Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin työväenopiston kevät täynnä makupaloja – ilmoittaudu 11.12. alkaen

Jaa

Helsingin työväenopiston kevätkausi tarjoaa kaupunkilaisille jälleen lähes 2600 kurssia. Herkkuina kurssitarjottimella löytyvät muun muassa cross training, hyönteisruoka, digiprintti, nykytanssi ja kiinan kielen alkeet.

Työväenopiston keväässä on lähes 2 600 kurssia. Ilmoittauminen 11.12. alkaen. Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää
Työväenopiston keväässä on lähes 2 600 kurssia. Ilmoittauminen 11.12. alkaen. Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Vuoden 2018 teema kohtaaminen näkyy koko kevään ajan tarjonnassa. Perinteisten luokkahuonekohtaamisten rinnalla muun muassa englannin kielikurssi toteutetaan Skypen välityksellä. Kohtaamisia tapahtuu jopa liikuntakursseilla, jossa tanssi tehdään tutuksi tutustumalla alan ammattilaisiin ja kurkistamalla tanssin kulisseihin.

Kurssien lisäksi opisto järjestää kaikille avoimia ja maksuttomia yleisluentoja, konsertteja, näyttelyitä, teatteriesityksiä sekä muita tapahtumia. Kevään tapahtumakauden käynnistää tammikuussa pop up -tapahtuma Päivitä sun perinne Kauppakeskus Kaaressa Kannelmäessä, jossa koko perhe pääsee kirjomaan ja painamaan pinssejä tavalliselle tai heijastinkankaalle. 

Ilmoittautuminen alkaa 11.12.

Ilmoittautuminen kevään kursseille alkaa ainealoittain porrastetusti 11.12.–13.12. päivittäin klo 11 jatkuen koko kevätlukukauden.

Maanantai 11.12.

• Kielet
• Suomi 2
• Ihminen, yhteiskunta ja kulttuuri
• Luonto, ympäristö ja merenkulku

Tiistai 12.12.

• Kotitalous
• Tietotekniikka
• Media
• Kuvataide

Keskiviikko 13.12.

• Kirjallisuus, teatteri ja äidinkieli
• Käsityö
• Musiikki
• Hyvinvointi, terveys ja liikunta

Ilmoittautua voi netissä osoitteessa ilmonet.fi, puhelimitse 09 310 88610 tai paikan päällä työväenopiston palvelupisteissä. Lisätiedot ilmoittautumisesta.

Kevään laajaan tarjontaan voi tutustua digitaalisessa opinto-ohjelmassa http://sto.digipap.eu/opinto-ohjelma/. Painettu opinto-ohjelma on jaossa työväenopiston toimipisteissä, Helsingin kirjastoissa sekä Virka Infossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aune Hulkkonen
viestintävastaava
puh. 09 310 88674
aune.hulkkonen@hel.fi

Mari Larkovirta
tiedottaja
puh. 09 310 88599
mari.larkovirta@hel.fi

Kuvat

Työväenopiston keväässä on lähes 2 600 kurssia. Ilmoittauminen 11.12. alkaen. Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää
Työväenopiston keväässä on lähes 2 600 kurssia. Ilmoittauminen 11.12. alkaen. Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala


Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingfors växer och behöver fler lärare – över 300 lediga ordinarie tjänster19.1.2018 14:26Tiedote

Ansökningstiden för ordinarie lärartjänster vid Helsingfors stads grundskolor och gymnasier pågår som bäst. Det finns över 300 lediga tjänster, av dessa 42 i de svenska skolorna. Ansökningstiden går ut den 29 januari och anställningen börjar i augusti. Antalet barn och unga ökar betydligt i Helsingfors. Det behövs lärare såväl för nya uppdrag som i stället för dem som går i pension.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 23.1.18.1.2018 16:28Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu ensi viikon tiistaina 23.1.. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-asiakirja?ls=11&doc=Kasko_2018-01-23_Kklku_1_El Esityslistalla on muun muassa seuraavat esitykset: 4 Ammatillisen koulutuksen positiivisen diskriminaation määrärahan käyttöperiaatteet Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala esittää, että kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää hyväksyä seuraavat käyttöperiaatteet ammatilliselle koulutukselle myönnetyn 500 000 euron positiivisen diskriminaation (PD) määrärahan jakamiselle: PD-määräraha kohdennetaan ammatillisiin perustutkintoihin, joissa 1. vieraskielisten opiskelijoiden suhteellinen osuus on suuri ja / tai 2. runsaasti tukea tarvitsevien opiskelijoiden suhteellinen osuus on suuri ja 3. läpäisyaste on alhainen. Euromääräinen määräraha kohdennetaan tutkintoihin opiskelijamä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme