Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin työpaikkamäärä kasvaa vauhdikkaimmin rakentamisen toimialalla

Jaa

Työllisten määrä kasvoi Helsingissä ja koko Helsingin seudulla vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä kolmella prosentilla vuoden takaisesta. Työpaikkojen määrä kasvoi puolestaan Helsingissä kahdella prosentilla ja Helsingin seudulla kolmella prosentilla. Luvut selviävät Helsingin kaupunginkanslian tuoreesta tilastojulkaisusta.

Koko vuoden 2017 aikana Helsingin työpaikkamäärä oli prosentin korkeampi kuin vuonna 2016. Työpaikkamäärät kasvoivat nopeimmin rakentamisen, hallinto- ja tukipalvelutoiminnan, teollisuuden, majoitus- ja ravitsemisalan sekä ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan toimialoilla. Sen sijaan muu palvelutoiminta, kaupan ala, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä informaatio ja viestintä menettivät työpaikkoja.

Nämä työmarkkinoita kuvaavat tiedot perustuvat Tilastokeskuksen työvoimatutkimukseen ja ovat luonteeltaan suuntaa antavia. Etenkin Helsingin tiedoissa voi olla suurtakin satunnaisvaihtelua.

Työttömyys aleni eniten korkeasti koulutetuilla

Helsingin työttömyysaste oli vuoden 2017 lopussa 10,5 prosenttia. Työttömien määrä on alentunut vauhdilla ja vuoden 2017 joulukuussa työttömiä oli 14 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömyys on ollut laskussa kaikissa ikäryhmissä, joskin voimakkainta työttömyyden lasku on ollut nuorilla. Suhteellisesti eniten aleni korkeimmin koulutettujen työttömien määrä. Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston.

Pitkäaikaistyöttömien, eli yli vuoden yhtä jaksoisesti työttömänä olleiden, määrä pieneni jopa 29 prosentilla vuoden 2016 joulukuuhun verrattuna. Osa vähentymästä tosin selittyy TE-hallinnon työnvälitysrekisterin ajantasaistamisella työttömien määräaikaishaastatteluiden myötä. Pitkäaikaistyöttömien osuus kaikista työttömistä oli Helsingissä loppuvuonna 2017 yhteensä 36 prosenttia. Myönteinen työllisyyskehitys ei edelleenkään kosketa kaikkia: yli viisi vuotta työttömänä olleiden määrä kasvoi yhä.

Helsingin kaupunginkanslian tuoreessa tilastojulkaisussa on tarkasteltu työllisyyttä ja työttömyyttä Helsingissä loka-joulukuussa 2017 ja osin koko vuoden 2017 ajalta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja julkaisusta:
yliaktuaari Minna Salorinne, puh. 09 310 36412, e-mail: minna.salorinne(at)hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
tiedottaja Tero Lahti, puh. 09 310 36376, e-mail: tero.j.lahti(at)hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunkitutkimus ja -tilastot -yksikkö on kaupunkitutkimuksen asiantuntija. Tutkimuksen kohteina ovat asuminen, elinolot, alue- ja kuntatalous, kansalaisten osallisuus ja kaupunkikulttuuri. Yksikkö huolehtii myös kaupungin tilastotoiminnan perustietovarannoista ja tilastotietokannoista, tilastojulkaisuista, kirjasto- ja tietopalvelusta sekä Helsinki Region Infosharesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki ykkönen yhteisöllisyydessä älykaupunkien Cities in Motion -vertailussa – kokonaissijoitus nousi seitsemän sijaa18.5.2018 17:56Tiedote

Tänään julkaistu IESE Business Schoolin toteuttama kansainvälinen Cities in Motion Index (CIMI) sijoitti Helsingin 22. kokonaissijalle 165 kaupungin vertailussa. Helsinki säilytti edellisvuoden ensimmäisen sijansa yhteisöllisyyttä mittaavassa osiossa, jossa toisen ja kolmannen sijan saivat Bern ja Berliini. Helsinki paransi kokonaissijoitustaan seitsemän sijaa viime vuodesta ja yhdeksän sijaa vuodesta 2015, jota indeksissä käytettiin vertailuvuotena.

Helsinki Startup Day – maailman yhteisöllisimmän startup-ekosysteemin uusin tapahtuma18.5.2018 07:55Tiedote

Helsingin startup-kenttä on Startup Genomen selvityksen mukaan maailman yhteisöllisin. Tänä kesänä kasvuyritysyhteisö saa uuden tapahtuman, kaikille avoimen Helsinki Startup Dayn, joka järjestetään Helsingin kaupungintalolla 29. toukokuuta. Tapahtuman toteuttaa kaupungin yrityspalvelu NewCo Helsinki yhteistyössä Finnish Business Angel Networkin (FiBAN) kanssa. Muut kumppanit ovat xEdu, Start North ja Talsinki-projekti. Runsasohjelmaisen tapahtuman ilmoittautumisaika jatkuu 22. toukokuuta asti, ja osallistujia on tällä hetkellä jo yli 500.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme