Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin työväenopiston luennot ja tapahtumat 23.8.–30.8.2017

Jaa

Työväenopiston syksyn ilmaistapahtumat käynnistyvät taiteiden yössä työpajoin: lapsia laulatetaan muumitarinoiden tahdittamana, ommellaan kukkaneulatyynyjä sekä askarrellaan ja tehdään taideteoksia. Opistotalon pihassa voi laulaa saunan kiukaan kihistessä. Tietotekniikan tietoiskussa ja teematuvassa keskitytään Applen tuotteisiin.

Viikko 34

Keskiviikko 23.8.

Tove Jansson, kuvataiteilija, kirjailija – muutakin kuin muumeja

Työväenopiston järjestämä FM Hannele Koli-Siiterin jäähyväisluento Munkkiniemen palvelukeskuksen salissa (Laajalahdentie 30) klo 13–14.30. Opiskelijoiden toiveluento. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Torstai 24.8.

Taiteiden yö Pohjois-Haagassa: Muskarituokio muumien tahtiin

Työväenopiston muskarituokiossa kuullaan tarinoita muumeista ja lauletaan muumiaiheisia lauluja. Mitä Muumimamman käsilaukusta löytyy ja mistä Tiuhti ja Viuhti juttelevat? Kuka on pippurinuttura? Muskarituokion pohjana käytetään Soili Perkiön ja Hannele Huovin Muumiperheen lauluretki -kirjan muumilauluja. Pohjois-Haagan toimipiste, luokka 4-5 (Näyttelijäntie 14) klo 16–17.30. Kesto n. 40 min. Laulattajana ja leikittäjänä Tiina Sinnemäki-Ambraziejus, säestäjänä Vesa Lintula. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Taiteiden yö Stoassa: Aarniometsän peikot, tontut ja keijukaiset

Aarniometsän uumenissa seikkailee ihmeellisiä satuolentoja! Työväenopiston työpajassa aikuiset ja lapset tekevät omia pieniä peikkoja, tonttuja ja keijuja.Ohjaajina Virpi Vesanen-Laukkanen ja Mari Salovaara. Stoa, tekstiililuokka (Turunlinnantie 1) klo 16–20.15. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Taiteiden yö Maunulassa: Kukkiva työpaja

Työväenopiston kukkivassa työpajassa klo 17–19.30 ommellaan kukkaneulatyynyjä kankaasta ja säilykepurkeista sekä hakaneulalla kiinnitettäviä rintakukkia. Sopii nuorille ja aikuisille. Ohjaajana Inga Pihlhjerta. Maunula-talo (Metsäpurontie 4). Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Taiteiden yö Malmilla: Raapekuvatyöpaja

Työväenopiston raapekuvatyöpajassa klo 15–20 tehdään pieniä taideteoksia tai kortteja raapekartongille. Tekniikka on nopea ja soveltuu kaikenikäisille. Ohjaajana Janne Toriseva. Malmitalo, maalausluokka (Ala-Malmin tori 1 B). Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Taiteiden yö Malmilla: Taikametsä

Työväenopistossa klo 17–19.30 rakennetaan yhdessä piirtäen ja askarrellen jännittävä taikametsä. Sopii kaikenikäisille. Alle kouluikäiset aikuisen kanssa. Yhteistyössä Taito Etelä-Suomen käsityö- ja muotoilukoulu ja Pohjois-Helsingin kuvataidekoulu. Malmitalo (Ala-Malmin tori 1 B). Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Taiteiden yö Helsinginkadulla: Saunasavua ja metsätarinoita

Työväenopiston sisäpiha muuttuu taiteiden yönä klo 17–20tarinoita kertovaksi ja esittäväksi metsäaukeaksi telttasaunan äärellä. Saunottuasi – tai ilman saunaakin voit kertoa oman metsätarinasi, esittää runon tai vaikka laulaa. Kirjallisuus- ja teatteriopettajat Katariina Kaarlela ja Ulla Tarvainen johdattelevat tarinoita ja lisäävät halkoja saunan uuniin. Opistotalo, sisäpiha, Helsinginkatu 26. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Viikko 35

Maanantai 28.8.

Ennen elokuvaa: Komisario Palmun erehdys (1960)

Kulttuuripalvelut järjestää ilmaisnäytäntöinä suomalaisia klassikkoelokuvia Kanneltalossa klo 18 alkaen. Ennen näytöstä asiantuntija FT Harri Kilpi alustaa Matti Kassilan ohjaaman Komisario Palmun erehdys -elokuvan. Yli 7-vuotiaille. Kanneltalon konserttisali (Klaneettitie 5) klo 17–17.45. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Keskiviikko 30.8.

Tietoisku: Apple Mac, iPad vai iPhone?

Työväenopiston tietoiskussa klo 11–12.30 pohditaan, hankkiako Apple Mac, iPad vai iPhone. Mitä kannattaa ottaa huomioon? Luennoitsija tietotekniikkaopettaja Mika Mikkola. Opistotalo, Aino (Helsinginkatu 26). Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88690.

Teematupa: Apple Mac, iPad ja iPhone

Työväenopiston teematuvassa klo 13–16 annetaan henkilökohtaista opastusta Apple Macin, iPadin ja iPhonen käyttöön. Teematupaan on varattava aika joko paikan päällä tai ennakkoon. Opastajana tietotekniikkaopettaja Mika Mikkola Opistotalo, Aino (Helsinginkatu 26). Tiedustelut 09 310 88690.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta, tiedottaja
puh. 09 310 88599, mari.larkovirta@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme