Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin tilastollinen vuosikirja 2019 on ilmestynyt

Jaa

Helsingin tilastollinen vuosikirja sisältää tilastotietoja Helsingistä ja helsinkiläisistä vuodelta 2019. Lisäksi vuosikirjassa on tietoja naapurikaupungeista, Helsingin seudusta, Suomesta, pohjoismaiden suurista kaupungeista, Baltian maista ja pääkaupungeista sekä Pietarista. Tilastollista vuosikirjaa julkaisee Helsingin kaupunginkanslian kaupunkitutkimus ja -tilastot -yksikkö.

Helsingin tilastollinen vuosikirja ilmestyy nyt 107. kerran. Vuosikirja on kokonaisuudessaan luettavissa täällä.

Tilastollinen vuosikirja 2019 kertoo Helsingistä ja helsinkiläisistä muun muassa seuraavaa:

  • Helsingin väkiluku oli 648 042 henkilöä vuodenvaihteessa 2018/2019. Kasvua edellisvuoteen oli 4 770 henkilöä eli 0,7 prosenttia.
  • Helsinkiin oli rekisteröity vuoden 2018 lopussa yhteensä 332 580 moottoriajoneuvoa. Henkilöautoja niistä oli 267 823. Henkilöautojen määrä on kasvanut yli 81 000:lla vuodesta 2000.
  • Helsinki-Vantaan lentoasemalle laskeutui vuonna 2018 yhteensä 94 007 lentokonetta. Matkustajia oli yli 20 miljoonaa. Koneita laskeutui ympäri vuoden keskimäärin noin 6 minuutin välein.
  • Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteistä tehtiin vuonna 2018 yhteensä 14 lainaa asukasta kohti. Lainoista kirjoja oli 83,1 %. Kaikista lainatuista kirjoista lähes 39,5 % oli lastenkirjoja.
  • Helsingin kaupungin palkkalistoilla oli vuoden 2018 lopussa yhteensä 37 656 henkilöä. Suurin toimiala oli sosiaali- ja terveystoimi, jonka palkkalistoilla oli yhteensä 14 729 henkilöä.
  • Helsingin suosituin matkailukohde oli Linnanmäki, jossa vieraili vuonna 2018 yhteensä 1 100 000 kävijää. Suosituimpien kohteiden joukossa olivat myös Suomenlinna, Temppeliaukion kirkko, Helsingin tuomiokirkko, Uspenskin katedraali ja Korkeasaari.

Vuosikirjan kaikki 255 tilastotaulukkoa julkaistaan myös Helsinki Region Infoshare -palvelussa. Samasta palvelusta löytyvät kaikki vuosikirjoissa julkaistut tilastot vuodesta 2002 lähtien. Vanhemmat, vuosina 1905 - 2008 julkaistut tilastolliset vuosikirjat ovat luettavissa myös digitaalisessa muodossa Sinetti-arkistotietojärjestelmässä.

Lähde:

Helsingin tilastollinen vuosikirja 2019 (pdf)

Lisätietoja:

tilasto- ja tietopalvelupäällikkö Ari Jaakola, puh. 09 310 43608, ari.jaakola(at)hel.fi
tietopalvelusihteeri Solja Saarto, puh. 09 310 36378, solja.saarto(at)hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö

Johanna Snellman
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintä
puh. 040 843 0915
johanna.snellman@hel.fi 

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Länsi-Pakilan koulujen ja päiväkotien hankesuunnitelman15.1.2020 21:07:04 EETTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan Pakilanpuiston allianssin hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee Pakilan ala- ja yläasteen tilojen laajaa perusparannusta, nuorisotiloja sekä nykyisille päiväkodeille Havukka ja Pakila rakennettavaa uudisrakennusta. Rakennukset suunnitellaan mahdollisimman laajaan asukaskäyttöön soveltuviksi. Lisäksi kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin kyselytunti.

Nuorilta papereita kysyviä vastuullisia myyntipisteitä palkittiin Helsingissä20.12.2019 11:52:45 EETTiedote

Ehkäisevän päihdetyön Pakka-toiminta Helsingissä on palkinnut kunniakirjoin erinomaisesti nuorten ikärajavalvontaa toteuttaneita, vastuullisia myyntipisteitä. Kunniakirjat myönnettiin Munkkivuoren ostoskeskuksen ja Herttoniemen metroaseman R-kioskeille sekä Alko Oy:lle, joiden henkilökunta kysyi henkilöllisyyspapereita jokaiselta koeostajalta ja koepelaajalta kun täysi-ikäiset, mutta nuorelta näyttävät koeostajat yrittivät ostaa alkoholia ja raha-arpoja sekä pelata pelikoneilla kaupoissa, kioskeilla ja huoltoasemilla keväällä 2019 Helsingissä. Kioskit palkittiin erityisesti siksi, että myös rahapelikoneiden ikärajavalvonta hoidettiin erinomaisesti. Alko sai palkinnon erinomaisesta alkoholinmyynnin vastuullisuudesta kaikissa kuudessa myymälässä, joihin koeostot tehtiin. Ostokokeet perustuvat valtakunnalliseen Pakka-toimintamalliin. ”Pakka-toimintamallin tehtävä on edistää ehkäisevää päihdetyötä. Jos on asetettu tavoitteita, niitä on tärkeä mitata ja yksi mittari ovat ostokokeet. Iän tar

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme