Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin työväenopiston luennot ja tapahtumat 23.8.–30.8.2017

10.8.2017 15:32 | Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Jaa

Työväenopiston syksyn ilmaistapahtumat käynnistyvät taiteiden yössä työpajoin: lapsia laulatetaan muumitarinoiden tahdittamana, ommellaan kukkaneulatyynyjä sekä askarrellaan ja tehdään taideteoksia. Opistotalon pihassa voi laulaa saunan kiukaan kihistessä. Tietotekniikan tietoiskussa ja teematuvassa keskitytään Applen tuotteisiin.

Viikko 34

Keskiviikko 23.8.

Tove Jansson, kuvataiteilija, kirjailija – muutakin kuin muumeja

Työväenopiston järjestämä FM Hannele Koli-Siiterin jäähyväisluento Munkkiniemen palvelukeskuksen salissa (Laajalahdentie 30) klo 13–14.30. Opiskelijoiden toiveluento. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Torstai 24.8.

Taiteiden yö Pohjois-Haagassa: Muskarituokio muumien tahtiin

Työväenopiston muskarituokiossa kuullaan tarinoita muumeista ja lauletaan muumiaiheisia lauluja. Mitä Muumimamman käsilaukusta löytyy ja mistä Tiuhti ja Viuhti juttelevat? Kuka on pippurinuttura? Muskarituokion pohjana käytetään Soili Perkiön ja Hannele Huovin Muumiperheen lauluretki -kirjan muumilauluja. Pohjois-Haagan toimipiste, luokka 4-5 (Näyttelijäntie 14) klo 16–17.30. Kesto n. 40 min. Laulattajana ja leikittäjänä Tiina Sinnemäki-Ambraziejus, säestäjänä Vesa Lintula. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Taiteiden yö Stoassa: Aarniometsän peikot, tontut ja keijukaiset

Aarniometsän uumenissa seikkailee ihmeellisiä satuolentoja! Työväenopiston työpajassa aikuiset ja lapset tekevät omia pieniä peikkoja, tonttuja ja keijuja.Ohjaajina Virpi Vesanen-Laukkanen ja Mari Salovaara. Stoa, tekstiililuokka (Turunlinnantie 1) klo 16–20.15. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Taiteiden yö Maunulassa: Kukkiva työpaja

Työväenopiston kukkivassa työpajassa klo 17–19.30 ommellaan kukkaneulatyynyjä kankaasta ja säilykepurkeista sekä hakaneulalla kiinnitettäviä rintakukkia. Sopii nuorille ja aikuisille. Ohjaajana Inga Pihlhjerta. Maunula-talo (Metsäpurontie 4). Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Taiteiden yö Malmilla: Raapekuvatyöpaja

Työväenopiston raapekuvatyöpajassa klo 15–20 tehdään pieniä taideteoksia tai kortteja raapekartongille. Tekniikka on nopea ja soveltuu kaikenikäisille. Ohjaajana Janne Toriseva. Malmitalo, maalausluokka (Ala-Malmin tori 1 B). Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Taiteiden yö Malmilla: Taikametsä

Työväenopistossa klo 17–19.30 rakennetaan yhdessä piirtäen ja askarrellen jännittävä taikametsä. Sopii kaikenikäisille. Alle kouluikäiset aikuisen kanssa. Yhteistyössä Taito Etelä-Suomen käsityö- ja muotoilukoulu ja Pohjois-Helsingin kuvataidekoulu. Malmitalo (Ala-Malmin tori 1 B). Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Taiteiden yö Helsinginkadulla: Saunasavua ja metsätarinoita

Työväenopiston sisäpiha muuttuu taiteiden yönä klo 17–20tarinoita kertovaksi ja esittäväksi metsäaukeaksi telttasaunan äärellä. Saunottuasi – tai ilman saunaakin voit kertoa oman metsätarinasi, esittää runon tai vaikka laulaa. Kirjallisuus- ja teatteriopettajat Katariina Kaarlela ja Ulla Tarvainen johdattelevat tarinoita ja lisäävät halkoja saunan uuniin. Opistotalo, sisäpiha, Helsinginkatu 26. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Viikko 35

Maanantai 28.8.

Ennen elokuvaa: Komisario Palmun erehdys (1960)

Kulttuuripalvelut järjestää ilmaisnäytäntöinä suomalaisia klassikkoelokuvia Kanneltalossa klo 18 alkaen. Ennen näytöstä asiantuntija FT Harri Kilpi alustaa Matti Kassilan ohjaaman Komisario Palmun erehdys -elokuvan. Yli 7-vuotiaille. Kanneltalon konserttisali (Klaneettitie 5) klo 17–17.45. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Keskiviikko 30.8.

Tietoisku: Apple Mac, iPad vai iPhone?

Työväenopiston tietoiskussa klo 11–12.30 pohditaan, hankkiako Apple Mac, iPad vai iPhone. Mitä kannattaa ottaa huomioon? Luennoitsija tietotekniikkaopettaja Mika Mikkola. Opistotalo, Aino (Helsinginkatu 26). Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88690.

Teematupa: Apple Mac, iPad ja iPhone

Työväenopiston teematuvassa klo 13–16 annetaan henkilökohtaista opastusta Apple Macin, iPadin ja iPhonen käyttöön. Teematupaan on varattava aika joko paikan päällä tai ennakkoon. Opastajana tietotekniikkaopettaja Mika Mikkola Opistotalo, Aino (Helsinginkatu 26). Tiedustelut 09 310 88690.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta, tiedottaja
puh. 09 310 88599, mari.larkovirta@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala


Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Koululaisten aamutoiminnan pilotointi alkaa11.8.2017 12:15Tiedote

Tänä syksynä Helsingin kaupungin peruskouluissa lähdetään kokeilemaan koululaisten aamutoimintaa. Toiminta käynnistyy viimeistään 28. elokuuta alkavalla viikolla (viikko 35). ”On hienoa, että kaupunki antoi rahoituksen tähän toimintaan”, palveluvastaava Leena Palve-Kaunisto iloitsee. Aamutoiminta käynnistetään kaikissa niissä suomen- ja ruotsinkielisissä peruskouluissa, joihin on tullut ilmoittautumisia, myös yksittäisiä. Toimintaan tullaan ilmoittautumaan Wilman kautta. Wilma-ilmoittautumista testataan parhaillaan ja se on käytössä viikolla 35. Toimintaa järjestetään 1.-2.-luokkalaisille. Lisäksi toimintaan voi osallistua 3.-4.-luokkalaisia erityistä tukea tarvitsevia oppilaita. Koulussa toiminnan järjestämisen tarve syntyy, jos 1.-2.-luokkalaisten koulupäivä alkaa klo 8.30 jälkeen. Aamutoiminta on maksutonta. Siihen ei sisälly välipalaa. ”Vielä emme tiedä, paljonko palvelua tullaan käyttämään”, Leena Palve-Kaunisto täsmentää. Joustavia ratkaisuja etsitään Pilotoinnilla etsitään joust

Päätöstiedote: Kasvatus- ja koulutuslautakunnan päätökset 20.6.20.6.2017 19:17Tiedote

Helsingin ylin johto ja kaupungin koko organisaatio uudistuivat perin pohjin 1.6. alkaen. Kaupungin neljä toimialaa aloittivat toimintansa, kuten myös kasvatus- ja koulutuslautakunta, jonka puheenjohtajana toimii apulaispormestari Pia Pakarinen (kok.). Kasvatuksen ja koulutuksen 13-jäseninen lautakunta ja kaksi jaostoa, suomen- ja ruotsinkielinen, toimivat neljä vuotta kerrallaan eli vuosina 2017-2021. Sivun sisältö ​Uudistuksen tavoitteena on vahvistaa kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen roolia kaupungin johtamisessa sekä erottaa selkeästi toisistaan virkamiesvalmistelu ja poliittinen päätöksenteko. Lautakunnat kuuluvat olennaisena osana kaupungin päätöksentekoon. Uusi johtamisjärjestelmä on kirjattu kaupunginvaltuuston hyväksymään hallintosääntöön. ”Yksi toimiala ja yksi lautakunta sekä jaostot vahvistavat Helsingin kasvatusta ja koulutusta. Uudistuksen avulla voimme entistä paremmin kehittää Helsingissä elinikäistä ja hyvää oppimista vauvasta vaarin. Haluamme on olla nyt

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme