriytymisen vähenemiseen Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme