Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin työväenopisto luennot ja tapahtumat 7.1.–11.1.2019

Jaa

Helsingin työväenopistossa käynnistyy luentosarja, jossa käsitellään ilmastonmuutoksen haasteita ihmismielelle ja ihmisten yhteistoiminnalle. Saloja, sanoja, seuroja, liittoja, teorioita -luentosarjassa puolestaan tutustutaan salaamiseen ja salaisuuksiin sekä niiden tuomiin erilaisiin jännitteisiin.

Viikko 2

Maanantai 7.1.

Antiikin Rooma

Roomaa ei rakennettu päivässä -luentosarjassa tutustutaan Rooman monituhatvuotisen rakennushistorian vaiheisiin ja kaupungin hienoimpiin nähtävyyksiin runsaan kuvamateriaalin kera. Luennoitsija FT Ari Saastamoinen. Opistotalo, Helsinginsali (Helsinginkatu 26) klo 16.30–18. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Keskiviikko 9.1.

Luennot Apple Mac-, iPad- tai iPhone -käyttäjille: MacFamilyTree-sukututkimusohjelma tutuksi

Luennolla voit kysyä ja kommentoida. Luennon jälkeen Ainossa on Mac/iPad/iPhone -teematupa, jossa saat henkilökohtaista apua. Luennoitsijoina tietokoneopettajat Juhana Mykrä ja Mika Mikkola. Vapaa pääsy. Teematupaan on varattava aika. Opistotalo, Aino (Helsinginkatu 26) klo 10–11.30. Tiedustelut 09 310 88610.

Salaamisen ja salaisuuksien lyhyt pitkä historia kivikaudelta kyberavaruuteen

Tieto on valtaa, mutta niin on sen salaaminenkin. Saloja, sanoja, seuroja, liittoja, teorioita
-luentosarja käsittelee moniulotteisesti ja semioottisesti salaamista, salaisuuksia ja näiden tuomia erilaisia jännitteitä ja jännitystä. Luennoitsija FM Jussi Tuovinen. Opistotalo, Helsinginsali (Helsinginkatu 26) klo 17–18.30. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Torstai 10.1.

Tietoisku: Ilmonetin käyttö

Tietoiskussa käsitellään, miten löydät kurssit ilmonet.fi-sivustolta. Miten ilmoittaudut, mitä tarvitset ilmoittautumiseen. Tietoiskun jälkeen voit jäädä harjoittelemaan opiston koneilla. Luennoitsija tietokoneopettaja Marjaana Lindqvist. Vapaa pääsy. Opistotalo, Aino (Helsinginkatu 26) klo 12.15–13. Tiedustelut 09 310 88610.

Marxismi, sosialismi ja dialektinen materialismi

Uusimman ajan filosofiaa -luentosarjassa tarkastelemme joitakin keskeisiä viimeisten 150 vuoden aikana vallinneita filosofisten koulukuntien suuntauksia sekä niitä edustaneita filosofeja. Luennoitsija FT Jari Palomäki. Opistotalo, Helsinginsali (Helsinginkatu 26) klo 17–18.30. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Toivo ja ilmastonmuutoksen etiikka

Vieläkö meillä on toivoa? Ajatuksia ilmastoahdistuksesta ja etiikasta -luentosarjassa käsitellään ilmastonmuutoksen haasteita ihmismielelle ja ihmisten yhteistoiminnalle. Luennoitsija VTT Simo Kyllönen. Opistotalo, Viipurinsali (Helsinginkatu 26) klo 17–18.30. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Maailman jännitteet I maailmansodan jälkeen

Maailma sodassa 1931–1945-luentosarjassa perehdytään toisen maailmansodan kansainvälisiin yhteyksiin, ideologioihin ja terroriin, strategioihin, kansojen kohtaloihin, sodan laajoihin ja alueellisiin syihin ja seurauksiin. Luennoitsija FM Seppo Vepsäläinen. Opistotalo, Helsinginsali (Helsinginkatu 26) klo 18.45–20.15. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Perjantai 11.1.

Roomalainen Ranska: Amfiteatteristaan kuuluisa Arles

Perjantain kulttuuriluennoilla tutustumme kulttuuriin ja historiaan sanoin ja kuvin. Luennoitsija FT Ari Saastamoinen. Opistotalo, Viipurinsali (Helsinginkatu 26) klo 14.30–16. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

 

 

 

 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
puh. 09 310 88599
mari.larkovirta@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 19.3.201915.3.2019 12:46:14 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu ensi viikon tiistaina 19. maaliskuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Muun muassa seuraavat asiat ovat esityslistalla: Stadin ammatti- ja aikuisopiston englanninkielisen koulutuksen valintaperusteet Stadin ammatti- ja aikuisopistolle on myönnetty järjestämislupa englanninkieliselle koulutukselle matkailualan perustutkintoon, media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon sekä ravintola- ja cateringalan perustutkintoon. Suomenkieliselle jaostolle esitetään hyväksyttäväksi seuraavat opiskelijavalinnan valintaperusteet: Englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito, joita arvioidaan eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) kielitaidon lähtötasokuvausten perusteella. Peruskoulun tai lukion päättötodistus tai vastaava ulkomailla suoritettu koulutus Mikäli 1. ja 2. valintaperusteen pohjalta usealla hakijalla on sama pistemäärä, valinta suoritetaan arpomalla. Eng

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme